Mám dotaz ohledně podmínek na logování nálezu. Zda je možné zápis povolit pouze např. v jistý den. Někde jsem četl o nějakých PP (pitomě podmínkových) keších, které už nejsou povolené. Ale nevím, jak se to s nimi doopravdy má.
Nejde, nemuzes.
Sice takovou podmínku do listingu dát můžeš, ale jenom jako dobrovolnou. V podstatě to můžeš formulovat jako určitou žádost. Na uvážení kačerů pak už bude, jestli takový úkol splní. Pokud ne, jediným důvodem pro případné smazání logu bude, když nebude nálezce zapsaný v logbooku. Jinak musíš nález uznat.
Myslel jsem si to, akorát jsem to na wiki nemohl najít:) Tak to se budu muset držet klasiky;)
Díky
Pokud máš nějaký dobrý nápad na netradiční úkol, klidně ho tam dej. Jenom to nesmí být podmínka k zalogování. Určitě se najde plno kačerů, kteří úkol rádi splní. ![]()
Já třeba mám "motýlí" kešku. Je tam velký logbook s pastelkami. Kačeři mají za úkol namalovat motýla. Zatím ho tam namaloval skoro každý. Většině lidí se to líbí.
No teď mě napadl jen takový rychlý nápad, že bych třeba udělal jednu nebo i serii kešek, kde by byl dobrovolný úkol. A každý (ale jen ten) kdo, by ten úkol splnil, tak by dostal indicii k vyhledání nějaké bonusové keše.
To by snad nebylo proti ničemu, ne?
Bylo ![]()
Jedině že by ta "bonusová" cache nebyla na GC.COM :D:D
No jo, tak nic. Už žádná palindromatická keš:(
Jde o to jaký by byl ten úkol.
Pokud by v každé keši v sérii byl např. část šifry, které by tě dovedla k bonusovce, tak by to nebylo proti pravidlům.
Pokud by byla podmínka, že se musíš vyfotit u každé keše v sérii a pak mu pošleš souřadnice bonusu, tak to bys neuspěl.
Tak. A ideálně to nějak zvýrazni, ať o tom ví.
Jde o to, jak bys to vymyslel. Pokud by kačeři indicii získali během plnění dobrovolného úkolu, je to v pořádku. A mohlo by se to i líbit.
Pokud by to bylo tak, že bys indicie posílal za splnění podmínky (např. po nahrání fotky, jak uvádí Demkes3) mailem, bylo by to proti pravidlům, která něco takového výslovně zapovídají.
Dalo by se to udělat jako wherigo. prostě by se dalo spustit jen některé dny v týdnu.
Třeba taková keška Do Úterý v úterý, do Dunajskej Stredy ve stredu, v Rimavskej Sobote v sobotu a pod.?