Podvodní keš - jak na kontejner ?

Ahoj, asi jste vy pravověrní geokačeři viděli komedii Splinterheads o geocachingu. Hrdinka se tam potopí do metrové hloubky pod vodpoádem, vytáhne keš a na břehu loguje.
Když jsem před rokem zakládal podvodní keš, bylo mi jasné, že tak jednoduché to nebude a do lock a lock krabky jsem vložil logbook vyrobený ze zalaminovaných listů papíru, na které se psalo lihovkou.
Nefungovalo to. Lock a lock vystavená permanentnímu tlaku vody nakonec pustí dovnitř vodu a travelbugy zreznou. I zalaminované listy papíru, když navlhnou, začnou plesnivět. I zápisy napsané lihovkou se mažou, když jsou trvale pod vodou. Keš hnusně smrdí.
Máte nápady, jak udělat příjemnou podvoní keš ?

Ještě odkaz na tu naši: GC2EF9X KRESTNI - podvodni kes/ BAPTISM - underwater cache (Traditional Cache) in Pardubický kraj, Czechia created by Dan + Petr, beta test by Martin

Netvrdim ze je to idealni reseni, jen mi tehdy u jedne cache prekvapilo ze fungovalo.
Cache byla "zavarovacka" se sroubovacim uzaverem umistena tak, ze plavala dnem vzhuru (vyvazeni ve vicku), a v ni byla dalsi vodotesna mikroska. Takze to malo vody, co se dostalo pod vicko pripadne pri vraceni na misto, se nedostalo do te mikrosky. To sklo idealni rozhodne nebylo, ale jako napad na podobnou realizaci to je dobre…
Ale neni to na TB a GC… :slight_smile:

Taky myslim, ze nejlepsi reseni je "dve v jedne". Daly by se dat do sebe i dve locklockovky.

Taky jsme to upravil tak, že jsem do lock a lock dal PETku, ale i tak krabka po otevření smrdí kvůli té stojaté vodě, co tam pronikne… Do skla bych nešel.

mam podobnou zkusenost jako petegeo: neco podobneho jsme resili pred lety na zavodech na ceske kanade [cache]GC12HC3[/cache]. pod vodopadkem v potoce v tuni hozena na dno krabicka lock lock. v te byly udelane diry na protazeni dratu a tim privazana ke kameni jakozto zatezi, aby ji nevzal proud. v lock locku cekal logbook v nevyfoukle PETce. takze ta PETka byla prakticky porad ve vode. behem sve kratke existence - potok po prutrzi zmenil koryto, kes se ocitla na suchu a nejpravdepodobneji odnesena nedalekymi taborniky - se voda vevnitr na logbooku neobjevila.
no a na TB a GC uz tohle neni vubec :). vytvaret to znovu, tak bych se asi i trosku branil, aby sly TB a GC vubec vkladat, protoze staci, aby jednou nekdo poradne nezavrel a je to ve vode stejne. kdyz se to stane s logbookem, tak se nic nedeje, proste se vyhodi :slight_smile:

Ahoj, jj underwater cache je obtizna, take jsem premyslel. Verze dve v jednom je asi nejlepsi (existuji sice zajimave dozy a kontajnery, ktere jsou vodotesne- napr. profi dozy na kavu a podobne potraaviny, ale…) ale cele je to stale o tom, jak to nalezce dobre zavre. Proto ty dve v 1 jsou mensi riziko, male mnozstvi vody lze jeste eliminovat pridanim oho sacku vysavajiciho vlhkost (je treba u bot a tak). Logbook lze udelat z vodeodolneho papiru, ale pocitej s trochu vetsi financni investici, ale je zase fakt, ze vydrzi. Ovsem pokud bys zvolil tuto variantu, voda pak opravdu nevadi.
Ale jinak bych asi opravdu nic dalsiho nedaval, nebot staci jedno chybne zavreni (ci jeden blb) a cele promyslene zarizeni bude stejne pod vodou)

Ja mam kes pod vodou v planu take, ale nastesti jen jako jednu stage z multi kese. Tam to chci vyresit tak ze do velke krabice dam nejake to zavazi aby se to potopilo ke dnu a dovnitr dam kovovou desticku s vyrazenymi souradnicemi. Ale, stejnak se obavam toho, ze i ta desticka zacne reznout a dovnitr pujde voda. Stale jsem to, ale jeste nerealizoval :confused:

Na Sazave jsem lovil cache pod vodopadem a byla resena jako dve Lock-Lock krabicky v sobe (originaly, ne kopie!!). Prvni ochranna, v ni bylo trochu vlhko a druha jako cache a ta byla sucha. Bylo to po cca roce provozu.
Ale pod vodou byla cca 30cm.

Taky jsem přemýšlel nad podvodní keší, ale odložil jsem to, až budu mít víc zkušeností. Rozhodně bych šel do 2v1.

Trochu linků do diskuse:
http://www.tacticalgear.cz/armyshop-mfh-waterproof-box-small/
http://www.tacticalgear.cz/armyshop-mfh-waterproof-box-medium/
Teď to nemůžu najít, ale kdysi jsem v jednom army shopu viděl cosi jako lock n lock, jen to vypadalo 100x odolněji (a pixla o objemu cca půl litru stála 4 stovky) Věřil bych, že to by ten tlak vydrželo…

edit: už vim, tyhle pixly to byly:http://www.pelican.com/cases_detail.php?Case=1015

také jsme měli podvodní keš. Při založení jsme počkali asi měsíc a šli ji zkontrolovat - vše ok (neoriginální lock&lock). Odeslali jsme ji ke chválení, myslím, že ještě ten den byla publikována. FTFkař nám ji přinesl s prasklým víčkem kompletně vytopenou…

Druhá verze byla kovová termoska. Prvním nálezcům uplavala a odchytili ji asi o 2km dál po proudu…

Třetí verze byla ta samá termoska, akorát jsme do dna přidělali ocelové lanko a to jsme přišroubovali do kamenu. Vydržela pár nálezů a někdo hlásil, že jí předchozí nálezce špatně dotáhnul a je v ní mokro. Vysušili jsme jí a po několika dnech byla ukradena…

Následovala archivace

Ktera keska to byla ??

Nereknu, to bych moc napovidal, ale bylo to v oblasti Stvoridel.

Díky. Zkusím upravené řešení 2 v 1. DO velké lockalock dám malou lockalock na TB a GC do PETky dám logbook.
O termosce jsem taky uvažoval i o Ammoboxu, ale asi by mě ztráta mrzela docela dost.

tady se mužeš kouknout jak je jedna taková keška řešená, ale na gc/tb to zase není:([cache]GC25N2J[/cache]

GCQDV9 TajnyLom ... Lomný Taj (Traditional Cache) in Jihomoravský kraj, Czechia created by Ivomir, adopted and modified by BBBubak (4/2010) má lock&lock.

U jedné nejmenované keše je podvodni stage řešena dvěma PETkami (malá a velká) v sobě. Velká byla zalita do betovového kvádru aby neplavala. V té malé bylo elektronické hejblátko pro zjištění dalšího postupu, takže myslím že když to přežívá elektronika, tak logbook by byl taky v suchu.

jeste link na ten vodeodolny papir:
http://www.riteintherain.cz/

Proc musi byt kes vodotesna? Pokud by stacil jen logbook, tak pri potapeni v jeskynich bez problemu pouzivame derivaty tohoto: http://www.dir-shop.cz/zbozi-157-DUX-Wet-notes
Pise se do toho obycejnou tuzkou a skvele to drzi. Razitko pod vodou na tom drzet nebude :slight_smile:

Geo Gadget má dobrý nápad! Ale je to na GC trochu drahé :frowning: co když to někdo ukradne?
Jinak mne napadlo že 3v1 taky není špatné když rupne jedna je tu ještě druhá a pak to funguje jako 2v1.

Jinak jistě víte, že když otočíte nádobu vrškem napřed tak do něj nenateče voda.
Je to takový protitlak. (Pascalův zákon)

Jak to děláte s tím ukotvením te keše ve vodě?

Proveden Edit