Podívejte se, jak nám reagují puristé na to, že s nimi někdo nesouhlasí:
Co to na tom geocaching.cz foru meleš za kraviny?
Už je jasné, proč se zastáváš shitovejch kešek a odvoláváš se na svobodu - protože ta tvá firemní stránka je katastrofální shit. Evidentně tvá vizitka.
Vždyť ani neumíš česky - chyb je tam jak maku, obsah nulový a k designu se nedá ani vyjadřovat.
Kde se berou lidi jako ty, co melou sračky, vytvářej sračky a ještě to cpou ostatním?
Je svoboda a mohou existovat hnusné věci a navíc s chybami, ale jistě by se žilo lépe, kdyby takových lidí jako seš ty, co se jim to líbí, bylo co nejméně.
BTW, položil jsem jednoduchou otázku, na kterou nebyl nikdo (až na výjimku) schopný normálně odpovědět ANO souhlas, nebo NE je to blbost.
Jen bych dal přirování s řidičákem na motorku: Když chci jezdit na motorce, musím mít nejdřív 2 roky odježděno na malý káře. Taky můžu namítat, že jsem schopen jezdit stejně dobře či líp než ti, co už velkej řidičák mají. Toto omezení je zde z důvodu větší záruky, že ne každej nováček sedne za řídítka velký motorky a hned se vymlátí, přestože se to může stát i zkušenému jezdci.
Z diskuze vyplynulo, že je to fakt špatnej nápad a tímto by asi ta polemika mohla skončit.
Já bych s nějakým mírným limitem souhlasil. Např. v hustě zakešovaných oblastech 50 nálezů, v málo zakešovaných 10 s tím, že zakladatel by musel najít aspoň 3 kešky takového typu (tradicional, multi, mystery, …) a velikosti, o jakou se sám snaží.
Ale diskuze tady nemá smysl, protože názory na toto téma se hodně různí a akorát z toho na fóru vždy vzniknou hádky nebo až flamy.
Kdy už si konečně uvědomíte, že veliký počet nálezů se nerovná mít cit pro zakládání cache (…nápady, pečlivost, hravost) a naopak. Jsou mezi námi lidé co nedokáží udělat pořádnou cache ani po 300 nálezech a jinej jí založí hned napoprvé dobře po té, co najde své první tři (protože má třeba s hraním zkušenosti např. ze skauta atd…) Také je velice důležitá ochota spolupracovat (komunikovat) s reviewerem a jsou nováčci co nejen, že pozdraví, ale i za pomoc poděkují a těm je radost schvalovat, to mi věřte.
Groundspeak je otevřený všem zakladatelům keší i naprostým nováčkům a žádné limity na zakládání u něj neuspějí. Vždyť nebýt zakladatelů keší nebyl by geocaching.
Pokud cache splní pravidla tak opravdu není na naší straně právo a ani důvod cache nepublikovat. A pro ty co neví, tak pravopisná správnost ani obsáhlost listingu v pravidlech definovaná není. Můžeme v rámci 72 hodin nějaké rady dávat a spousty z vás ví, že dáváme, ale pokud není konflikt s pravidly GC má cache právo jít ven. Možná se to více lidem nezdá, ale je to tak.
Je to na vás zkušenějších hráčích, abyste nováčkům pomáhali a snažili se sami pro kvalitu keší něco dělat (ať již jít příkladem, nabízet pomoc, pořádat eventy pro začátečníky atd.) možností je spousty.
Nechtějte to vše po reviewerech jak plynulo z minulého vlákna a sami přispějte. Protože jen "kecat" to umí s odpuštěním každý…
Myslím,že je zbytečné se zde napadat a ohánět se zásluhami,nebo znalostmi.Je důležité mít cit a znát prostředí,abychom mohli najít to správné místo pro skrýš,zajímavé okolím,nebo historii.Každá keš je unikátní,ať už ve městě,nebo v divočině!A takové místo může na svých toulkách objevit i začátečník!Listing je důležitý,ale samotnou keš,její hledání, nenahradí…
Poté, co mi eMenthal zamkl předchozí vlákno na toto téma, mohu reagovat aspoň v tomto :). I když je pravda, že Poník už v podstatě vše řekl, díky kolego.
Já jen mohu říci za sebe-ano, pokud je listing krátký/chybný/s hrubkami/…, tak rozhodně autorovi napíšu, ať se pokusí ho rozšířit, upravit,.. zrovna dnes takto jeden autor měl listing na 3 řádky a po mé poznámce ho rozšířil o další info o oblasti na mnohem větší objem. Čili záleží na autorech, s někým je radost spolupracovat, jindy autor na požadavek úpravy listingu dělá mrtvého brouka. Rozhodně ale není možné kačery nutit co se délky/kvality listingu týče, to opravdu pravidla nepožadují. Tak snad už je vše zodpovězeno. JDěte raději hledat keše a neřešte různou úroveň listingů různých autorů
To je pravda. Kvanta nálezů nenaučí člověka pečlivosti.
I tak si myslím, že omezení před založením keše typu (NAPŘÍKLAD):
alespoň 15 - 20 nálezů
jeden měsíc od registrace
může odradit geo-prudiče. Jednoho v regionu máme a celá republika z toho má haló. Jsem přesvědčen, že je to jen proto, že se v jeden den registroval, našel 4 keše (a to se neví jestli) a keš založil. Při tomto tempu neměl vůbec představu o tom co má vlastní keš obsahovat. Pomalu tam nebyl ani logbook - o pravidlech nemluvě.
Začínná se rapidně zvyšovat počet keší u nás, počet hledačů a s tím bude přibývat i počet prudičů. Myslím, že pár překážek prudičům by neškodilo.
Je to jen můj názor - nekamenujte mne hned.
Můžeme o tom dál debatovat, můžeme s tím i nesouhlasit - to je tak všechno, co s tím můžeme dělat - protože to vypadá, že to je problém jen u nás, nás Čechů.
Toto je velmi hezky napsáno a defacto to přesně vystihuje můj názor (a za ten jsem ukamenován málem byl). S tím příkladem měsíce od registrace je to dobrý nápad, v kombinaci s minimálním počtem nálezů by to byla opravdu aspon trochu účinná metoda proti bojkotářům. Bohužel asi opravdu platí to, že je to o5 fenomén CR, proto Groundspeak nic takového v pravidlech nepotřebuje.