Počet cache vs paměť Garmin

Mám Etrex Legend a vzhledem k počtu cache v ČR přes 900 jsem se dostal do problémů (předpokládám že nejen já) s kapacitou GPS, která zvládne jen 1000 WP. Rád bych měl v GPS všechny čeké cache, tak řeším jak nejlépe to udělat. Zatím nejlepší co jsem vymyslel je vyrobit si z WP mapu img k nějakému datumu. A stahovat do GPS WP jen nových cache od toho data. Pouze nevím jak se budou chovat změněné staré cache? Objeví se po změně souřdic mezi novinkami? Pak by to nebyl problém. Jen by stejná cache byla v GPS dvakrát, jednou stará na mapě a jednou nová jako WP.

Jak to řešíte vy? Dala by se garmin mapa generovat přímo z databáze na serveru a nabízet ke stažení?

Omlouvám se pokud se to tu už probíralo, nepodařilo se mi to v historii fóra najít.

Děkuji za konstruktivní reakce.

Jo jo taky mne to trapi a nevim co s tim, nosil jsem vsechny body multicache, ktere jsem nasel a ty jsem uz musel z GPS odstranit. Taky jsem premyslel o generovani mapy, ale s temy cache, ktere jsem uz nasel abych mohl editovat pripadne posuny pozic cache, ktere jsem jeste nenavstivil. Tu mapu bych ale musel generovat sam, jelikoz by byla specificka jen pro mne.

No tak uvidime co napadne ostatni.

Já nalezené cache ani body multic nenosím, mám je pěkně archivované v PC. Takže v GPS mám jen dosud nenalezené cache. Omezená kapacita garminů je pro mne motivací, abych aktivněji hledal, aby těch nenalezených nebylo víc jak 1000 :slight_smile:

Veselé řešení, ale asi ne pro mne :slight_smile:

Částečné řešení by asi bylo moci stahovat cache podle krajů a nahrávat si jen ty aktuálně potřebné.

A nebo podle čtverců souřadnic …

Taky by se mi to tak libilo. Ja mam Garmina GPS12SX a tam se vejde jen 500 Wpt

mám eTrex s 500 body. Tak to řešim tak, že mi skript stáhne všechny body a pak z nich vybere jen ty v zájmových oblastech. Bohužel jiné řešení asi není.

Dnes jsem se chtel podivat, kde je Prazske pivo a kde Geoburcak. Stahl jsem si vsechny body z www.geocaching.cz a prohlidl v MapSource a oba body nikde (nejak jsem je nemohl najit). Po chvili jsem si uvedomil, ze stahuji body do 9.9.2005, tak jsem upravil datum “do” na 9.11.2005 a oba body stale nikde, tak jsem je dopnil rucne. Tak pozor z www.geocaching.cz se nestahuji body s budoucim datumem (alespon dnes a predchazejicich 3 nedelich).

Jedno z moznych reseni je rozsekat vychozi gps soubor na polygony (koukni se na dokumentaci ke gpsbabel, da se to resit pomerne jednoduse skriptem) a do GPS nahrat jen cache s oblasti, kde se planuju pohybovat. Jde to samozrejme taky manualne napr. v Mapsource. Reseni prevedenim do mapovyho formatu je sice zajimavy, ale myslim, ze vynalozena prace nebude umerna efektu. Skript na gpsbabel muzu vyrobit, akorat neni cas :frowning:

Nejjednodušší řešení je natáhnout celý gpx do mapsource, Select, myší vybrat tažením příslušnou oblast zájmu, Ctrl-C, New (nový soubor), Ctrl-V, Send to device…

Jinak mapy keší pro mapsource k určitému datumu jsou na http://mapcenter.cgpsmapper.com/, já tam na jaře dával mapu keší celé Evropy a okolí

http://mapcenter.cgpsmapper.com/maplist.php?cnt=0&rgn=Europe,northern%20Africa,%20Asia,Alaska,Yukon

česko je tady http://mapcenter.cgpsmapper.com/maplist.php?author=1312

Jasne, me slo spis o to udelat to automaticky (a v mym pripade i pokud mozno bez bootovani windoz ;-). Takze pro zajemce jsem to uz rozlouskl takto:

1/ vytvorim si polygon, coz je sada souradnic, vymezujici urcitou plochu, prvni a posledni radek je stejny, a ulozim ho do souboru - napr. vyber.txt muze byt takovyto:

50.422669 13.885133

50.630180 14.620156

50.271752 15.296378

49.724678 15.002368

49.781272 14.061539

50.422669 13.885133

2/ soubor pouziju jako filtr pro gpsbabel napr. pro garmin takto:

$gpsbabel -i gpx -f geocaching.gpx -x polygon,file=vyber.txt -o garmin -F /dev/ttyS0

Cimz poslu svuj vyber primo do gps, pokud do ve skriptu navazu na stazeni aktualniho seznamu cache, jde to cely automaticky. Jedina nevyhoda je, ze natahne i archivovany cache, ale ty se daji snadno smaznout v gps podle symbolu.

Cili puvodne zamysleny vysledek, tj. mit vsechny cache v gps, konci zaverem, ze tam vsechny mit nemuzu. Inu, takovy je zivot. :-)