Po dlouhé době jsem zase generoval POI body a marně jsem se snažil přepnout pokročilý generátor bodů pro vyšší GPSky do strohé struktury POI bodů pro 60CSx. GeoPOI jsem prostě nezlomil.
Nakonec jsem doinstaloval POIetrex, tím jsem to vygeneroval a to nahrát šlo.
Nechcete do maker dodělat zřetelně viditelný přepínač pro snadné přepnutí ? Když nechci nějak zásadně ovlivňovat výstupy a potřebuji jen tu verzi pro 60CSx-ko, tak je poměrně zbytečné editovat makra a šablony.
Aha, tak to ne. Ja mluvil o POIGarmin. Ten je sofistikovanejsi a umoznuje konfiguraci sablon pro export. (To jsem pochopil z toho tveho "pokrocily generator" a pak prehlidl jmeno GeoPOI.)
GeoPoi je jednodussi a myslim, ze ma vsechno "zadratovano ve zdrojaku", konfigurovat lze jen to, co je v poznostech nastaveni, zadnou sablonu nema.
Oba scripty na sebe v dokumentaci vzajemne upozornuji - to prave proto, ze delaji temer totez, ale kazdy jinak
Jo, ten jsem taky večer zkusil a odložil. Ale tam bylo už na úvodní stránce produktu patrné, že asi dělá trochu něco jiného, než potřebuji a po chvilce hledání v dokumentaci jsem nakonec našel úplně jiné makro od Gebyho.
A když teď hledán cíleně ty templates, tak to v té dokumentaci taky vidím, kolem půlnoci to tak jasné nebylo.
Asi by to chtělo malinko zvýraznit tyhle věci v dokumentaci, protože to každému není na první pohled jasné a je spousta lidí, kteří bojují ještě s používáním počítače.
Nebo udělat rovnou dvě varianty makra, tu druhou přednastavenou na starší verzi. I když to už můžu použít rovnou to makro poietrex, co ?
Kazde z maker delal nekdo jiny a nekdy jindy. Vyvoj a rozdilny pristup je na nich jasne patrny. Dokumentaci neni problem doplnit, ale moc mi neni jasne co kam doplnovat. Jejich porovnani?
Jake dve varianty a ceho chces udelat? Ta makra jsou totalne odlisna, ty nesloucis. Nebo dve varianty PoiGarmin? A to se budou lisit jen jednim radkem c config souboru? Neni to nesmysl?
Jiste, pokud ti vyhovuje poietrex, klidne jej pouzij.
Tak navrhni, jak ma ta dokumentace vypadat lepe. Treba to nekdy upravim. Ale me bavi hlavne programovat a tak delam makra. Kdyby me bavilo psat texty, tak delam treba novinare…
Dle meho je vsak celkem jasne na patricnych mistech dokumentace receno, ze se sablony daji upravovat a ze se da docela jednoduse zmenit cela sada sablon dle pouzite navigace.
Obecne je to makro pokrocile a je urcene predevsim pro oregony. Zaroven ale poskytuje tak silnou moznost customizace, ze by si s nim vicemene kdokoliv mel prijit na sve.
Na disku mam dokonce verzi, ktera pouziva sablony i na kategorizovani kesi do skupin. V ten moment uz jde customizovat fakt uplne vse. Zatim jsem to ale nevypustil verejne… neni cas to odladit, zabalit a pustit.
Pohybuju se kolem počítačů už dost dlouho na to, abych věděl, že program a dokumentaci zpravidla musí dělat někdo úplně jiný a že vytváření dokumentace programátory zdržuje od daleko potřebnější práce
Já klidně použiju jakékoliv makro, ale protože jsem ho neprogramoval, tak zpravidla bojuji s nastavením. Včera jsem nakonec skončil u toho nejjednoduššího. Uvidíme, až to budu dělat příště, tak se pohrabu i v tom složitějším, pokud by byl výstup šikovnější.
Osobně si myslím, že pro méně znalé je potřeba dopsat na úvod k produktu pár bodů co a jak a informaci o základu nastavení. Ty tabulky s proměnnými jsou sice prima, ale to, že pro funkčnost je nutné zásadně změnit konfiguraci a že to není ve volbě konfigurace makra, to tam prostě zřetelné není.
Ale zmena na etrex je v konfiguraci makra.
Ale rekni nam, jak dokumentaci upravit a upravime to. Jake body ti tam chybeji? Tabulky s promennymi jsou pro zmenu obsahu sablony (a to tam napsano je). Nebo ji uprav ty.
EDIT:kdyz on se nikdo z neprogramatoru k te dokumentaci nema
No, nevim. Chtel bych opravdu konkretni navrh na zmenu. Idealne cervene podtrhat co se ti nelibi a co bys kam pripsal
Uvod tam je, je tam k cemu je to urcene, je tam pro jake je to navigace. Je tam odkaz na dve nebo tri makra, ktera jsou podobna. Je tam i porovnani POI a GPX metody.
V odeleni instalace je napsano, ze by si mel uzivatel prohlidnout konfiguraci a ze si tam muze vybrat ikony a sablony. A ano, rozhodne se to dela pres konfiguraci makra. Editace konkretnich sablon muze byt finesa, kterou treba kazdy nepouzije, ale potencial ma veliky. A je to taky konfigurace.
Spis mi prijde, zes to poradne necetl. Coz castecne je muj problem, castecne ne. Znamena to, ze to neni spravne strukturovane pro kazdeho ctenare. Ale JAK to mam zmenit?
Ideální by bylo připsat hned do začátku popisu makra zhruba toto:
Výchozí nastavení generuje obsah POI bodů pro navigace …, pro použití s řadou eTrex nastavte cestu k šablonám a ikonám takto … Více viz dokumentace makra tam a tam …
Máte pravdu, že to lidi nečtou a když to bude fungovat, ani číst nebudou. Problém nastane, když si máme něco sami nakonfigurovat/nastavit. Většina kačerské populace neumí programovat a neví jaké tam psát hodnoty.
Zrovna včera jsem se snažil udelat poi mapu s cgpsmapperem. Postupoval jsem podle návodů pro poloprogramátory a i tak to nefungovalo. Potom nezbývá, než se zeptat na fórech/najít člověka, který napíše návod pro blbce.