nemáte někdo optimální rozvržení (souřadnice + poloměry) pro pokrytí celé ČR?
souřadnice a poloměry jsou blbost - lepší je dělit to podle data zveřejnění. V současnosti je jich potřeba už 6. Data z hlavy nevím, ale najdeš to určitě na wiki, nebo i tady někde ve starším vláknu
Ptám se na notifikace ne na PQ. U notifikací lze zadat bohužel jenom souřadnice a poloměr. Jinač na celou čr stačí 5 PQ, nemusí jich být 6.
pm notifikace jsou neco jinyho - je to upozorneni na nove ci zmenene kesky - a pokryti cele CR podle me nema zadny smysl ![]()
To, o cem mluvi Pehta, jsou Pocket Query a dosud jich porad staci pet, rozdelenych podle nasledujich dat:
01 01.06.2001 28.04.2005 496 02 29.04.2005 02.11.2005 494 03 03.11.2005 14.05.2006 496 04 15.05.2006 24.07.2006 496 05 25.07.2006 01.01.2008 465
… ten sesty balik se ale kvapem blizi ;-)!!!
jde o pokus o průběžné (polo)automatické udržení aktuálního stavu čr pomocí notifikací bez nutnosti šaškovat s rozdělením na jednotlivá PQ.
V tom pripade staci jeden hoodne velky kruh a filtrace na to, zda je Location: Czech Republic. Nevim ale, jestli je tam na tu vzdalenost (polomer) nejake omezeni ![]()
To už jsem zkusil a bohužel tam to omezení je
A jsem línej rejdit kolečkem po mapě a generovat optimální pokrytí
Kdyby šlo aspoň do jedný notifikace nastavit víc typů keší a víc souřadnic nebo kdyby fungoval rozumnej export/import, aby se aspoň ulehčilo zadávání… Nevíte o programu, který by ty notifikace dokázal nagenerovat bez nutnosti je zadávat ručně na webu?
A vypadá to, že je tam i omezení na 20 notifikací indikované nesmyslnou chybou při zadávání 21. Někdy mám pocit, že pm je takový velký kompromis. Nabídnout uživateli hezké funkce a zároveď tam vrazit vždycky aspoň jednu překážku, omezení, znepříjemnění,…
takže ne že pokrýt celou čr notifikacema nemá smysl, ono to asi ani nejde a nápad padá ![]()
Po pravdě, ono to nemá smysl ani v reálu (myslím např. pokrytí notifikacemi celé republiky - obzvlášť, když docela obstojně funguje cachemapa na gc.cz).
A ty překážky tam jsou proto, aby někdo PM nezneužil k hromadnému sosání dat za účelem redistribuce informací.
Zkrátka někdy chtít méně, znamená ve skutečnosti více. Já osobně jsem s rozsahem PM notifikací zcela spokojen a dostávám všechny informace, které mne zajímají.
aktuální stav velmi dobře zachycuje cachemapa na gc.cz
Myslím, že 24 hodinová aktualizace je pro běžného cachera, případně vybaveného WAPem pro aktuální kontrolu konkrétní cache, zcela dostatečná.
Nevím proč bych měl být odkázaný na cachemapu na gc.cz a proč stejný soubor s obsahem odpovídajícím pm není na gc.com. Nebo už má gpx z gc.cz stejný obsah jako gpx z gc.com? Bohužel mě to tady najednou začalo odmítat přihlásit, takže si to neověřím sám.
A pro toho kdo by chtěl data masivně zneužívat třeba pro redistribuci ta omezení neznamenají nic. Stejný data se daj nasosnout a vyparsovat i přímo z webu bez potřeby pm. Když se oželí kompletní listingy a logy to ani netrvá moc dlouho. A kdyby chtěl groundspeak dotyčného hříšníka bloknout, tak si pro sosání založí jinej účet.
O nových se dozvím z týdenní zprávy - bohužel neobsahuje změny souřadnic, disablování a enablování, takže k udržování přehledu o současném stavu nestačí.
Já si nechávám posílat 6x týdně PQ pro okolí (75 km od baráku), víc ke štěstí nepotřebuji. Notifikaci mám zúženou na 30 km - a vždycky se - když kolem půlnoci dostanu sms - bavím při pomyšlení, jak se miták nebo maroš nebo shanti soukají z pelechu a jedou s čelovkou někam do tmy. Já se vždycky tak nějak víc zavrtám do peřiny a je mi fajn. Ráno si pak akorát čtu jejich neuvěřitelné příhody :-)))
jsem rad že se někdo bavi protože ta pani co spi vedle mně hrozně nadává :-)))
a já se pak bavím při hledani někdy se to povede a někdy ne, ale holt votom to je :-))
Jelikoz za 5 hodin odjizdime na 48 hodin do Egypta nezbejva me ted uz moc casu, ale hlaska Toma me fakt dostala:-))) Takze ted pres vejkend mate volne pole pusobnosti i Ti co setrvavaji dele v posteli;-)
P.s.: Marosi rad te pristi tejden nekde na FTF ve 23:34 uvidim;-)
No já jsem se teda u toho nikdy moc nebavil, taky radši ležím, ale poté co se mi pár FTFek podařilo, tak jsem to bral jako společenskou povinnost. Rozhodně nejsem takové hovado abych dával FTFka před sedmou ráno, to ještě spí i slepice (narozdíl od jistého Libora :-))
Teď tu novou vlakovou zastávku na Lesné jsem ale musel dát - bylo to ani ne kilometr od domu a navíc už bylo po osmé ráno, takže to ani nebyla obvyklá křeč - navíc při boji o FTF je daleko větší pravděpodobnost potkat podobně postižené a jen díky tomuto faktu jsem se teď na kolektivním FTFku seznámil s Opim a G’Quanem.
Šestý balík nastal a tak jsem zkusil něco jiného, pro pravidelné aktualizace stahovat změny za posledních 7 dní.
- změny, všechny typy kromě tradiční
- změny, tradiční, terén >= 2.5
- změny, tradiční, terén <= 2, všechny velikosti kromě regular
- změny, tradiční, terén <=2, regular
Kdyz uz je nadhozeno tema PM notofikaci, ac je tedy spise o PQ, docela by me zajimalo jake smysluplne Notifikace mate nastaveny. Padly tu prozatim informace o vzdalenostech od domova, ale nic konkretniho. Sledujete Publish logy tradicnich, multin, mysterek, eventu kvuli FTF nebo je tak? Nebo Vas vic zajimaji logy Temporary disable ? Archived ? Nebo enabled ? V jinem vlaknu jsem narazil na noticku, ze by nekdo mohl sledovat i logy typu Needs Maintenance. Pritom takova notofikace typu Update Coordinates via SMS na mobil muze mit v pravy cas cenu zlata :o))) Jake tedy mate PM notifikace nastavene ? Posilate si je na stejny e-mail (mobil) jako zpravy z Vasich logu a kesek ? A jak to resite, kdyz mate vic vychozich souradnic (doma, tovarna, chata, chalupa, mista kde se vyskytujete..)
Mám nastavený notifikace kolem dvou “domácích” souřadnic na všechno. Nechávám si to posílat do zvlášť schránky a pak mám utilitku a makro do gsak, který mi podle notifikací načte ze stránek gpx a naimportuje do databáze. Takže nejbližší okolí můžu udržovat víceméně aktuální i bez pq.
Vyjdu trochu s tema..Chtel jsem se zeptat,jestli se da nejak zmenit nick a v pripade jak?
dekuji za rychlou odpoved