Mel bych dotazek…v lete mam v planu vyrazit na kole pres republiku a cestou keskovat…ale nevim kama pojedu…takze potrebuju nejak dostat kese (aspon tradicni) do gps…to asi udelam pres poi a pruhlednou mapu…uz sem to zkousel a celkem to slo…Mam legenda a chtel bych se zeptat jestli se tam nedaji ty poi nahrat jako poi…abych mohl dat “hledat-body zajmu”. No a pak sem taky vymyslel ze bych si vytiskl mapu kesek abych mohl planovat trasu…precejenom to asi bude prehlednejsi nez prohlizet v Bedovi…tak jsem se chtel zeptat jestli uz ste neco takovyho nekdo nedelal a nemate s tim zkusenosti…zatim me napadlo udelat z toho shape a ten pak vytisknout (pristup k GIS softwaru mam). Tak kdybyste nekdo meli neco odzkousenyho dejte pls vedet. Dik
Prave cesta pomoci pruhledne mapy je zpusob, jak tam ty body dostat tak, aby byly v POI hledatelne. jde jen o to, abys ty body v te mape mel zarazene v takove kategorii, kterou legend umi hledat. Podivej se tu na vlakno ‘premium member’, na jeho konci se to resi.
[quote] HaLuMa: Prave cesta pomoci pruhledne mapy je zpusob, jak tam ty body dostat tak, aby byly v POI hledatelne. jde jen o to, abys ty body v te mape mel zarazene v takove kategorii, kterou legend umi hledat. Podivej se tu na vlakno 'premium member', na jeho konci se to resi.
[/quote]
Presne tak, zde ve vlakne jsem uvadel, jake kody POI pro transparentni mapu sam uzivam a jak postupuji pri jejich ziskavani (misto POI.cz export z GSAK, ale to je fuk). Jinak vsechny cache v CR jako transparentni mapa zabiraji nyni asi 300kB, cili ti zas tolik z Bedova 8MB mapoveho prostoru neukousnou.
Klicovou aplikaci je pro tebe MapEdit - vice najdes na wiki zde. Ve tvem pripader se te pochopitellne tyka jen oznacovani bodu, zadne tracky u bodu nemusis mit. Jo a pokud chces mit zaroven i klasickou mapu v GPS, tyka se te i integrace do Mapsource (program M3 ci to jde i rucne). Vyhledavani bodu v GPS pak jde jako nejblizsi body zajmu-krajinne znaky a pak dle typu wpt. ktery zvolis viz muj prispevek. Jeste doporucuji jako level0 uzit 23 misto 24 (200-300m), aby jsi nemusel moc zoomovat pro zobrazeni tech bodu (jde o horni hranici zoomu, kdy jsou videt).
a jo…ono zalezi do jake kategorie ho fouknu ze;) to me nak nenapadlo…jinak mapu uz jsem podle navodu na wiki delal…akorat jsem moc nepochopil to jak se nastavujou ruzne urovne a zoomy…
[quote] swenney: a jo.....ono zalezi do jake kategorie ho fouknu ze;) to me nak nenapadlo....jinak mapu uz jsem podle navodu na wiki delal.....akorat jsem moc nepochopil to jak se nastavujou ruzne urovne a zoomy.....
[/quote]
Co na tom nechápeš?
No tak vubec…pro kolik urovni to mam nastavit kdyz delam celou CR a jestli to mam delat 20,19,18… nebo muzu preskakovat…vlastne moc nechapu co tam nastavuju;)
[quote] swenney: No tak vubec....pro kolik urovni to mam nastavit kdyz delam celou CR a jestli to mam delat 20,19,18... nebo muzu preskakovat....vlastne moc nechapu co tam nastavuju;)
[/quote]
Jestli se nepletu, tak každé úrovni odpovídá rastr, do kterého se ty body umisťují. Krok rastru byl myslím v manuálu ke cgpsmapperu. Takže je neumístíš na přesnou souřadnici, ale v rámci toho rastru. Pro kešky asi budeš chtít ten nejjemnější rastr, tušim že 24, chyba tam je jen pár metrů maximálně. A protože asi neni potřeba vidět kešky při velkém odzoomování, protože by mapka byla plná bodů, tak bych nadefinoval jen dvě vrstvy, kde ta poslední (v tomhle případě ta druhá) určuje, od jaké úrovně se body přestanou zobrazovat a to si odhadneš, co ti vyhovuje. Kdybys tam dal mezi to další vrstvy, tak vždycky od toho levelu vrstvy se bude používat její rastr, takže menší přesnost pro navigaci. Ale pro zobrazení to asi nevadí. Všechny úrovně definovat nemusíš. Pokud se úroveň nenadefinuje, tak se bere ta předchozí. Tedy až do té poslední, Ta slouží jako mez, do kdy se to vůbec zobrazuje. Snad to moc nemotam.
Taky myslím platí, že čím jemnější rastr a čím víc levelů s daty, tím to zabírá víc místa.
Snad si to ještě pamatuju, už jsem s tím dlouho nedělal. A jak to po sobě čtu, asi z toho chaosu budeš mít v hlavě ještě větší zmatek :-)
ja myslim ze snad vpohode;) jeste parkrat si to prectu a pochopim;) diky moc za rady