Ahoj jelikož jsem nováček a nikde jsem tuto situaci tady nenašel zakládám toto téma.
Dnes jsem jel ulovit jednu kešku, ve zprávě bylo ať další potencionální
nálezce veme ssebou novej logbook. ten co tam je byl už totálně popsanej. Tak jsem si zde vytiskl z předlohy novej logbook a vyrazil.
Kešku jsem našel docela v pohodě jen byla plná papíru(asi starej logbook). Tak jsem tam vmáčkl ještě ten novej logbook a keška je totálně plná až k prasknutí. Mám tam zajet a sterej logbook vyndat? co pak s ním? Poslední kontrola ownera byla 12.10.2006!!!
Autor by měl po popsání celýho logbooku sám vložit novej. Na tvém místě by bylo nejlepší starý logbook vzít dom a kontaktovat autora kešky jestli o něj má zájem. Rozhodně pro něj ale nejezdi. Autor ma na starosti spravu kese a nikdo jiny ne.
S tím trochu nesouhlasím, i když záleží na tom, jak snadno je cache přístupná. Každý cacher, který chce pomoci kešce, je vítaný - prodlouží jí tím život na další měsíce. Což určitě ocení další cacheři. Když jsem mohl, vždy jsem logbook doplnil nebo vyměnil a kontaktoval autora cache, zda o logbook stojí.
Přišlo mi, že dříve si v tomhle cacheři vypomáhali často. Dnes je spíš trendem prosazovat styl "není to moje keš, já se ještě stihl zalogovat a tak mi může být už ukradená"
To je smutný, když se o cache někdo nestará, tak proč ji nezruší nebo někomu nepředá?
Upřímně… mě by to nedalo a taky bych se snažila to nějak napravit aspoň co by bylo v mých silách. Je to takové kolegiální vůči těm, co přijdou po mně.
[quote] Mion napsal/a:
S tím trochu nesouhlasím, i když záleží na tom, jak snadno je cache přístupná. Každý cacher, který chce pomoci kešce, je vítaný - prodlouží jí tím život na další měsíce. Což určitě ocení další cacheři. Když jsem mohl, vždy jsem logbook doplnil nebo vyměnil a kontaktoval autora cache, zda o logbook stojí.
Přišlo mi, že dříve si v tomhle cacheři vypomáhali často. Dnes je spíš trendem prosazovat styl "není to moje keš, já se ještě stihl zalogovat a tak mi může být už ukradená"
V srpnu jsme zrovna brali bohužel promočený logbook na hřebení Krkonoš,doma ho sušili a lisovali.Psali jsme majiteli a při nejbližší příležitosti cesty přes Prahu,jsem mu ho dal do schránky.Taky psal,že se ke keši dostane až v zimě,takže myslím,že takováto výpomoc by měla být normální.
Je to keška na kterou majitel peče a každý kdo tam přijede, tak vezme kus papíru. V takovém případě se neboj přebytečné (popsané) logy vyjmout, vzít si je domů a na internetu zapsat, že jsou u tebe, případně poslat SZ majiteli keše, zda je chce poslat. Pokud nikdo nebude reagovat, tak máš pěknou památku …
… jestli tam pojedeš znovu (máš to nějak poblíž) tak to udělej, jinak bych možná v tomto smyslu napsal do logu Write note, ať takto učiní další nálezce…
Já mám keš Seykorova studánka založenou v Kostelci nad Orlicí a bydlim v Brně. Obecně bych nezaložil keš v místě, kam se nikdy nevrátim, tady ale na mě místo tak zapůsobilo, že jsem udělal výjimku. Hned po publikaci jsem kontaktoval ftf-runnery, jestli by byli v případě nutnosti ochotni poskytnout nápomoc s obnovou, případnou kontrolou po dnf a našli se tři ochotní, kteří přislíbili nápomoc. Vše je o nějaké slušnosti a jeden vytištěný papír a jedna sponka ze sešívačky nikoho ještě tak nezruinovala, aby řekl víc se ti na to už vybodnu. Až budou příště nějak potřebovat pomoct oni, taky se na nich nevybodnu.
Na keš plnou s plným lokbookem jsem už narazil víckrát a až na jednu vyjímku, kdy autor napsal, ať to smetí vyhodím, všichni měli o ně zájem, takže jsme se vždy domluvili na nějakém způsobu předání. Takže já jsem pro, nepřidávat papírky, ale mít s sebou 2-3 verze lokbooků, třeba i tištěné na A4 a prostě je vyměnit a pak kontaktovat autora.
vkladat logbooky do cizi kese ANO
brat logbooky z cizi kese NE
pokud majitele osobne neznam nebo pokud o to v listingu/logu vylozene nezada, logbooky z jeho kese bych rozhodne neodnasel, tak to aspon citim a tak to i delam.
nevim, ale kese snad zakladame pro radost ostatnim ne ? a my owneri zase mame radost, kdyz si tu radost kaceru vepsanou do logbooku muzeme ve vlastnim pokladu vyzvednout, precist a odnest domu sami ne ?
ze to pro nektere ownery radost uz neni, treba z toho duvodu, ze cte same neradostne logy nebo ze jich denne cte 50, je vec druha a zamyslet se nad ni musi owner sam. pak z toho treba vyvodi, ze je lepsi takovou kes nekomu predat nebo archivovat
pokud majitel nereaguje, tak logbook domů, pokdu se ozve a projeví zájem, tak 10 Kč za známku nikoho nezabije a majitel bude rád za to, že bude mít book doma. Pokud se vejde další logbook bez odebrání původního, tak zanechat v keši. Je dobré je listnout… Třeba já zrovna dneska při kontrole logbooku z jedné své keše našel log, který v něm není… uvidíme, zda zapomětlivost kačera, či záměr… uložení je tak specifické, že buď ví kde je keš, nebo tam nebyl…
Az ted koukam ze autor vlakna nepise jak je kes daleko. Ja sem to bral jako ze daleko je takze si nikdo nemyslete ze zastavam nazor "neni moje-nestaram se".B)