Co rikate na "Personal Cache Note", ktery se prave ted objevil v listingach?
Jsem rad, ze Groundspeak zacina premyslet, a jsem nerad, ze tradicne nedokaze vec domyslet.
a ted jsem si vsiml, ze v nahledu pro tisk se da s blokama "short desc"/"long desc"… soupat dle libosti
Nejak nedokazu domyslet, v cem je to nedomyslene??
a dalsi buhvico: http://www.geocaching.com/my/souvenirs.aspx
http://www.geocaching.com/about/souvenirs.aspx
V cem je to nedomyslene? Treba ze si nakrasne napisu na webu ke kesi poznamku, ale v GPX neni, takze tu poznamku nemas v GPS.
Navic, aby byla cela myslenka dotahnout do konce, tak by musela byt moznost si ke kesi pridavat i svoje vlastni privatni waypointy, atd.
kazdy, kdo pouziva nejakou tu geocacherskou apliakci, tak vi, o cem je rec.
Mohlo to umet vic, ale treba budou pokracovat.
Uz se mi parkrat stalo, ze jsem si do GPS nenahral co jsem pak potreboval (obvykle svoji chybou :)) a takto bych mohl mit nektere informace online, i kdyz je budu muset ukladat rucne.
JJ pridat si waypoint a note aby se kopla do note v gpx:-)
jenze to by to muselo byt nejak provazany jeste s podporou ze strany garminu a ostatnich udelatek, ktery kaceri pouzivaj. nestudoval jsem definice gpx formatu, ale co kdyz tam proste neni tag pro custom description nebo tak neco?
a "dotazeni do konce" je hodne relativni pojem. vzdycky se da rict, ze by to chtelo "jeste tohle" a "jeste tamhleto". a vsem se zavdecit neda ![]()
Definice GPX formatu nezna ani nic takoveho hjako je keska. To definuje az rozsireni formatu, kde si kazdy muze nadefinovat co chce!
A podpora kde ceho… na tom preci nesejde. kdyby to dali treba na zacatek short-desription, tak by se na Garminech a jinych udelatkach nemusela zmenit ani carka.
Nedomyslene je hlavne to, ze se do listingu pridava dalsi informace, kterou proste platici clenove nemaji jak legalne vyexportovat ven. na to by meli myslet predevsim, protoze diky tomu jin webove stranky bagruji nejen BM vykradaci dat, ale i platici PM, protoze se k nekterym datum proste jinak dostat neda.
Omlouvám se, ale nějak jsem zatím nepostřehl, k čemu je ta PN dobrá. Na webu si ke keši napíšu "Tahle je humus". A co s tím? Uvidí to autor keše? Kde to uvidím já?
a ze si v ramci rozsireni muze kazdej definovat co chce je uzivateli platny jak mrtvymu zimnik, kdyz to proste a jednoduse nebude znat zarizeni, ktery pouziva k interpretaci danych dat.
kdyby to dali na zacatek short_desc, tak to neni nova ficura, ale obycejnej hack. a takovymhle
bastlenim bychom se asi nikam nedostali.
@sobii] proste si tam muzes napsat jak ses daleko s lustenim, ze byl autor pri vymejsleni sifry asi na drogach, nedelni nakup…
tohle už mám dost dlouho v oficiální aplikaci pro iPhone a musím říct, že je to na 2 věci v nynější podobě.
Tak to radeji nedame vubec nikam. Mas uzasnou logiku.
S tvym pristupem bychom dodnes nemeli treba ani atributy v GPX. Take tam nebyly, take se je aplikace musely naucit, a take si kvuli nim Grounspeak menil definici sveho GPX rozsireni. Tam to slo, a tady z toho delas neresitelny problem?
dik za uznani me logiky. a co treba tak, ze ted to daj na web a pozdeji, podle toho jak to lidi budou/nebudou pouzivat se GS rozhodne co s tim dal?
plus bych nerekl, ze ja z toho delam neresitelny problem, ale ty tragedii, ze to neni rovnou vsude. vsechno to je jen o uhlu pohledu, nic vic. mne to, kuprikladu, vubec zily nerve ![]()
Jenze ono to plati naopak - lidi to zacnou pouzivat az kdyz jim to prinese nejaky realny uzitek.
Kdyz ti to zily nerve, tak proc ses tady tak do mne pustil, kdyz jsem rekl, ze je to nedomyslene? Hm?
To z toho popisu nějak nechápu, jak a kdo to zakládá/vytváří, k čemu to bude a jak se člověk dozví, že nějaký suvenýr někde je :D.. třeba to časem vysvětlí nebo to bude jen americká "fičura".
@Nellas a ostatní - Flame o suvenýrech se řeší tady ![]()
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=14668&pid=225289#post_225289
Díky a omlouvám se. Na fóra páchnu jednou za uherský rok a čtu namátkově tak tři nepříliš dlouhá vlákna za měsíc ![]()