Zdravím.
Mám tento stroj. A nějak mi na něm nekomunikuje GPS se softwarem GCzII. Přístroj nenajde žádný satelit. Nevím čím to může být pokoušel jsem se to řešit už na jednom forku.
V External GPS máš možnost zatrhnout - manage GPS automatically? Pokud ano - zaškrtni.
Dále dej GPS program port na COM4 (třeba). GPS hardware port nemusíš mít vyplněn a rychlost třeba 4800.
Zapni GCzII a dej menu - GPS - GPS Settings a tam zaškrtni Manage GPS Automatically.
Jdi ven, dej si obrazovku GPS monitor - zapni GPS ON a nahoře ty sloupečky se ti do pár sekund musí začít hýbat… a fix může nějakou chvilku trvat. Je třeba lepší když u fixu stojíš na místě a nehýbeš se - fixne se to rychleji. Ale pro tebe by stačilo klidně i jít a jenom vidět, že se ty sloupečky hýbou. A měj stažené pozice satelitů přes GPS Cacher.
Byla mi ještě doporučena aplikace GPS Gate. ale tak nějak jsem nepochopil jak nastavit telefon + GPGgate + GCzII aby to jelo. Kdyby jste měl ještě někdo nějaké poznatky. Budu za ně jen rád.
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli by jste nevěděli co mám špatně. Stáhnul jsme si WMGeo. External GPS jsem nastavil veš na (žádné) a povolil jsem "spravovat zařízení GPS automaticky" a rychlost na 4800. Vylezl jsem ven a sloupečky signálu se pomalu začali plnit. Spěchal jsem ale na hokej, tak jsem nesitihnul navázat kompletní signál. Během chůze cca 5 minut, jsme nenavázal ani jeden. Mám proto 2 dotazy.
Když dám větší rychlost, ovlivní to rychlost navazování kontaktu se satelitem?
Jak je možné že na stejný nastavení external GPS, nemám na GCzII ani ťuk.
Tento program mám nastaven :
GPS Accuracy: 6
zaškrtlé Manage GPS auomatically
Ještě bych se chtěl zeptat, co u tohoto programu v nabídce GPS v menu znamená Loggin Start/Stop
Ta chyba v předchozím příspěvku - takto se chová GCzII když přímo v GCzII nastavení nemáš zaškrtnuto manage GPS automatically. Musíš to mít nastavené jak v nstavení PDA tak v nastavení GCz.
K druhému dotazu.
rychlost nemá víceméně vliv na nic - je v podstatě úplně jedno jakou rychlost si nastavíš - jen je potřeba mít v nastavení PDA a i v daném programu stejnou rychlost. Takže odpověď je NE, nemá to vliv na rychlost nabíhání satelitů.
Druhou část nevím - nepoužívám WMGeo. Ale pravděpodobně to bude mít souvislost s loginem na gc.com takže pokud dáš start budeš jakoby přihlášen.. Ale nevím, jen hádám.