Prosím o pomoc jak mám nastavit aby mi chodilo PQ upozornění na novou kešku a obecně nějakou radu pro nastavení PQ. Bohužel nevládnu angličtinou. Není někde nějaký kompletní návod? Děkuji.
Web Groundspeaku se dá přepnout do češtiny. Úplně dole jsou jazyky na výběr, tak si zvol češtinu, snad ti to pomůže.
Na upozornění na novou kešku potřebuješ Notifikace http://wiki.geocaching.cz/wiki/Notifikace.
O PM je něco zde: http://wiki.geocaching.cz/wiki/PocketQuery
Děkuji za pomoc. Web mám samozřejmě přepnutý do češtiny, ale moc mi to nepomohlo. Notifikaci jsem snad nastavil, tak uvidím. No a možná mi zítra přijde i PQ. Uvidím. Asi se s tím budu muset nějak vypořádat sám. Děkuji
Prosím, ještě mi poraďte jak to udělat, aby jsem si mohl vygenerovat a hned stáhnout kešky. To aby mi přišli třeba v pátek na mobil, tak to už mi funguje. Díky
Podívej se tady :o :
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=15428&pid=213826#post_213826
funguje to B)
Ahoj. Tak jsem tu zas. Prosím, může mi někdo přeložit a vysvětlit první tři nabídky z PQ? Nějak se mi stále nedaří vygenerovat a poslat si hned PQ. Možná že toto by mi pomohlo. V tom ostatním se už trochu vyznám a nebo mi pomůže slovník na googlu. Ale tady se mi to moc nedaří. Děkuji
1-Uncheck the day of the week after the query runs
2-Run this query every week on the days checked
3-Run this query once then delete it
AHOJ !
Anglicky taky neumím a google překladač s metodou pokus-omyl mi zatím stačí. Výsledek je tento
1-Zrušte den v týdnu, po dotazu běží
2-Spustit tento dotaz každý týden na dnů
3-Spustit tento dotaz jednou pak odstranit
takže
- přesně význam nevím, nechám na vysvětlení dalším, myslím si ale, že je uložený ve tvé databázi PQ a vždycky, když ho chceš poslat, zaškrtneš si den v týdnu
- ve stanovený den každý týden chodí nový mail dané oblasti s aktuálními změnami keší
- vygeneruje mail jednorázově a zadaný PQ smaže
1-Po vygenerovani PQcka se zaskrtnuty den v tydnu odskrtne - tj. slouzi k jednorazovemu generovani PQ v dany den - pokud zaskrtnes aktualni den, vygeneruje se hned… jenom pozor na casovy rozdil mezi CR a USA.
2-V zaskrtnutych dnech automaticky vygeneruje PQcko, kazdy tyden
3-Jednou vygeneruje PQcko, a pak ho smaze.
Děkuji všem. U 2a3 jsem si to myslel, ale u 1 jsem nevěděl. Ale nyní už jo:D
chtěli jsme se optat, když si chceme vygenerovat PQ nějaké cesty, je možné si někde nastavit že nechceme jet po dálnici ??? Nic takového jsme nenašli, ale PM máme jen chvíli ![]()
Záleží na tom, kde a jak si generuješ cestu. Ideální je to přímo na gc.com a tam tuším Google tvoří nejrychlejší trasu. S vygenerovanou trasou se pak dá ještě pracovat, tedy posouvat a upravovat. Do PQ vstupuje už jen hotová trasa.
Napřed si musíš vytvořit trasu, např. v mapy.cz a pak si ji vyexportovat v GPX souboru a tento nahrát do "Build Pocket Queries" - "Find Caches Along a Route" - "Upload a Route" - pak můžeš vygenerovat standartní PQ podél této trasy.
Nebo druhá možnost, ale zde nejdou navolit placené úseky a podobně je přímo na : "Build Pocket Queries" - "Find Caches Along a Route" - "Create New Route", kde si můžeš cestu naplánovat. Úprava trasy pak jde provést pouhým přetažením bodů z jedné silnice na druhou a trasa se znovu přepočítá.
Tak jsem asi přišel na to, co je špatně. Zřejmě za to může email na SEZNAMu. Když jsem si nastavil notifikaci tak přišla za 2 hodiny. A PQ místo ráno až druhý den večer. A když jsem si udělal schránku na gmail tak to perfektně funguje tak jak má. Takže SEZNAM s VODAFONEM dohromady nebrat. ![]()
Díky všem za rady, podle toho už se podařilo cestu vygenerovat.![]()