Po stopách templářů

Před chvílí jsem dostal "zajímavou" nabídku - viz níže. Další pokus o komeční využití hry "na hledání pokladů". O historii templářů se sice zajímám, ale protože za nabídkou stojí reklamní agentura pracující pro nejmenovaný vinařský podnik, který na templářích postavil svůj marketing, tak nějak nemám chuť se na tom podílet. Zároveň nechci podporovat tvorbu dalších skrýší, u kterých je víc než pravděpodobné, že se objeví nebezpečně blízko u již existujících keší.

Určitě jsem nebyl sám, kdo takový mail dostal - kývnul někdo na tuhle nabídku?

Mně to připadá jako docela férová nabídka a docela se mi líbí jejich přístup. Nemyslím si, že by případný bojkot kačerů odradil zmiňovanou agenturu od realizace. Takhle když jim nějaký kačer pomůže, může alespoň trochu ohlídat kolize.

Taky jsem ho dostal, ale ignoruju ho.

Templáře mám rád, víno, které nese stejné jméno zrovna moc ne, nějak mne neoslovilo.
Co se týče komerční serie krabek se sbíráním kartiček, které pak půjde vyměnit za odměny, proč by ne. Ovšem pouze pokud toto bude dlouhodobého rázu a ne jen na měsíc.
A také snad mají "ošéfováno" to, aby někdo neměl "FTF" na krabce v dosahu a z ní nevybral všecky kartičky a nešel si pro odměnu.

Pravděpodobnost, že někdo vymudlí GC krabku je nízká, řekl bych.

jj taky sem dostal tuhle nabidku na oblast Cesky Stenberk, akorat moje kes je delana tak aby ji pokud mozno stacila udrzba jednou do roka .. skoda .. vinko ja rad :smiley:

EDIT … a samozrejme ta drobnost viz ivan B)

Geocaching beru jako hru pro zábavu a tak by to mělo zůstat,zakládání keší pro peníze mi připadá unfér.Stou nabídkou bych je odkázal třeba na Staropramen viz jejich akci s pivem.:wink:

Nabídku jsme dostali, zvažujeme ji. Z důvodů viz ivanbok. Myslím že to řekl jasně, stučně a pravdivě.

Jo to už tu bylo. Winecaching, no a je to plně nefunkční :smiley:

Nabídku jsem dostal a po výměně pár emailů jsem pochopil, že o geocachingu nemá ani páru. S díky jsem odmítl a na takovém projektu se podílet nebudu.
Jen tak pro ilustraci jeden z nich poté co jsem odmítl:
Dobrý den,
děkuji za informaci. Respektuji Vaše rozhodnutí.

Chtěla bych se jenom informovat, jestli existuje nějaký způsob jak se na
oficiální geocaching.com dostat. Kontaktovala jsem správce geocaching.cz a
od nich jsem měla informaci, že v rámci hry geocaching není přímo možné
zapojit i naše schránky. Povolili nám jenom banner na geocaching.cz
odkazující na jinou stránku.
Budu Vám velmi vděčná za tip.

Pokud umí napsat správci zdejšího webu/fora, tak si neumějí přečíst "Úvod do hry geocaching" a také "Zakládáme geocache"? :expressionless:

Tahle firma podobnou hru měla už loni… musel se vypít určitý počet sedmiček (nebo si sehnat ty zlaté templářské kříže ze špuntu) a za to dostal člověk indicii kde leží zlatý templářský poklad.. čím víc vychlastal tím měl víc indicií… ani nevím jestli to mělo nějaký předpokládaný marketingový úspěch.

Nejmenovana a i další velké firmy z oboru mají teď trošičku problémy se zákony a inspekcí. Neb se jim na vinohradech urodilo 16 t/ha, zatím co běžným vinařům v loňském mizerném roce sotva pětina.
A ty desítky kamionů s moštem z Maďarska, Makedonie okolo jenom projížděly úplně náhodou. A pak si kupte zaručeně tuzemské odrůdové víno od velké firmy.
Tak holt potřebují reklamu

Zdá se, že jsem templářské marketingové kampani udělal docela dobrou reklamu. Sešla se mi během dneška řádka soukromých žádostí o zprostředkování kontaktu na onu reklamní agenturu, takže templářské schránky budou vznikat jako houby po dešti. Budiž zakladatelům i hledačům těchto schránek přáno, hlavně tedy aby jim nebylo špatně po té odměně, která na ně dozajista čeká :).

Jak už jsem psal, já si toto potěšení odpustím. Kromě důvodů uvedených v úvodu vlákna mě k tomu vedou dvě věci. Za prvé mě odradilo, že reklamní agentura žádá o pomoc s vlastivědným projektem a zatají to, že její klient má templáře přímo v názvu. Za druhé se mi nelíbí obchodní praktiky onoho klienta.

Ať si říká kdo chce co chce, nejlepší templářský je stejně TADY :D:D:D

Já bych zase rád věděl, kde skončily stopy tohohle templáře… [gc]TB2D0EF[/gc]

Me je nak fuk reklama/nereklama, hlavne ze je to zpestreni a podle me atraktivni. A ze pozadaj nekoho kdo tomu rozumi vic (zakladani kese) mi prijde chytre.

je zajímavé ,že ho Faya&Freya dali discovered a potom hned dali,že je ztracený,tak jak mohli dát discovered ?

Dobrý den,
děkuji za zveřejnění mailu a také za přínosné komentáře :slight_smile:
Ano, nad projektem převzaly záštitu Templářské sklepy Čejkovice a to právě díky úspěšnosti soutěže Najdi templářský poklad, která se uskutečnila v roce 2009. Soutěž soustředila tisíce účastníků, kteří se zajímají o řád templářských rytířů, mají rádi tajemství, luštění šifer a "hledání pokladů".
Projekt Po stopách templářů chce této skupině fanoušků přinést další možnost, jak se dozvědět víc o templářích na území ČR. Věřte, že nastudovat údaje, pověsti, důkazy o působení templářů v 50 místech ČR, navázat spolupráci s autory literatury o templářích, připravit texty ke schránkám, bylo náročné a znamenalo to měsíce intenzivní práce.

S geocachingem mám cca. 2 leté zkušenosti jako hledač (většinou účastník skupinového nebo párového hledání), se zakládaním keší však moc zkušeností nemám. Proto jsem oslovovala zkušenější.
Se správci geocachingu jsem komunikovala právě z důvodu, abychom později nebyli obviněni z "vloupání" se do geocachingu (proto nebudeme zakládat schránky v rámci cg.cz nebo cg.com) a se správcem jsme hledali legální (dle pravidel gc) cestu, jak tento projekt zrealizovat. Věřím v jeho celkovou přínosnost, pro Vás, zkušené účastníky hry geocaching, i pro další veřejnost, která se právě díky nášmu projektu může dozvědět o geocachingu.

V případě zájmu prosím kontaktujte [email protected]

"…Věřím v jeho celkovou přínosnost, pro Vás, zkušené účastníky hry geocaching, i pro další veřejnost, která se právě díky nášmu projektu může dozvědět o geocachingu."

tak jsi nejsem zrovna dvakrát jistý, zda potřebuje geocaching reklamu prostřednictvím vinařů… (a naopak)

Mě teda příde dělat keše na zakázku pro nějakou agenturu poněkud pochybné a podivné a bůh ví co všecko…zase nadruhou stranu sou aspoň milí že požádaj někoho zkušenějšího místo toho aby zakládaly nějaké somrkeše…jinak co se týče templářů..jejich víno mi taky nevadí… :slight_smile: