Protože se na tread "Pentagram - NA" nedá odpovědět, píšu sem. Návrh Dakura tuto sérii zrušit a krabičky odstranit je jistě napsaný v dobrém úmyslu, jenže - je nějaký zákaz chodit do lesa? Máme se snad bát myslivců, když jdeme na houby nebo prostě po lese, že nás zastřelí, protože si nás náhodou spletou s jeleny? To snad ne.
Pokud myslivci vydají platný zákaz, že se v určitém období nesmí chodit do lesa - OK, nedá se s tím nic dělat.
Ale pokud jim "jen" nelíbí, že někdo chodí do lesa, když oni můžou střílet… mě se toho nelíbí - třeba když brokama střílí zajíce - a co s tím můžu dělat? Zákon platí pro všechny stejně.
Dakur ma muj respekt protoze se pod svuj navrh podepsal. Jinak s nim nesouhlasim a az pujdu lovit Pentagram a zastreli me nejaky sileny nimrod tak pak budu az konce dnu strasit toho soudce co dotycneho nimroda neposle do kriminalu na dozivoti. Nejsme prece ve valce takze se nestrili do krovi kde se neco sustne ale strili se pouze na jasne cile. Jasne ve smyslu identifikace nikoliv jasne ve smyslu ja+fenix tk45 ![]()
Jenže stejně jako existují debilové,kteří si myslí,že jim patří silnice jenom proto že si koupili nadupaný bourák,cvoci,co jsou schopni se kvůli volovině soudit do krve,volat policii a kdoví co ještě,tak jistě musí existovat debilové,co si myslí,že jim patří les…
Toto je asi úraz jakékoliv serie v lese.Vzpomíním si na Smajlíka rozkopaného po lese,na vybrakovanou Šipku,na to jak nás z keší na Klobuku hnali ze soukromých pozemků.
Srážce s blbcem nebo se špatně položenou keší se blbě vyhýbá…![]()
Pokud tam někdo po někom střílí,tak je to zřejmě zmíněný zamindrákovaný cvok.S tím se nic dělat nedá.
Já tomu třeba nevěřím,že tam může bát někdo takový,ale možnost asi je.
Pokud vím, tak nikde žádný zákaz vstupu do lesa vyvěšen není.
Pouze jsem informoval ostatní kačery, že jeden z našich kolegů dostal takovéto varování přímo od myslivce. A teď je z toho aféra nadnárodního rozsahu.
Pravděpodobnost takového činu je malá, ale náhoda je blbec.
Edit: Navrhuji přesunutí tématu do sekce Obecné nebo Zámek, jsme v sekci Reviewer.
Eliphas-Levi se vyjádřil http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=f4bec6ae-8dee-40b6-9364-d5f67ae58f9e na kritiku od Dakura a plně s ním souhlasím.
Samozřejmě. To už jsem jednou viděl u jedné noční multiny. Hromada dohadů o myslivcích,ale ať si říkají co chtějí, pokud to není vyhlášeno z nějakého zákonem daného důvodu, nemohou nikomu zakazovat vstup do lesů a tuplem si dávat pozor, kdy mačkají spoušť. Je také rozdíl mezi těmi, kdo pouze střílí a kdo se o les a o zvěř starají a mají na to školy. To je mi jasné, že nějakému dědulovi, co si přišel picnout srnce může kačer milostivě překážet,ale to je jeho problém.
Byt ownerem, tak jsem v klidu. Varoval pred moznosti nehody, varoval, ted je to na uvazeni kazdeho jestli tam pujde mimo doporucenou dobu. A vylev Dakura? No proste u nas se vzdycky MUSI najit nekdo, kdo je s necim nespokojeny. Bral bych to uz jako tradici. Dotycny pochopeni pro takoveto nesmyslne NA logy vetsinou pochopeni mezi kacery nenajde a myslim si, ze v tomto pripade ani u reviewera.
Proboha. Chraň mě pánbu před každým blbcem, který mě chce chránit třeba i proti mojí vůli…
Ochránců všehomíra je plnej svět. Většinou jsou agresívní a zfanatizovaní, takže zastavit je nelze a nakonec to končí nějakou formou násilí (neustálé udávání a vynucování zákazů je také násilím, prosím). Nejspíš se sami cítí jak střelec z Pravého poledne, a kvůli nim se ve škole čte povinně Proti vším.
Ach jo.
Původně se citát týkal demokracie, přesto se sem také hodí:
"… při každé volbě si vybíráme mezi dobrem a svobodou. V tomto boji stojím jednoznačně na straně svobody."
//volná citace//
Logy uživatele DAKURa mi silně připomínají jiného ekoteroristu jménem STYZER.(viz Za šipkou).
k-lord: jake nehody? To by u kazde cache muselo byt napsano, ze hrozi moznost prejeti autem nebo padu meteoritu. To uz jsme na tom opravdu tak spatne, ze lide nemohou chodit do lesa kvuli "divokym" myslivcum?
Jinak zajimave je hned prvni Write Note na dane kesi, ze by mu to nakonec preci nedalo? :D:D
Ono je těch faktorů víc - owner který nedomýšlí, co se bude dít až se na sérii začnou hrnout hledači, cacheři kterým jde jenom o několik rychlých levných bodů a víc je nezajímá (auta poházená kdekoliv, hlavně co nejblíže k cachi, zkracování cesty přes soukromé pozemky…), místní obyvatelé kteří nechtějí aby se jim kolem baráku motal někdo cizí, místní myslivci kterým se nelíbí že se jim courají lidi po JEJICH lese a plaší JEJICH zvěř a ve finále aktivista snažící se přesvědčit úřady aby zakázaly to co se mu nelíbí. Vítejte v Čechách!!
Zvracel bych z toho svetaspasitele Dakura a jemu podobnym. Typickej zarodek blba. Tak at tam neleze, kdyz se mu to nelibi a neotravuje ostatni.
Nejsem zastancem jakekoliv serie (napr. sipka, smajlik - serie pro serii), ale toto ma napad, pekny listing, tak proc se neprojit. A myslivci? K**va jsem snad ve svobodnym state a nebudu obhajovat, proc jsem v lese. Tem senilnim nimrodum, kterym bych kolikrat nesveril ani prak, se opravdu zpovidat nebudu. Muze jim to byt burt. Do lesa pujdu kdykoliv, kdekoliv a s jakymkoliv umyslem. A az to nepujde, tak to bude asi signal o zmene zeme…
HELE, BACHA, to všechno se u nás může stát http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010092607
Jen pro úplnost: DNESKA už bych žádnou sérii-obrazec nezakládal. Má to příliš mnoho negativ. Ale ty zkušenosti si asi musí každý udělat sám.
To ovšem nic nemění na podstatě věci - na svobodě pohybu, svobodě volby, na odpovědnosti za sebe a ohledu na okolí. Obecně.
Stejně jako přístupu ke zvůli.
Vítejte kdekoliv, tyhle urážky si odpusťte, prosím.
Jestli se tě ani jeden z uvedených postulátů netýká, nevím, proč by ses měl urážet. B)
Náhodou, je to jeden z nejobjektivnějších soupisů nešvarů, na které kačer narazí, který jsem tu zatím viděl ![]()
Podle mého názoru jsme svědky evolučního vývoje českého geocachingu. Nastala doba „sériová“ – smajlík, šipka, klobouk, knoflík, pentagram a spousta dalších a vrcholem ovšem je stobodový FCPT. Ano, absolvoval jsem je taky, ale jen proto, abych se přesvědčil, že to pro mě není. A taky proto, abych to viděl zblízka. Jak jde do háje ohleduplnost, bezpečnost provozu a jak se devastuje příroda. Podle mého se pomaličku ztrácí to, co bylo základem hledání pokladů a to objevovat přírodní a pěkná místa. Mě děsí situace, že se tohoto trendu chytí další a další zakladatelé, kteří nabudou dojmu, že „vo tom to je“ a budou se trumfovat v délce sérií a rychlosti odlovu.
A proto se přimlouvám, už žádné série!
Myslím že to s tou fóbií z ničení přírody trošku přeháníte. Jestli lesem projde deset nebo tisíc lidí je z dlouhodobého hlediska úplně jedno. Běžte se kouknout na místo původního smajlíka, jestli tam ještě najdete ty vyšlapané geodálnice. Řekl bych že ne, během pár měsíců se s tím les vypořádá a i ten strom co ronil smůlu z větví odřených od podrážek to přežije.
Něco jiného je plašení zvěře, ale to už je obecně o chování lidí v lese. A je jedno jestli chodí po nějakém patvaru za krabičkama, nebo cikcak s košíkem na houby. Ale to s geocachingem už nesouvisí.
Základem kešingu, hledání pokladů, bylo hledání pokladů podle souřadnic s použitím GPS, nic víc a nic míň. Tahle mantra s přírodou a místama už je fakt zažraná až na kost, kde se proboha vzala???
Série byly už dávno. Teď se jen víc vyrojily, asi zároveň s nárůstem kačerstva.
Ale o těhle věcech nechci psát. aujala mě jiná tvoje věta. Že jde do háje ohleduplnost. Protože právě TO mne nejvíce zaskočilo (na Kaprovi). Musím to jen a jen potvrdit. Na sérii se kačeři, lidi, prostě nechovají stejně jako se nejspíš chovají (snad, doufám) na "běžném" odlovu.
Čím to je? Nemůžu na to nějak zodpovědně přijít. Co je na sérii jinak, že to nutí jinak určitě slušné lidi, kačery, chovat se zpovykaně? (některé!.. jistě zdaleka ne všechny, to naopak, většina jich bude slušných). A to, co jde stranou, je právě ohleduplnost. Přijde mi, jako by byli v jakémsi rauši, s rozsvícenými očičkami a sluníčkem v duši se řítí lesem hlava nehlava…
Přitom právě na sériích, vzhledem k přetíženosti, by bylo na místě spíš více ohleduplnosti ke všem a všemu okolo, než na solo keši někde za kopcem.
I to je jeden z velkých důvodů, proč už bych dneska žádnou sérii nezakládal. Myslím sérii-obrazec.
Vsak sis na to vlastne odpovedel. Normalni kesky jsou rozmisteny v podstate nahodne (mysleno ve vztahu ke krajine…) a take jsou nahodne sbirany (mysleno ve vztahu k navstevnosti).
Serii je malo, a je to lakadlo. To samo o sobe je magnet, a navstevnost je tam vetsi nez na kdejake jine osamocene kesi v okoli. Serie neni sbirana nahodne, ale cilene. A trasa sberu take neni ve sve podstate nahodna, ale nalajnovana. Takze veskere nesvary pri lovu se zde, oproti jinym keskam, timto znasobuji.
Nelze cekat nic jineho.