Polygony okresu

Ahoj. Netusite nahodou nekdo, zda existuji dostupne polygony souradnic byvalych ceskych okresu? Diky za odpoved.

Sháněl jsem je asik 3 měsíce a nesehnal, ale třeba budeš mít víc štěstí, každopádně, kdyby se Ti to povedlo, tak bych Ti byl vděčen za kopii. Měl jsem v plánu udělat to samé co pro kraje tak pro okresy…

Me to napadlo v souvislosti s novym polem County v GSAKu 7.5. Bylo by fajn mit kese rozdelene i podle tohoto klice.
Kdyby nekdo prisel na zpusob jak a z ceho data vytvorit, mohli bychom spojit sily vice lidi, rozdelit si oblasti a dat to dohromady.

Ono by stačila nějáká online mapa, kde je to rozdělení čitelné, nebo papírová mapa, kde je ukázáno, která obec patří do kterého okresu a dalo by se to oklikat, páč na yahoo mapě jsou jasně vyznačené hranice obcí… Sice drbačka, ale dalo by se…

Mozna se pletu, ale snad by tenhle typ informaci mohl byt dostupny na nejakem statnim uradu (statisticke, mestske ci krajske urady) ci soucasti nejakeho GIS systemu…

Někde někdo získal polygony krajů. Tak by třeba tam mohly být i okresy. I když okresy legálně už neexistují (de facto stále ano), tak už to třeba žádný GIS neřeší. Ale mohl by řešit oblasti obcí s rozšířenou působností x-tého stupně, nebo jak se tomu teď říká.

Vektorovou mapu okresů mám (formát dgn), ale lomové body jsou tak po kilometru takže nevím, jestli by to bylo dost přesné. Vyexportovat to do seznamu souřadnic b zas takový problém nebyl.

EDIT: co jsem se koukal, tak na WMS ČÚZK jsou hranice okresů mnohem podrobnější jenže netuším, jak z tohoto zdroje dostat vektorovou mapu

Sice nevím jestli vám to pomůže: zapátral jsem ve svém zeměměřičském archívu, ale našel jsem pouze členění na katastrální území podle současných krajů. Je to v souřadnicích S-JTSK ve formátu DGN, není problém to převést do jiného CADu. Pokud by to vyhovovalo mohl bych zkusit jestli hranice okresů nemají na některém katatrálním úřadě. Šlo by to vytáhnout i ručně, ale byla by to strašná pakárna.

Myslim ze bude super cokoliv, s cim se da dale pracovat (delat to rucne by byl opravdu ocistec :slight_smile: ). Ja jsem ted zkusil kontaktovat kamarada na katastru, ale jestli neco objevi, uvidim az zitra.

Okresy stále existují, zrušeny byly jen okresní úřady - něco se převedlo na kraje, něco na obce s rozšířenou působností.

Ne vždy se celý správní obvod obce s roz. půs. nachází ve stejném okrese… Největší šanci odhaduju v krajském GISu, případně v celostátním (katastralní úřad?).

Nemohl bys to nekam dat nebo poslat v treba v DWG? Zkusil bych z toho udelat gpx/wgs84.

Jo, to nebude problém, můžu ti to hodit do mailu. Zítra zkusím sehnat i ty okresy.

co me tak napada, tak garminacka topo czech 1.2 byla k nahravani do gpsky rozdelena na tech 76 okresu. neda se to pouzit třeba přes ulozeni obrazovky?

A zkusili jste kontaktovat autora tohoto dílka? Evidentně chcete dělat totéž, co on už má hotové…
http://web.o2active.cz/Lumix/profile/MIO_kraje.jpg
na gc.com má profil s názvem mio

Jediné info které dal je to, že si to dělal sám

Uz jsem s nim mluvil. Ta mapa je podle jeho slov tvorena rucne.

Ted jsem mluvil s clovekem z mapoveho oddeleni Picodasu. Podle jeho slov jsou okresy v mape velmi orientacni :frowning:

hmmm, skoda. a takovy genialni napad to byl :wink: :slight_smile:

Byl…dokonce to vypadalo, ze by Picodas nemel problem data poskytnout :frowning:

Jeste jsem mluvil s lidmi na CSU, kteri urcite tato data pouzivaji v GISu. Zkusil jsem o ne pozadat oficialni cestou, takze cekam, jestli se mi ozvou.

[quote]
rsc_cz napsal/a:
Vektorovou mapu okresů mám (formát dgn), ale lomové body jsou tak po kilometru takže nevím, jestli by to bylo dost přesné. Vyexportovat to do seznamu souřadnic b zas takový problém nebyl.

Lepší něco než nic :smiley: