Pojdme platit reviewerum za jejich praci !

Ze ty ses jeden z tech neznamejch rejvivru? B)

Ahojky,
Jsem pro. Na to kolik je nas evidováno na tomhle serveru, by tahle symbolická odměna za tu jejich nevděčnou práci stála za to. Díky kluci.

aaaa Daxx nasel namet na jeho novou mysterku ;-)))

Pokud zvolite odvody na zaklade xTF pozice, mam obavu, ze prijdu na mizinu. Radeji prosim nejak s citem :wink: abych si nemusel hledat noveho ore … :wink:

no taky dělam věci jen tak ostatním pro radost :slight_smile: ale sem pro sem tam pro náký příspěvek ale ne povinej a pravidelnej a předem danej

Ano, plně souhlasim. A musim souhlasit s maaacou, Ty mi jednoho připomínáš;)

Hele jestli me tech 8259 nicku co je jen ve statistice bude platit 100ku mesicne, tak se hlasim jako rewiever a klidne jim kazdy mesic schvalim kesku i u nich doma za kominem… :D:D:D:D

jejda, to je zase blbost… Mám dojem, že je to čestná funkce (i když často nevděčná) a každý schvalovač s tím předem počítá, že z toho na auto nenašetří.

A co se zkusit zeptat některého z nich?
Já být reviewer, tak nevím nevím jestli bych do toho šel. Když mě někdo platí, tak mívá často pocit (občas i oprávněný :-)), že by měl mou práci řídit a že má jaksi větší právo mé výkony hodnotit.
A mimochodem, slovíčko volunteer v podpisu má také svojí váhu :slight_smile:

A taky něco těm co se starají o tyto stránky, já bych klidně nějaký chlup pustil, co takhle místo paušálu platit podle počtu ročně odlovených keší?

To je vlákno podle mého gusta :smiley:
Teď ale vážně - bylo by to sice hezké, ale samozřejmě nereálné ;).
Myslím, že budu mluvit za všechny kolegy, když řeknu, že nám bohatě ke štěstí postačí jiná věc, než peníze - abyste každý náš třebas jen trochu pochybný krok hned nekomentovali, nerozmazávali a nenazývali nás nekompetentními :wink:
Protože jsme jen lidé, takže omylní a samozřejmě se nám vždy nepovede vše tak, jak bychom si přáli. Na stranu druhou musíme dělat často nepopulární kroky, abychom zajistili dodržování pravidel (namátkou zákaz publikování některých potencionálně nebezpečných keší, mnou provedené některé archivace keší ve vojenských újezdech atd.).
Ale jakýkoliv náš krok hned kriticky hodnotit na fóru (pokud budu mluvit jen za sebe, tak by to byla má údajná nenávist k Wherigo :smiley: a časy mých publikací z předchozího vlákna ;)), to člověku tu dobrovolnickou práci opravdu dokáže otrávit.
Uvědomte si prosím, že 1. to děláme dobrovolně a jen a jen pro vás, 2. že to děláme ve svém volném čase, 3. že nejsme revieweři na plný úvazek, tedy že musíme i pracovat a dokonce (i když je to možná ode mne poměrně drzé po některých z vás chtít, aby to pochopili :)) se i bavit.
Takže závěrem - děkujeme, nepotřebujeme za svou práci platit, stačí, když omezíte své většinou zbytečné komentáře :wink:

P.S. Jen taková zajímavost - už dvakrát se mi stalo, že se mě nějaký cacher ptal, jestli jezdím fyzicky objíždět ty keše, které schvaluji, abych se přesvědčil, že jsou v pořádku :slight_smile: Musím uznat, že by to byla krásná práce, za tu bych ale už platit chtěl :smiley:

P.P.S. Reakce na již uzamčené předchozí vlákno - schvaluji tehdy, když můžu, a protože o víkendu vždy fronta nakyne, tak logicky nejvíc keší pustím v pondělí dopoledne a pak další v průběhu týdne, jak to postupně přibývá. A do toho bys si s dovolením nenechal kecat!

Taky už jsem před časem o tomto tématu přemýšlel a logické by mi přišlo za schválenou keš reviewerovi něco zaplatit. Vždyť on by místo trávení času nad kontrolováním pravidel a pročítání listingů nových keší mohl dělat něco pro něj užitečnějšího. Tak proč mu nezaplatit za tuto práci. Někdo to třeba dělá jen pro čest a slávu, ale přesto s tím tráví drahocenný čas. Ale jak stanovit poplatek? Pokud si owner dá s listigem a návrhem keše hodně práce a vše udělá dobře, tak reviewer má o to méně práce. Tak by měl owner zaplatit méně než ten co to odflákne? Nebo jak odlišit typy keší? Některé se jistě schvalují snadněji než jiné. Jak toto ohodnotit? Tradiční za 30, mysterka za 40, multina za 50? Těžko říct. Ale nebyl bych proti tomu.

geodaxx: brácho, tvoje speciálně jezdím, ty stojí za to :smiley: Takže zítra :wink:

Mám zcela vážně míněný návrh: zřiďte si reviewerský účet, na který se bude dát anonymně příspívat. K ničemu to nezavazuje (Žes zaplatil? No to by mohl říct každý) a peníze si dělte rovným dílem bez ohledu na to, kdo kolik schválil. Aspoň můžeme mít pocit, že neplatíme za větší počet schválených keší na úkor kvality.
Účet by klidně mohl být i nějaký virtuální (např. PayPal).

DarkLorde neposílej mu to číslo účtu! Je to phishing!!

Chlapi, neblázněte. Geocaching zbožňuju, ale čím dál víc začíná smrdět komercí. Ne, že bych si reviewrů nevážil, to chraň bůh, ale platit za každou kravinu se mi zdá už trochu moc. Groundspeak vybírá prachy za PM, tak by měl něco z toho rozdělit reviewrům, ne si jen mastit vlastní kapsu.

Mrmlají no, a ani se jim nedivim, taky mrmlám. Nikoliv ale proto, že bych na to neměl, ale proto, že těch několik málo výhod co PM oproti Basicu má možná třeba ani nevyužiju. A nejsem zas tak bohatý abych hodil šest stováků do kanálu…

Radši ty prachy vezmu a koupím nějaké pořádné věci, které pak vložím do zajímavých keší. Měli byste udělat to samé. Zatím to je všude samej kinderšrot a papírové kapesníky …

uz vidim ty nove flejmy :smiley: "sem mu zaplatil a von mi to normalne neschvalil" :smiley:

Ja treba mrmlam, ze si za jeste vetsi penize nemuzu koupit jeste vetsi vyhody. Treba ze bych mohl mit vice PQ za den, ze by se do jednoho PQ veslo vice kesek, a tak dale. :wink:

:D:D:D

Čím víc dáš, tím výš budeš ve frontě. :smiley:
Ale víte všichni jak to je: Každýmu jsem to tady na tý točně řikal… :wink:

Naprosto souhlasím. Bylo by to samozřejmě něco za něco - měli by přísnější pracovní režim a pevnou pracovní dobu. Každý den povinná publikace min. 3 keší a v různou denní dobu (ne že si to všechno odklikají v pondělí ráno a víkendoví FTFkaři utřou nos, jak to známe dnes). Dobrovolní geopoplatníci by pak získali nárok na určité výhody - schválení keše přednostně nebo v určitou denní dobu (např. 3:00), zasílání newsletterů Plánované publikace v příštích 48 hodinách apod.