Záleží na tom z čeho kryt displaye je. Dala by se použít nějaká modelářská brusná pasta a potom finišovací vodičky, co používají plastikový modeláři na kabinky. Najdeš na modelforech. A tuším nestojí to zrovna málo.
Jsou i speciální pasty na displeje (dej si do googlu třeba displex). Taky ale nejdou použít na všechny materiály. Zvlášť na novější displeje s různými antireflexními vrstvami to asi nebude to pravé.
S úspěchem jsem ale použil třeba na displej Magellanu Platinum.
edit: Co se týče zadávání příspěvků do správné sekce fóra, tak se to dělá všude stejně… klikneš v seznamu na sekci a v pravém horním rohu na tlačítko new thread. Snad tohle vlákno brzy někdo přesune, kam patří.
Potvrzuji. Na displeji jsem to sice ještě nezkoušel, ale zubní pastou jsem už rozleštil nejeden škrábanec na kabině větroně. Chce to jen trpělivost a šikovnost. Důležité je před nanesením pasty utěsnit veškeré škvíry, kam by se pasta mohla nechtěně dostat (kolem displeje, pod tlačítka a pod.). A pak už jen vzít flanelový hadr a leštit až do zblbnutí. Nenechat se odradit tím, že to jde pomalu.
Jenom ještě tak bokem. Leštěním se samozřejmě zničí rovina displeje, takže rozlešťovat po celé ploše a hadřík mít namotaný na nějaké rovné podložce, (guma,špalík)a samozřejmě namáčet.
Já osobně bych raději toleroval několik drobných škrábancú, než zlikvidovat antireflexní vrstvu. Tou je pokryta většina displejů u GPS (u všech mých Garminů byla) a po jejím odleštění se začne displej lesknout jako zrcátko.
Ale zase se pak da koupit antireflexni folie a nalepit ji na ten vylesteny display.. zrovna nedavno jsem googlil kolik ten Displex stoji a nekde mezi prvnimi 20 odkazy byl set pasta + ta folie asi za 200, coz neni tolik, na to ze ta samotna pasta se prodava cca 130-200.
Na CSx jsou PDA folie problematické. Na vině není ani tak folie jako tvar krycího sklíčka displeje. Když člověk konečně vypižlá ten tvar kolem spodních tlačítek a nalepí folii, tak po relativně krátké době zjistí, že na bocích, kde je sklíško zkosené, se folie odlepuje a po chvíli to raději strhne. Řešení je nejspíš se vykašlat na zkosené boky, ale pak to asi bude zlobit na hranách zlomu. To jsem nezkoušel, stejně tak jsem nezkoušel speciální folie pro CSx, kterým bych věřil víc - nepodařilo se mně žádnou sehnat v ČR.
Na displej mobilního telefonu se mi nejvíc osvědčila leštící pasta na lak automobilů + pneu leštička
… já vím že to není zrovna nejběžněji dostupná věc, ale povedlo se mi takhle sundat i opravdu hluboké vrypy B)
na gps jsem ještě nic nezkoušel, dal jsem folii hned ze začátku…