Nemáte někdo osobní zkušenost ? Chci ji koupit dětem na tábor.
Kolega ji před nějakým časem koupil dětem a jsou naprosto spokojeni a bez problému.![]()
Narozdíl od noname, kterých má doma již několik…![]()
Značkou Petzl nic nezkazíš.
mám xp2 a jen pěju chválu.
Tactiku XP mám, ale další dvě kupovat nechcu ![]()
No, upřímně řečeno, nevím jestli bych chtěl kupovat dětem na tábor tak drahou baterku. K tomu, aby v noci došly na záchod jim úplně postačí baterka (čelovka) za pár stovek…
A jak už bylo řečeno, značkou Petzl nikdy nic nezkazíš, je to kvalitní renomovaná značka… ale taky samozřejmě poměrně drahá.
Právě proto. 400 za Tikkinu mi přijde tak akorát. Tactiku za 1500 jim dát nechci, stejně mám jen jednu.
bodlak: nebo zlaty stred Fenix HL20 po 9 kilech ![]()
No jo, ale za dvě to už je bezmála 2tis. ![]()
bodlak: naprosto te chapu, osobne bych asi deckam koupil nejakou cinu po par stovkach a neresil to. Voni to stejne ztrati nebo rozbijou ![]()
Super pro děti jsou čelovky od Varty za 299,- mají i přepnutí na červené světlo na noční vidění nebo pochod po silnici.
Mame ji, myslim, ze je to dobra volba. Za tu cenu s ohledem na to, ze kupujes Petzl rozhodne.
Máš na mysli tuhle ? http://www.bateriestimex.com/index.php?podrobnosti=1281
To je přesně ona, nemohla jsem ji teď na internetu najít. Mívají ji v Globusu.
nalezeno doma při úklidu… akorát ta guma je již "sežraná" ale jinak… solidní archivalie, řekl bych ![]()
edit: těch 146,45kb na fotku je prostě málo…
Dětem na tábor kupuju v TESCU tohle: http://www.podzemi.net/news/celovka-tesco-4-led-zdarila-kopie-princeton-tec-quad/
No Petzl je pro mě vzhledem k ceně spíš zklamání měl jsem dvě první Tikku u které prasklo tělo a samozřejmě že náhradní díly nejsou - kup si novou, a tak jsem si koupil Tikku plus a zas prasklé tělo, čelovka sice svítí ale opravit nejde takže ji asi musím zahodit abych neriskoval že se mi rozpadne na nějaké akci.
No za mě, a ten názor nikomu nevnucuju, já už za ty peníze Petzla nechci. A to to ještě připomenu, že Tikka, Tikka plus ani Tikkina nejsou vodotěsné a myslím že ani moc voděodolné. Mé nadšení z Petzla nějak vyprchalo. Musím uznat že byli první v LED čelovkách a jistou dobu tady neměli konkurenci.
Když jsem pak hledal co jiného koupit, tak se mi celkem zalíbily čelovky od Princeton Tec.
A od nich prodávaj v Tescu zdařilou kopii.
http://www.podzemi.net/news/celovka-tesco-4-led-zdarila-kopie-princeton-tec-quad/
Takže bych ji doporučil pro děti stejně jako kolega výše.
tomasCR: Mame Tikku plus k naproste spokojenosti uz par let. Vodotesna neni, pocasiodolna ano. Vencime s ni v zimni pulce roku dvakrat denne setra ve Skandinavii za kazdeho pocasi a slouzi bez problemu. Tedy slouzila, nez ji jednoapulety syn prokousl vypinac.
Nevyhody dve-neda se s ni behat, aspon na me sviti moc blizko a uzce, pri me serosleposti se bojim zvrknuti kotniku (pro chuzi bez pouzitelna bez problemu). Druha nevyhoda: trochu krkolomne vymenovani baterii, ktere se musi seskladat vedle sebe, maji tendenci vyskocit, nez se zaklapne kryt a kryt se casto napoprve zavre nakrivo (aspon v mych rukach).
Proveden upgrade na tikka 2 plus, zde uz je snehu- a destiodolnost zarucena vyrobcem (resp. uvedena primo ve specifikaci).