Nikdy jsem Pocket Query a tak trochu tápu. Nastavil jsem si jich pár, vše se vygenerovalo, ale do mailu mi přijde pouze oznámení, že je PQ připraveno ke stažení na stránkách. Co jsem pročítal diskuze, tak to chodilo i jako příloha. Nevíte zda to už zrušili nebo je to někde v nastavení? Předem díky ![]()
obsahuje-li PQ 500 a méně keší, pak ti přijde i na mail, jinak je ke stažení na gc.com
Aha, tak to je ten fígl
díky za pomoc ![]()
PQ do 500 bodů chodí na email, PQ na 1000 bodů chodí na email jen avizo a je potřeba stahovat ručně z gc.com… na stažení jsou tam samo i ty do 500 bodů…
Hmm, mě teda nechodí ani do 500. Dělal jsem teď Vary bylo to asi 150 keší a přišel mi pouze oznamovací majl, že si to mám stáhnout..
Mě "normální" PQ (keše, které chci stáhnout) do 500 keší chodí na mail, včetně přílohy. Když si nechám poslat PQ (mnou nalezené) těch je víc než 500, tak přijde jen oznámení a musím si ho ztáhnout z GC.com. Takto mi to funguje už dlouho.
A na GC.com mám ke stažení i ty normální do 500. Ale GG si je stahuje rovnou z mailu, takže z GC.com si stahuju jen ty nalezené.
Pomocou GJ sa to neda stiahnut?V MoZiGo je na to funkcia - zisti co je nove a stiahne ci ide o MyFinds alebo klasicke PQ.
Geojarry stahovat PQ rozhodne umi.
Pokud jsem spravne nekde postrehl, nejde o limit 500 kesi, ale o limit velikosti souboru 1 MB. Pod nej se posila priloha, nad nej jen odkaz ke stazeni.
A to jsi postrehnul kde?
Vzdyt primo na te strance s Pocketqueries na gc.com se pise jasne:
Queries that contain 500 geocaches or fewer can be delivered as an email attachment.
Tak nechapu, co se tu zase resi za domnenky?
HaLuMa: Probehlo to v diskuzi na gc.com, kdyz to pred nejakou dobou zavedli. A mel jsem to overene na PQ, ktere melo ~350 kesi a 1,5 MB. Jestli to ted zmenili, to je vec jina. A potvrzuji to i Bisaci s aktualni zkusenosti o par prispevku vyse. Je tedy mozne, ze se aplikuji limity oba.
Dobra, pak byste meli honit Groundspeak, at se to chova bud tak, jak sami pisou, nebo at napisou, jak se to doopravdy chova. Zdejsi meditace nic nevyresi.
Kazdopadne ten limit neni 1MB, nebot mam nekolik PQ, ktere jsou vetsi, a na mail chodi. Pravda, 1.5MB to neni. Mimochodem, jak si vygeneroval PQ s 350 kesemi, ktere se neveslo do 1.5MB? Kde se beru takovou hromadu velkych listingu?
Např. všechny earthky v ČR - 325ks, zip, který přijde má 1380 kilo. Stačilo by přihodit pár vhodných kusů navíc a myslím se přes ty 1.5 MB dostat dá.
Tipnul bych, že to budou earthky. Když jsem nedávno generoval PQ všech EC v Česku, bylo jich něco málo přes 300 a PQ má 1,35 MB.
Přišlo ale do mailu, takže 1 MB skutečně coby aktuální limit nebude.
EDIT: Netorack byl rychlejší.
Tak jsem k tem erthkam prihodil jeste letterboxy a wherigo, cimz jsem to vytocil na 500 kousku o velikosti 2.03MB v ZIPu.
Ale mailem mi to normalne prislo. (diky base64 kodovani mel ten mail 2.9MB) B)
Běžné PQ těsně pod 500 keší, z kterých se dá pokrýt celá ČR (složená dle data založení) jsou běžně 1,6 až 1,8 Mb v zipu. A chodí mailem. Mailem mi choděj i jiná PQ, která si nastavuju - pod 500 keší. Mám dojem, že na GC.com zůstávají pouze "Moje nálezy". Alespoň v mém případě to tak je. Ale nijak jsem to nepitval. Prostě to tak funguje:-)))))
Jen teoretická úvaha: nemůže to být třeba tak, že když se v definici PQ nastaví do 500 ks, jde to mailem, když víc, jde to jen na web, i když je keší málo?
Přesně tak ![]()
Né tak úplně, pokud PQ, kde je nastaveno že může mít 1000keší obsahuje do 500 keší, tak přijde i mailem (nedávno se mi to stalo a překvapilo mě to
).