Dneska jsem v jedne skupine na Facebooku zaznamenal tip na hoooooodne zajimavou kesku [cache]GC2BQ4N[/cache] a vzpomel jsem si na casy, kdy jsem do techto krasnych koncin rad a casto jezdival na kole, tak jsem na toto tema vyplodil clanek, ktery treba nekoho inspiruje na vylet, vandr nebo keskovandr (zakesovano je tam celkem slusne) a dovoluji si jej predlozit zdejsimu velevazenemu obecenstvu :
V lete sem byl nedaleko, ale lokalitu sem tak trosku minul – prece jen s rodinou je to spis na to LVA zejmena kdyz ste tu poprve - i tak je tu kacersky a lisdky raj.
Zrovna v tahle lokalite (Pohansko) me vsak soukromne zajima - nejen ropiky, ale i vzpominka na jednoho kamarada. DIKY ZA CLANEK a ideu kam letos v lete – vyjde-li to.
Pěkný článek, krásné fotky. Jen s tou přírodní rezervací nemáš bohužel pravdu, je tam jen několik malých PR uvnitř území (Soutok, Ranšpurk). Říkám bohužel ne proto, že by tuhle oblast bylo třeba chránit kvůli návštěvníkům, ale kvůli těžbě dřeva. Je to taková naše malá Amazonie s podobným osudem. Přitom už ministerstvo mělo připravený plán na vyhlášení CHKO Soutok, ale obce se údajně postavily proti. Takže jeďte tam, dokud tam něco z těch krásných lužních lesů zbývá.
To bych si dovolil trochu nesouhlasit. Obora Soutok je placata, vetsina cest jsou asfaltky. LVA ma sem tam kopecek, nemala cast cest je piscita a podobne. Mam vyzkouseno, ze male deti lip zvladaly prave ten Soutok…
Záleží na tom, o jak staré děti jde. Na ty menší je to přece jen moc dlouhá trasa, za Pohanskem už bez nějaké atrakce a tedy i důvodu k zastávce. Ale pokud jde o terén, lepší opravdu na jihu Moravy snad ani není.
Bez nejake atrakce ?? Krom Pohanska je tam jeste jeden zamek, destiky capich hnizd, zajimave rybarske boudy s velkymi sitemi na Rakouske strane a samotny soutok taky stoji za videni. Navic je to cele samozrejme po rovine, takze treba proti Vysocine vyslovena oddechovka …
Hodnotím to z pohledu rodiče s 2,5-letým dítětem Pro takové je samozřejmě mnohem atraktivnější LVA - s akváriem a Indonésií v Lednici, s lodičkami a kočáry s koňmi, s umělou jeskyní se strašidly, s občerstvením na každém kroku a tak. Nic ve zlém, ale u zámečku Lány našeho prcka nejvíce zajímaly kamínky na cestě
Článek i celou oblast taky hodnotíme velmi pozitivně, máme starší děti neš hrabošata, a moc se nám tam líbilo, Krajina, obrovské stromy, ta veledlouhá multina, ropíky, zámek a vůbec ten úžasný klid tam všude okolo. Určitě doporučujeme.