Pomoc GSAK jak na stahovani PQ primo z mejlu

Tak nevim jestli delam neco spatne a nebo tahle funkce nefunguje… Koupil jsem PQ a nainstaloval GSAK. Tam jsem objevil, ze muze tahat PQ primoz mejlu (file>get data via e-mail) na webu coz mi prypadlo jako super funkce :). Chtel jsem mit mail kam budou chodit PQ a pak jen v GSAK klinu a vsechny nova se automaticky natahnou aniz bych musel je tahat z jednotlivych mejlu do nejake slozky. Problem je, ze alespon me to nefunguje a nebo jsem to nepochopil spravne… GSAK se normalne pripoji na POP3, zjisti kolik je tam mejlu a tim to zkonci, nic nestahne a nenacte do databaze… Pouzivate to nekdo? Vite kde je chyba?

Dik za radu :slight_smile:

No pred asi 2 hodkama jsem to popisoval Tabackovi… Normalne mne to funguje, zezacatku to taky neslo - musel jsem zmenit tu podminku podle ktery pozna ze je to mail s PQ - zmenil jsem ji jenom na Subject contains Query

Moc diky uz se s tim tu trapim vice nez ty dve hodiny a tvuj navod opravdu pomohl a fungu jinak super programek pomalu do nej pronika a i do PM noznosti

Taky bych se zeptal…konfigurace pripojeni k emailu probehla v poradku. Ale zajimalo by me, jak GSAK pozna, do ktere databaze ma ktere kesky hodit. Mam udelane tri, Na nove kesky, na nalezene, a kompletni databazi nenalezenych. Stahl jsem maily a vypada to, ze to rozdelilo presene tak, jak jsem chtel, ale netusim proc :).

Diky

Přijde mi nejlepší vést vše v jedné databázi a z té případně pomocí filtrů generovat další databáze. Ale není to nutné. Zatím se mi vždy podařilo vyextrahovat cokoliv z jedné databáze, takže nemusím myslet na to, že existuje ještě jiná databáze a že by některé waypointy tudíž nemusely být v té druhé přístupné i v první :slight_smile:

Všechno najdete v helpu GSAK, opravdu - v tomto případě stačí v dialogu pro načítání PQ z e-mailu kliknout na tlačítko HELP:

"… If you also ticked the “load” option, all files in the download folder will be loaded into your current database.

" :slight_smile:

Takže pozor, stahovat z mailu a poté automaticky nahrávat jde jen do aktuálně vybrané (zobrazené) databáze