Písmeno "D" ve sloupci zobrazijícím sílu signálu

Zdravím všechny kačery, před měsícem jsem si v aukci pořídil Garmin eTrex Summit HC. Při zapnutí a hledání družic se po chvíli v některých sloupcích objeví písmeno "D". Nikde jsem o tom nic nečetl, v návodu taky nic :expressionless: Prozradí mi někdo co to značí? Díky :wink:

Nechce se mi verit, ze by to v navodu nebylo. :wink:

Znamena to, ze udaje z te konkretni druzice jsou korigovany pomoci Diferencnich udaju vysilanych pres druzice EGNOS/WAAS.

Že to v návodu není, tomu klidně věř. Já po dvou dnech marného čtení v návodu zjistila, že sice mám v ruce přístroj Legend HCx, ale návod z krabice je asi k něčemu jinému :expressionless: Takže metoda pokus-omyl a pořád s tím neumím:@

V návodu jsem to taky nenašel, snad až když teď na konci v technických parametrech je system GPS a system DGPS, jinak díky za info :wink:

Je to sice hodně s podivem, ale zatím to v návodu nemůžu najít ani, když přesně vím, co hledám.
A to by stačilo k už existujícímu obrázku přidělat jeden popisek. Už jsem si párkrát všimnul, že ani manuály už u Garminu nejsou, co bývaly.

Taky mi GPS to D občas zobrazí a význam jsem si domyslel. Ale rád bych se zeptal, když už se to tu probírá - pozorujete někdo s těmi "déčky" nějaké změny v přesnosti? Má smysl v nastavení vypínat mód WAAS? Ušetří to třeba něco z baterií?

No zrovna dneska, když jsem to fotil, mi snad poprvé naskočila přesnost ±2m, jinak max. 3m. Myslím že na výdrž to má zanedbatelný vliv.

Tady je na tohle téma celé vlákno.
Je důvod vypínat WAAS/EGNOS ?