Planování GEO výletu

Zdravím,
dostal jsem se ted do stadia že musím za svojí zalibou cestovat autem :slight_smile:
Jsem před prvním celodením výlet prozatim jsem jel jen na par hodin ale planovaní mi vždy nějak moc extra nevyšlo.

Jak planujete vzdalene celodeni Geovýlety?!(Příprava podkladu,plan trasy)
Nejprve Multi pak Tradiční na doražení:)?!

GSAK mám ale hledám pomocí Mapy na googlu.
Pak si vyberu nejlepsi cache od ktere se odrazim.
problem je ze na google nevidim mensi polni cesty..

Takze pouzivam Oziho, GSAK a Prohlizec.
v GSAKu mám makro na Amapy ale nejak se to zabrzdene nacita - mam 512ADSL .(

Příprava mi zabere tak 2hodiny času..

V terenu pouzivam PDA s BeeLines, Ozi a TomTomem.

Chtělo by to SW na PC s podporou mapovýcjh podkladu a GPX souborů - pro cteni popisu atd.

Napiste prosim jak na to jdete pro inspiraci.
Díky
S pozdravem

KENik

Vyberu místo, udělám PQ okolí, kouknu na mapu (obvykle KČT - když je na mapě významný bod, bývá tam i keška :slight_smile: a jedu.

Když chci něco po cestě, tak PQ along route.

Když jsem v nouzi, tak Handy Geocaching, popř. naimportované GPXy v iPodu.

Jdeš na to nějak moc vědecky :wink:

Normálně si udělej PQ (pokud jsi PM), zhruba se podívej, jakou budeš volit průjezdní trasu, v GSAKu si vyselektuj, které kešky připadají v úvahu, podívej se, jestli není nějaká mysterka vyloženě jednuchá, jinak se na ni vykašli, projdi si multiny, jestli jsou akceptovatelné délky, podívej se, jak je to s terénem a přístopvými cestami u tradicionálek s terénem 2+ a buďto je vyluč nebo ne.

Pokud ti jde o sběr bodů, dělej jen tradicionálky a kraťoučké multiny, pokud ti jde o komplexní zážitek :), tak se nevyhýbej ničemu (kromě vyložených extrémů) a je úplně jedno, jaké je pořadí, jestli jsou multiny na začátku, a konci nebo průběžně.

a nezabudni si najst cast na obed v miestnej restauracii :smiley: to je pre mna vzdy najlepsim bodom vyletu B)

samane, ja myslel, ze budes radit, aby si hlavne nezapinal gpsku, ze bez ni to jde samo a lip :smiley:

My máme rádi multinky, čím delší tím lepší. To se pak plánuje snadno. Taková Velká husí ti chvilku vydrží:p. Jinak se snažíme najít kešky tak, aby se dalo dojít od jedné k druhé pěšky a udělat okruh. Stačí dvě tři a člověk se pěkně projde. Doma vytisknem na papír co se dá a v terénu Liborh kouká do GPS a já do papírové mapy(KČT). pěkné celodeňáky se dají udělat na Kokořínsku, u Srbska i u České Lípy. Na mapě určitě najdeš i spoustu dalších míst.:wink:

Pres 800 nalezenych kesi mezi 100 a 200km, to bez naplanovani cesty neslo. A je to velmi snadne. Vidim, ze pouzivas vsechny spravne nastroje. PQ jsou behem tydne aktualizovany, takze v patek zadam oblast podle PSC, dam napr okruh 30km a exportuju do GPS, POI do TT, html s listingy do PDA a jeste pro jistotu wpt do OZI CE. To nezabere ani tri minuty. Danou oblast jeste z OZI vytisknu jako cachemapu a je to jen prehled k naplanovani cesty. Dva a pul roku to delam porad stejne a nic lepsiho jsem nevymyslel.
Tak at se ti dari

No asi jde opravdu o to zda si chci uzit nebo sbirat bodiky.

Chci proste z toho vytezit co nejvice a asi to trochu přeháním.

Díky
Moc všem.

Někdy to děláme tak, že jdeme dlouhou multinu a cestou sbíráme okolní kešky, někdy si naplánuju cyklookruh a sbírám a sbírám.

Je dobré řešit i možná zkrácení výpravy, doba hledání se nedá vždy zcela přesně odhadnout.

Ach taaaak :smiley: A ja furt, proc mi to nejde tak dobre, kdyz vetsina mych odlovu jsou vlastne jen nahodne zastavky na geoneplanovane trase :slight_smile: Denne aktualizovany export vsech cachi do GPS ve forme POI a offline listingy v PDA nebo wap.geocaching.com / HGC jsou ale fakt zaklad. Bez nich si ani prilezitostni luxeri neskrtnou. Jeden nikdy nevi, kdy a kde se mu podari ukoncit oficialni program sluzebni cesty, aby mohl nekde neco zobnout :wink:

Ale znam taky par cacheru, kteri pri drzeni pohotovosti nemaji co na praci a tak lusti mysterky a vyrabeji pripravy. Na sedacce spolujezdce pak truni notebook a sanon, kde kazda cache ma svou slozku a v ni listing, souradnice parkoviste, vytisknutou ortofotomapu, vyrez turisticke mapy, telefon na ownera, atd A kdyz s takovou masivni pripravou po geodni zaloguji 50 kesek, rika se jim hyperluxeri, pripadne podfukari… :wink: