Minulý týden jsem založil kešku [cache]GC2EYZF[/cache] s radostí malého Jardy jsem vytisknul logbook a prdnul tam nevyfouklou petku a kešku schoval tak, že i zvídavější mudla by ju našel. Momentálně soudě dle reakcí v logách jsem udělal asi tak 3 pr***e chyb. Ptám se tedy co byste navrhovali s tím dělat dál. Rád bych znal názor vás, zkušenějších, co bych s tím měl dělat.
Řešení vidím 3:
Disable - prostě ju zruším a bude
Opravit listing, krabičku a třeba ji i někam posunout.
Ponechat svému osudu.
[small](Psát že jsem to zmrvil nemusíte, to už vím…)[/small]
Nic si z toho nedelej, nase prvni kes taky nezacala zrovna nejlip.
Kazdopadne bych to ted zastavila, nez budou vinice ocesany a vinko bude dostavat to spravnou formu Pak si to tam poradne prohlidni, kam jinam by se to dalo schovat… uprava velikosti je snad jasna. bud mikro, nebo vymenit petku za opravdovou smallku.
Zalozit kes holt neni jen tak… premyslej, rozmyslej, casu na to mas dost.
podle mého by bylo nejrozumější krabičku upravit a ponechat na místě. Dát tam něco většího než mikro (nevyfouklá PETka mikro fakt je), v přírodě se takovým mrňousem moc nezavděčíš…K tomu upravit úkryt a prostě z toho udělat když už ne jedinečnou keš, aspoň slušnou, která nálezce potěší…Taky jsem udělala při zakládání pár chyb, ale stačilo si to uvědomit, něco upravit a keška je nyní normální příjemná procházková krabička…
A v každém případě modifikovat název. Ta duplicita jména v některých programech fakt vadí a jedna z nich je pak neviditelná !
A to ostatní - prostě to tam a v blízkém okolí lépe prohlédni, kam by šla schovat. Menší úpravu souřadnic můžeš udělat sám, větší ti musí povolit reviewer.
Moc si sypeš popel na hlavu. Co ti vytýkají? Co ti chválí? Takže co ti chválí napřed - pěkný výhled - no tak pokud tam opravdu je, kešku bych nerušil. Co ti vytýkají - shodný název - no tak to nazvi Modré hory - tradi a je to.. - mikrošku - no to bych ti sprdnul taky, kup small lock lock.. špatnou skrýš - nad tím se zamysli, určitě máš nějaký kámoše kačery, (navíc máš i sám už něco odloveno) prober to s nima a oprav. Vždyť to nemusí bejt nějaká extra pecka, je spousta kačerů kteří zase raději rychlej , levnej bod s pěkným výhledem. Jediný co vidím jako opravdu závažný je ta zmíňka o hlídání vinohradů. Nejsem moravák , ale věřím , že tohle JE citlivá záležitost. Na druhou stranu , už jsem lovil keše v Londýně a tam je v každé keši napsáno : Pokud vás načape bobík (policajt) nesnažte se vykrucovat a lhát, pokuste se mu v klidu vysvětlit co je geocaching a oč tu vlastně jde.. Nefungovalo by to i na Moravě?
Ahoj, moji prvni kes jsem umistil na super miste, ale protoze to bylo v zime, nevedel jsem, ze je to nad stokou a ze se pak v logach doctu o strasnym smradu a podobne. Na ostre reakce jednotlivcu se vykasli, je to hra. Pokud chces mit pekne logy a bezudrzbovy provoz, velikost regular mimo mesto potesi. Navic se do ni vejde vetsi logbook a velka cast kaceru oceni, ze se muze rozepsat nebo dat razitko. Umisteni doporucuji takove, aby nalezce potesilo, ze ji nasel. Jestli na to mas prostor a vybaveni, vyrob si kryt na kes sam. Maskovani je potom vzdy jednodussi. Za sebe nemam moc rad zemni a parezove kese, uz kvuli vlkym igelitkam se slimaky. Ale takova bedynka v zemi s vikem porostlym mechem a v ni kes … hmmm tak to je jina.
Hele, pokud je to dobré místo, vylepši trochu krabičku a bude to ok.
Na naší kešu [cache]GC132W7[/cache] jsem nejprve dal lékovku, protože jsem počítal se ztrátou, prostě nic moc.
Pak jsem ji po ztrátě obnovil, dal tam malou L&L a polepil ji umělým břečťanem (je schovaná v břečťanu). A teď?! Stovky děkovných dopisů. ;)
Hlavně nevěš hlavu, takových kopanců ještě v životě uděláš. Ber to víceméně sportovně, že chybama se člověk učí a navíc kritizovat je vždy snažší, než něco udělat. Asi nejsnažší cesta je dát disable, nechat to trochy vychladnou a pak se třeba poradit s někým zkušenějším. Třeba já jsem ze začátku si nechaval dělat od jednoho zkušeného kačera betatest a i když ti tam nenajde chybu či problém, tak aspoň budeš mít větší klid.
Co jsem tak namátkově koukal na mapu, kde ta keška leží, tak co ji třeba umístit do toho nedalekého lesíku? Pokud budeš mít štěstí, tak tam někám schováš regulárku a celkově kačeři tu kešku budou hodnotit mnohem pozitivněji. Přeji hodně štěstí.