Plastové ampule na mikrokeše

Neprozradíte mi někdo, kde lze získat takové ty plastové ampule, za kterých se pak vyfukují PET láhve? Existuje nějaký zdroj, kde jich lze pár získat? Ani mne nenapadá rozumný dotaz do googlu, kterým bych to nazval :expressionless:

To je velmi tajná informace, kterou jsme museli platit vlastní krví do Lysé nad Labem :smiley:

Lysá není tak daleko, jakou preferujou krevní skupinu ? B)

tak ono do vyhledavace staci napsat neco jako: pet polotovary pro vyrobu lahvi. a vypadne ti treba tohle

pripadne tady je stranka primo jednoho z vyrobcu - jilove u prahy: http://www.plasticone.cz/pages/produkty.html

ale nevim, jak bez osobnich kontaktu se tam na tebe budou tvarit, az budes chtit par kusu a ne par kontejneru :slight_smile: my jsme dlouho pouzivali kontakt "kamaradka tajne par uzme" :wink: ale tenhle zdroj uz nejak vyschl a ted jsem taky prosil o jednu do lyse :slight_smile:

No, mohl by se aktivně do toho zapojit GeocachingShop a ten kontejner objednat a pak následně rozprodávat :slight_smile:

GSshop se do toho již aktivně zapojil a čekáme na nabídky dodavatelů.

kontejner = prima zasoba na dalsich 150 let :D. treba ale u nejakyho z tech vyrobcu staci zkusit a on da/proda krabici.

no me se to zdalo divny, ze byste to jeste nezkusili. :slight_smile: tak jsem zvedav, jak pochodite.

Díky za odpovědi a jsem zvědav, jestli se v GeoShopu urodí :slight_smile:

Můžu se poptat. Pár jsem jich měl.

Jedná se o něco takovéhoto?

Ano, to je přesně ten typ.

Tak už je mají v GC shopu, ale stojí 12,- Kč. Vzhledem k tomu, že jejich cena ve velkoobchodě se pohybuje kolem 60-80 haléřů, je to docela slušná marže. Holt je to ale otázka nabídky a poptávky… 12,- není moc, když chci založit cache, jen mě docela dostává ta marže…
Ale provoz tohoto serveru je z GC shopu z části financován, tak vlastně nákupem přispívám na provoz tohoto serveru, tak mi to ani nevadí… zvlášť když doma ještě několik kousků mám…

cena do koruny ve velkoobchode sice je, ale zkus si ji koupit :slight_smile: ono to pak zacne naskakovat: ve velkoobchode manipulace za mnozstvi mensi nez kontejner, doprava, manipulace GCShop, marže GCS. cena 12 a mene je OK. problem je spis ten, ze kdyz chci jen jednu petku a nic vic platit postovne, dobirku.. :slight_smile:

No to je ale vtip vsech e-shopu, ze se s postovnym nevyplati kupovat jednu malou vec. Takze malych veci vezmes aspon pet a k tomu treba jeste nejake to tricko, geocoin? Zasobis se dopredu a obchody se hejbou, vsichni jsou happy.

:wink:

Já myslím, že 12 Kč je slušná cena. Člověk se ale nesmí závistivě dívat, za kolik by se to dalo koupit ve velkoobchodě.
Maloobchod musí nakoupit velké množství od velkoobchodu, což znamená, že mu v tom trčí peníze. Taky musí mít nějaký prostor, kde to skladovat. Někdo s tím musí manipulovat, atd atd.
Řádově 10 Kč marže nic není. Bohužel u takto levného zboží se to projeví dramaticky, kdyby to bylo zboží za 500 Kč, tak to bude procentuelně někde jinde.
Nemá smysl řešit, kolik na tom vydělá GCS, důležité je, že je konečně dostupná dokonale vodotěsná micro schránka za v podstatě směšné peníze. Paráda!

Viděl bych to tak, že málokterá sodovkárna je kupuje na kusy a ta velkoobchodní cena je postavená na nákupy v desítkách tisíc kusů.

Podobně staví marži většina obchodů a tak na malé drobnosti se procentuálně naráží nejvíce, ale v absolutních tržbách to je mizivá částka.
Vem to logicky, koupíš za 0,50 Kč, prodáš za korunu, marže 50%.
Vystavíš účtenku, cena jen za tepelný papír 1 koruna …
A jsi 0,50 Kč v mínusu …
Příklad je sice přehnaný, ale prodej drobností je provozně nejnákladnější.

No smarja, budme radi, ze to je za tak smesny penize. Vzdyt tenhle stat je tak nenazranej co se tyce dani ze se divim, ze je nekdo schopnej neco prodavat za 12 korun. A pri vice kusech uz maji slevy. Ckoda jen ze vcera mi prisel od nich balik, hned bych si jich nejmin deset vzal abych je podporil. B)

Nezapomeňte mě při nejbližší příležitosti umlátit :@

:smiley: Nikdo tě tady nechce napadat, jde jen o to, že prostě asi nevíš, že při prodeji drobných předmětů v maloobchodě je nutná nějaká minimální marže nikoliv v řádu procent ale korun, aby pro prodávajícího mělo vůbec smysl zahrnout toto zboží do svého sortimentu. Podobná situace nastala třeba s prodejem cigaret v hospodě, kde z toho hospoda prakticky nic kromě práce nemá, takže si radši nechá nainstalovat automat.