Pomalost stránek geocaching.com???

Cau lidi, jsem takovym začínajícím kačerem, už jsem si teda svoje první kešeně našel, ale strašně mě štve pomalost webu geocaching.com to je teda uplně neuvěritelny až odrazující, myslíte že se to bude ještě zhoršovat a nebo se to naopak někdy zlěpší??

Máte ňáké tipy na rychlý surfing po stránkách GC.com??

Je to ustálený stav. Vždy to bylo je a obávám se, že i bude, pomalé. I když to moc nechápu, protože všechno se dá zrychlit, když jsou na to peníze, A že Groundspeak peníze má, o tom není debaty.

Existují způsoby, jak si zpříjemnit práci s gc.com, ale jsou to externí nástroje. Např. zaplatit si Premuim Membership, GSAK a vyloženě brouzdat po stránkách už nemusíš, GSAK umí skočit přímo na listing nebo i na zápis logu.

Žádny flame pls, je to jen příklad, možná by se našlo i něco jiného. Každopádně to není systémové řešení a neospravedlňuje nechuť groundspeaku udělat něco s pomalostí gc.com.

[:)]
Jen dodám, že mně pomalost geocaching stránek v geocachingu neomezuje - cesta ke kešce a její nalezení obvykle trvá podstatně déle, než zobrazení listingu z internetu.[;)] A keskokombajning neprovozuju (tedy - obvykle). [:D] 
A pokud potřebuji zjistit na poslední chvíli to nejdůležitější o kešce, kam se zrovna chystám, přinejhorším vždy pomůže WAP, který chodí téměř vždy.

[quote] Tom Klíčník: Po aktualizaci MapSource a funkci pro hledání cache v okolí kurzoru je nasnadě i otázka PM.
[/quote]

Hledani cache v okoli kurzoru funguje jen pro PM? Nebo mi jeste neco nevyrceneho nedochazi? (coz je pravdepodobnejsi) [:)]

Podle mě se to zatím zhoršuje a co mi vadí nejvíc je, že se mi stále častěji zobrazí stránka, že je server zaneprázdněn, tak ať neotravuju a zkusím to zase někdy jindy. Tak nevím, klidně si za PM připlatím, když budou servery fungovat. Je pravda, že cesta ke keši je vůči čekání na odpověď serveru nesrovnatelná, ale to jsou právě dvě naprosto nesrovnatelné veličiny.

PMs se to zaneprázdnění serverů, bohužel, týká také.

Souhlasím. Na cache se člověk musí těšit. Rychlost stránek sice není nic moc, ale obvykle se při tipování kam vyrazit za pokladem nejedná o vteřiny…[:)]

[quote] PLAJ family: PMs se to zaneprázdnění serverů, bohužel, týká také.
[/quote]

To je sice pravda, ale na druhé straně díky PQ se už na geocaching.com musím připojovat jen při logování. A to také není žádná katastrofa, protože lze po výletu zapsat logy do GSAK a pak je kdykoliv později na tři kliknutí myší (na jeden log) přenést na geocaching.com. Všechny ostatní informace o keších v CZ přijímám přes PQ jednou týdně, a PQ na nově vzniklé cache a na disablované jednou denně. Takže PM nemusí být už tak závislý na okamžité funkčnosti gc.com serverů.

Takový malý postřeh na závěr - PQ stahuji už druhým rokem, a zatím se mi nestalo, že by jednou jedenkrát došlo k výpadku (v průměru mi chodí 3 PQ denně).

Taky používám GSAK k velké spokojenosti. Mám jeden dotaz, jak funguje plánované PQ. Vím, že dotazy jsou zařazeny do fronty a nevyřídí se ihned jako u nově vytvořených. Funguje to tak, že se po půlnoci zvoleného dne se vygeneruje odpověď a pošle se až na ni dojde řada, nebo se čeká ve frontě a pak se generuje odpověď a hned se posílá? Jde mi o to, jak stará jsou data v odpovědi. Díky za info i případné další zkušenosti s generováním PQ.

[quote] Hanyz: Taky používám GSAK k velké spokojenosti. Mám jeden dotaz, jak funguje plánované PQ. Vím, že dotazy jsou zařazeny do fronty a nevyřídí se ihned jako u nově vytvořených. Funguje to tak, že se po půlnoci zvoleného dne se vygeneruje odpověď a pošle se až na ni dojde řada, nebo se čeká ve frontě a pak se generuje odpověď a hned se posílá? Jde mi o to, jak stará jsou data v odpovědi. Díky za info i případné další zkušenosti s generováním PQ.
[/quote]

Funguje to jak se tomu chce. Po nějakou dobu to chodí přibližně ve stejnou hodinu, pak se to opozdí a dál to zas chodí podle opožděného schématu... prostě se nedá spolehnout na to, že ti to dojde v konkrétní denní dobu. Občas jsou výpadky, že to nejdode vůbec, ale u mě to nastává tak jednou za dva měsíce.

[quote] Hanyz: .... Funguje to tak, že se po půlnoci zvoleného dne se vygeneruje odpověď a pošle se až na ni dojde řada, nebo se čeká ve frontě a pak se generuje odpověď a hned se posílá? Jde mi o to, jak stará jsou data v odpovědi. Díky za info i případné další zkušenosti s generováním PQ.
[/quote]

Musí se počítat s tím, že není stanoven přesný čas v rámci dne, kdy se má PQ vygenerovat. Prostě jen během stanoveného dne dojde k vygenerování a zaslání naplánovaného PQ. Je potřeba počítat navíc s časovým posunem USA-Evropa. Takže na hodinu generování nelze spoléhat. Ale ještě se mi nestalo, že by PQ přišel opožděně o víc jak 24hod, nebo nepřišel vůbec. Asi mám štěstí [:)]  Každopádně nějaký ten případný výpadek příjmu díky předchozím PQ zase tak nebolí.

Ahoj tome nevíš prosímtě jak MapSource aktualizovat?, mám Xp a při aktualizaci to hodí černý okno spadne a tiskárna tiskne jak zblázněná, když někde seženu tu beta tak to chce aktualizovata a dělá to to stejný [:(]

Stahnout si aktualizaci zde : http://www.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Hm, to já obvykle zajdu u nás do zeleniny a oni mi jí tam přibalí k ředkvičkám. [*-)]

Pomalost? Nefunkčnost. Krásný den a jak mě tyhle slova dovedou vytočit (hodně slušně řečeno):

Server Error in '/' Application.

<h2> <i>Server Too Busy</i> </h2></span>

<font face="Arial, Helvetica, Geneva, SunSans-Regular, sans-serif ">

<b> Description: </b>An

unhandled exception occurred during the execution of the current web
request. Please review the stack trace for more information about the
error and where it originated in the code.

<b> Exception Details: </b>System.Web.HttpException: Server Too Busy

<b>Source Error:</b> 

<table bgcolor="#ffffcc" width="100%">
           <tbody><tr>
              <td>
                  <code>

An unhandled exception was generated during the execution of the
current web request. Information regarding the origin and location of
the exception can be identified using the exception stack trace below.

</td>
           </tr>
        </tbody></table>

<b>Stack Trace:</b> 

<table bgcolor="#ffffcc" width="100%">
           <tbody><tr>
              <td>
                  <code></code><pre>[HttpException (0x80004005): Server Too Busy]

System.Web.HttpRuntime.RejectRequestInternal(HttpWorkerRequest wr) +146

</td>
           </tr>
        </tbody></table>

<hr color="silver" size="1" width="100%">

<b>Version Information:</b>&nbsp;Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.2300; ASP.NET Version:1.1.4322.2300</font>&nbsp;</p>

Vytočit? Proč? Pokud je krásný den a nefunguje gc.com, vypnu počítač a jdu se ven projit na kešky.[;)]
Jen to chce myslet na zadní kolečka a mít třeba v GPSce připraveny waypointy na traditionalky.  Nebo pomůže WAP, ten funguje na 99,9%

Jak, projít se na kešky? Já tyhle hlášky vidím zásadně večer při zapisování logů! (včera, t.j. v neděli večer zase. Asi to zase ti Evropani strhli)

[quote] Aviatik: Jak, projít se na kešky? Já tyhle hlášky vidím zásadně večer při zapisování logů! (včera, t.j. v neděli večer zase. Asi to zase ti Evropani strhli)
[/quote]

No, reagoval jsem na to, že iniciátor napsal,  že je krásný den,  a nikoliv krásný večer.[:P]

A pokud zrovna nejede GC.COM když chci zalogovat, tak holt si napíšu logy bokem (s výhodou lze použít na to jednu z funkcí GSAK, ale není to nutné), připravím fota na upload, a počkám. A až někdy později zjistím, že to jede, tak to tam  všechno uploadnu.

Zkrátka - proč si dělat nervy v něčem, kde to není nutné? Obzvlášť když jde o hru a relaxaci! 
Kdybych se měl rozčilovat i tady, tak by mne z toho už vážně štrejchlo. Stačí mi docela to, jak mne občas něco vytočí v práci, nebo na úřadech.[;)] Nefunkčnost nějakého serveru je mi z tohoto pohledu docela šumafuk - však ono to dřív nebo později zase pojede.

Od rána mi GC.com servery hlásí: Geocaching.com is down for maintenance. Že by konečně nějaký upgrade?