Woof,
napsal jsem v PHP třídu pro práci s GPS souřadnicemi. Ke stažení je zatím na http://www.blackwolf.cz/data/Gps.php.txt
Píšu to sem z několika důvodů:
- Budu ji zveřejňovat jako open source, takže pokud někomu k něčemu bude, použijte ji
Sem to prvně dávám proto, že kešeři by k tomuhle mohli mít blíže než obyčejný programátor mudla;) - Hodil by se mi někdo, kdo by to pořádně otestoval. Jednak z pohledu funkčnosti, druhak kvalitu API (zda je dobře použitelné). Dobře otestovaný (včetně praktického nasazení) je jen parser, zbytek jsem dopsal během dvou odpolední a otestoval zběžně.
- Nenašel jsem nikde žádný rozumný vzorec pro spočítání průměru souřadnic (těžiště n-úhelníka tvořeného souřadnicemi). Nezná někdo?
- Ocením nápady na další vylepšení a konstruktivní připomínky. Případně nápad co s tím celkově – třeba by mohl být dobrý nějaký framework pro výpočty s gps, převody mezi souřadnými systémy atp. ale nemám moc přehled co by bylo reálně využitelné.
- V neposlední řadě by se mi hodil nějaký dobrovolník angličtinář, který by mi po gramatické stránce zkontroloval komentáře, případně později manuál.
A co to vlastně umí?
- zapouzdření gps souřadnic a běžná práce s nimi
- parsování gps souřadnic ve všech formátech imunní vůči možných chybám uživatelů. Tohle je nejsilnější část, protože to přečte téměř cokoliv z čeho lze jednoznačně dostat čísla a ztotožnit je se souřadnicemi.
- převod souřadnic mezi gps formáty
- sčítání a odčítání souřadnic
- vzdálenost mezi body
- projekci souřadnic dle azimutu a vzdálenosti
- průměrování (zatím jen triviální implementace)