Nechcete sve pestovane umeni odhalovat skryse v terenu zuzitkovat? Spolecnost Vinne sklepy Lechovice, jako doplnek k jinym svym vtipnym aktivitam (skladovani sektu na dne prehrady ap.) a jiste hlavne v ramci propagace, pred casem rozjela jakousi formu souteze. Na Snezce a v jejim okoli ukryla nekolik lahvi vina nebo sektu. Kdo nekterou najde, ziska nejakou cenu, zrejme nekolik dalsich lahvi :].
Web spolecnosti je ponekud upejpavy, ale nejake informace z nej snad vytriskate tady:
hehe pan Vojtech Roule z Prahy nie je nikto iny ako geocacher vojrou, ktory tam bol hladat cache - bola zmiznuta, tak mal aspon odmenu. Uz mi o tom hovoril, az teraz som si to precital aj na webe
Ano, dostali jsme jeste sest ruznych lahvi z produkce VS Lechovice urcenych k archivaci. Nevydzreli jsme nasi zvadavost a jednu uz otevreli. Moc dobry Muller Thurgau.
Par fotek a dopis do Vinných sklepů Lechovice je na adrese: http://sweb.cz/vojrou/snezka/
To mi připomělo podobný druh “cacherství” - finská skupina Eläkeläiset hrající styl humppa (předělávky známých hitů do podoby finský humpa polky) na svých turné po Německu schovává po odpočivadlech lahve s alkoholem - http://humppa.com/ - odkaz “Hidden alcohol”. Místo souřadnic používají roztomilé “dětské” náčrtky místa uschování.
Že by se začal rozvíjet nový druch cachingu, tzv. Alkocaching?
Ja jsem nasel na male fatre v kesce malou lahvicku becherovky. Povzbudila a chutnala. Nejsem proti tomu. Rad bych treba ochutnal nejake piti z ciziny a naopak treba zavezl ceske piti nekam ven. Nejsem proti…
Na kralickem snezniku byla asi dvoudecova lahvicka nejakeho polskeho medovo-bylinneho likeru, mel jsem na ni naramnou chut, jako FTFer jsem si rikal ze snad muzu.. nakonec jsem ale odolal a nechal ji tam. V dalsi cache stejneho autora na Sredniaku byla butylka metalyczna, takova ta frajerska placatka, s poznamkou ze neni na odneseni, ale k vyuzivani. Tak jsem si (taky jako FTFer, prvni oslintavac, takze v pohode) dal dva poradne dousky, ten liker byl velevyborny, zase nejaky horalsky bylinny… no prisel naramne vhod. Takze ja to taky bral pozitivne, podle pravidel sice alkohol do cache nepatri, ale mezi nama, ve vyskach nad 1000 metru se opustene deti ktere by mohly byt zkazeny a svedeny na zcesti moc netoulaji… a mezi drsnymi horskymi cachery se prece nebude delat veda z placatky neceho ostrejsiho :]]. Pro me je to prijemna vzpominka :]