Pomoc s ASUS P526 - WIN 6

Zdravím.
Mám tento stroj. A nějak mi na něm nekomunikuje GPS se softwarem GCzII. Přístroj nenajde žádný satelit. Nevím čím to může být :frowning: pokoušel jsem se to řešit už na jednom forku.

http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?f=81&t=19279

ale nějak jsem v koncích :frowning:

pokud někdo máte zkušenosti pak prosím HELP :frowning:

HTC Touch Cruise

Start -> settings -> system -> external GPS

1. zalozka Programs napriklad COM4
  2. zalozka Hardware: GPS hardware port = None
    Baud rate = 4800
  3. zalozka Access: zaskrtnout spravu GPS automaticky
  4. GCzII:
    COM port = COM 4
    Baud rate = 4800
    GPS accuracy = 4

Vyzkousej

V External GPS máš možnost zatrhnout - manage GPS automatically? Pokud ano - zaškrtni.
Dále dej GPS program port na COM4 (třeba). GPS hardware port nemusíš mít vyplněn a rychlost třeba 4800.
Zapni GCzII a dej menu - GPS - GPS Settings a tam zaškrtni Manage GPS Automatically.
Jdi ven, dej si obrazovku GPS monitor - zapni GPS ON a nahoře ty sloupečky se ti do pár sekund musí začít hýbat… a fix může nějakou chvilku trvat. Je třeba lepší když u fixu stojíš na místě a nehýbeš se - fixne se to rychleji. Ale pro tebe by stačilo klidně i jít a jenom vidět, že se ty sloupečky hýbou. A měj stažené pozice satelitů přes GPS Cacher.

Byla mi ještě doporučena aplikace GPS Gate. ale tak nějak jsem nepochopil jak nastavit telefon + GPGgate + GCzII aby to jelo. Kdyby jste měl ještě někdo nějaké poznatky. Budu za ně jen rád.

při tomto nastavení mi to píše:

Get COM status failed
[COM4: 4800]

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli by jste nevěděli co mám špatně. Stáhnul jsme si WMGeo. External GPS jsem nastavil veš na (žádné) a povolil jsem "spravovat zařízení GPS automaticky" a rychlost na 4800. Vylezl jsem ven a sloupečky signálu se pomalu začali plnit. Spěchal jsem ale na hokej, tak jsem nesitihnul navázat kompletní signál. Během chůze cca 5 minut, jsme nenavázal ani jeden. Mám proto 2 dotazy.

1. Když dám větší rychlost, ovlivní to rychlost navazování kontaktu se satelitem?

2. Jak je možné že na stejný nastavení external GPS, nemám na GCzII ani ťuk.
    Tento program mám nastaven :
    GPS Accuracy: 6
    zaškrtlé Manage GPS auomatically

Ještě bych se chtěl zeptat, co u tohoto programu v nabídce GPS v menu znamená Loggin Start/Stop

Děkuji za odpovědi a čas.

Ta chyba v předchozím příspěvku - takto se chová GCzII když přímo v GCzII nastavení nemáš zaškrtnuto manage GPS automatically. Musíš to mít nastavené jak v nstavení PDA tak v nastavení GCz.

K druhému dotazu.

1. rychlost nemá víceméně vliv na nic - je v podstatě úplně jedno jakou rychlost si nastavíš - jen je potřeba mít v nastavení PDA a i v daném programu stejnou rychlost. Takže odpověď je NE, nemá to vliv na rychlost nabíhání satelitů.

Druhou část nevím - nepoužívám WMGeo. Ale pravděpodobně to bude mít souvislost s loginem na gc.com takže pokud dáš start budeš jakoby přihlášen.. Ale nevím, jen hádám.