Moji milí geopřátelé... Už to proběhlo v bývalém fóru, jehož historických příspěvků nejsem schopen se dopátrat. Tedy můj první dotaz - spíše vsuvka - míří tímto směrem: lze někde/nějak vypátrat staré fórum?
A teď ten skutečný dotaz - rád bych si stáhnul komplet ČR pomocí (několika) Pocket Query - vzhledem k maximálnímu počtu 500 keší v jednom PQ řeším, jak body vhodně zvolit, abych měl jistotu, že mi opravdu nic nechybí. Nemáte někdo tuhle pochoutku už naservírovanou (a odzkoušenou)?
Když se na to tak dívám, je to návod pro stažení pomocí datumu založení/výskytu cache, pokud to dobře chápu... Moc tomu nerozumím. Jak je to s aktualizací? Resp. při takto položených dotazech jsou zahrnuty opravdu všechny keše s aktuálním stavem? Trochu mě mate informace o keších po jednotlivých obdobích - ta množina keší v daném intervalu je konstatní? Empiricky odvozená? Čiže pro interval 1.5.2005-7.11.2005 to bude vždy táž množina 499 keší? A když poslední období (od 21.12.2006) dosáhne 500, tak ho omezím z prava (čímž zastavím nárůst keší pro toto období) a založím nové, které bude pokračovat?
Měl jsem na mysli spíše nějaké geografické rozdělení. Zajímalo by mě, z jakého důvodu bylo zvoleno právě toto "časové" rozdělení... V čem jsou jeho výhody?
Bylo to zvoleno prave proto, ze je to nemenne. V minulem case uz nejde zalozit cache. Maximalne z toho budou vyhnivat archivovane. A kdykoliv stahnes PQ znovu, tak tam, kde doslo k aktualizaci dat, tam se ti to projevi. Pouzij to tak, zaloz si doporucena PQ a budes spokojenej, jako my vsichni. Az ti to pretece pres 500, tak se o den, dva vratis a zalozis dalsi. Jednoduche a ucinne. Hodne stesti
[quote]
v&f family: Bylo to zvoleno prave proto, ze je to nemenne. V minulem case uz nejde zalozit cache....
[/quote]
Ale to je omyl, jak se mohli presvedcit mnozi, kteri koncem minuleho tydne hledali moji Zeleznicni #6: koridory [:)]. Omylem jsem ji zalozil s datem zalozeni 18.1.2006 misto 2007 a nic v systemu Groundspeaku tomu nebrani. A takova cache by samosebou v PQ byla zarazena do intervalu, ktery patri v minulosti do 18.1.2006. Chci tim rici, ze teoreticky mohou pribyvat cache i do minulosti prave timto zpusobem. Nebo se treba podivejte na cache GCYQNC ci GCYQND. Obe doktor zasadil 8.10.2006, listing udelal vsak az nedavno a publikovany byly 13.1.2007. Tj v PQ, ktere obsahuje 8.10.2006, i ted v lednu pribyly dalsi 2 cache-cili NIC neni jiste ani u trideni dle datumu, vzdy je treba obcasna kontrola, zda nektere z PQ nedosahlo kriticke hranice 500 cachi a pripadne datum posunout nize.
To jistě - ale na automatické zjišťování těch mezí je nejlepší používat GSAK macro (a nechat si cca čtyři keše rezervu na výše uvedené vyjímky, ono jich opravdu tolik není a počet archivovaných keší je určitě větší, takže obecně se počet v jednotlivých balících zmenšuje). Např. pro včerejší den to vycházelo takhle:
Jo, ja jsem predpokladal, ze cache se prece jen zakladaj smerem dopredu (s vzrustajicim datem), coz je logicky. Proc bych zakladal cache v minulosti? Takze to si musim taky upravit PQ do aktualni podoby… Diky za navod…
Je lepší nedefinovat PQ přesně na hranici generování 499-500 keší. Mám raději nastavené hranice na 480-490 keší. Pak není třeba řešit výše uvedené problémy.
Jo a pak nezapomeňte na to, že některé cache mohou být odarchivovány - i to je případ, kdy vám v starším PQ přibude cache. Ale to je u starších PQ vyjmečná událost, kterou zcela jistě vyrovnají časté archivace.
Díky za radu. Upravil jsem makro podle Tvého doporučení (Czech Republic, Fitler out archived) spustil je a proběhlo OK. Na konci mi vygenerovalo stránku /gsak/temp/placedpq.htm se statistikou:
Placed by date PQ Generation
PQ
From
To
Count
Done
01
14.9.2001
3.6.2006
496
02
4.6.2006
Maximum date
356
…což mi není úplně jasné… proč pouze 2 PQ, které nemohou pokrýt celou ČR… nebo jo…? A nemůže to souviset s tím, že ve svém PM mám už 3 PQ uložené a mohu jich mít max 5? Anebo do třetice - že by zbylé kešky v ČR neměly vyplněno “Country” (což se mi nezdá pravděpodobné, protože by jich byla většina)?
Díky za rozsvícení!
…tak jsem se v tom ještě vrtal. Vytvořil jsem si novou (rozuměj prázdnou) databázi, spustil makro znovu a tentokrát se nenačetlo lautr nic… Zase obligátní HTML se statistikou, ale tentokrát nula. Takže teď tomu nerozumím ani maličko…
No to vypada, ze prave jen tolik zaznamu mas prave natazeno v GSAK, ne? To makro nedela nic jineho, nez ze seradi aktualni GSAK databazi dle data zasazeni a pak v cyklu naskupuje po dnech, dokud neni dosazen limit, a jakmile je dosazen, vytvori dalsi HTML radek v tabulce. Ty tedy mas v akt.databazi GSAK jen 496 cachi od 14.9.01 do 3.6.2006 no. Kolik mas v GSAKu cachi zjistis primo ze stavoveho radku dole pri vypnutem filtru ve tvaru ABCD shown (all waypoints). Pokud stahnes PQ CR ve 2 dnech, tj.napr. v pondeli 3 PQ a v utery zbytek, tak za 2 dny musis mit v GSAK v pohode celou CR a az pak ma to makro smysl-pak ti upresni, jak nastavit PQ pro dalsi stahovani. Preci jsi sam mohl prijit na to, ze bez dat vsech ceskych cachi to preci nemuze nic spocitat, to by si to makro muselo ta data vycucat z prstu. A samosebou, ze kdyz ho spustis na prazdnou databazi, tak vyhodi nulovy radek, protoze je 0 cachi k limitnimu seskupovani dle data.
Takze shrnuto: makro je dobre k tomu, ze kdyz uz jednou mas databazi cachi CR v GSAK, tak jim muzes hlidat, kdy se blizi hranice pro nutne vytvoreni dalsiho PQ s novym datem.
Cau PaBo podle toho co pises (viz filtr) jsem pochopil, ze nemas rozdelene databaze na jednotlive staty, ale mas vse dohromady. Je to tak? Vidis v tom nejakej rozdil oproti tomu kdyz jsou staty rozdelene? Je me jasne, ze je to na zvyku a na stylu prace s GSAKem, ale rad bych znal tvuj nazor;-)
Mimo jine pro ostatni - ja pouzivam to makro bez toho filtru na jednotlive staty protoze je mam vedeny kazdy v jine databaz.....
No ja mám databázi Default, kde je Česko plus všechny nalezené - a tu rutinně používám. Pokud někam jedu, tak si ty speciální Query natáhnu do databáze Temp, se kterou pak pracuju v zahraničí (+ příslušné vygenerované GPX a HTML soubory). Nalezené keše si pak “přetáhnu” zpátky do Default a databázi Temp vyprázdním…
Ahoj, nastavil jsem si PQ podle popisu na Wiki do těch 8 souborů (brzo bude další), denně lze zaslat max 5 PQ, takže je to potřeba poslat po částech. První dávku si nechám poslat 2 dny za sebou, ale pak mi jde o to, jak často zasílat aktualizace. Necháváte si vše poslat týdně v těch 2 dnech, nebo každý den jen část.. poraďte jak to udělat co nejefektivněji. díky.
Já to řeším tak, že jednou za čas (3 týdny, měsíc), příp. když jedeme někam dále od domova stáhnu celou ČR. Jinak mám PQ nenalezených keší okolo domova, a ty stahuju pravidelně.
A ještě jedna poznámka: pokud necháš nějaké PQ stahovat pravidelně, po čase se stane, že ti přijde místo ráno až někdy večer.