Ahoj Kačeři ![]()
Rád bych používal pro logování do logbooků kde je na to místo používal nálepku.
Chtel bych totuto cestou pžádat o pmoc někoho, kdo umí grafiku.
Moje představa je něco podlouhlého, vlevo loho geocaching.com, uprostřed loga QR kod, vpravo nick a misto na napsání data a času. To všechno rozvrhnout na A4 pro tisk. Nějak tak, jako je to v příloze.
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Loga bych dodal ![]()
Nálepky nejsou zrovna vhodné, jednak logbook nabývá na objemu, což v ledackterých mikrokeších dělá problémy, nálepky i odpadávají, pokud papír navlhne,… pořiď si raději razítko. To ti vydrží a navíc po určité době kešování vyjde levněji naž tisk samolepek.
Razitko je v planu casem, prozatim bych rad jen nalepky, tisknu zadarmo, takze me prozatim vyjdou levneji, ale razitko planuju.
QR kod ti na tak male plose, jakou je nalepka, zvlast kdyz bude zabirat navic jen 1/3 samolepky, bude k nicemu. Nebo se pletu? Podle me to mobil bez autofokusu stejne nema sanci precist. Mozna tak fotak s makrem.
To nevim, ja mobilem zkoušel přečíst QR o velikosti 1x1 cm a šlo to.
Každopadně na razitku nebude určitě.
Mozna teda ani na nalepce.
Tak nakonec si necham udelat razitko ![]()
Ted jen jake ![]()
Zrovna tuto neděli jsem odlovil jednu kešku, která měla promočený logbook. Hned několik takových samolepek mi po rozbalení logbooku zůstalo v ruce… Samolepky jsou hezký, ale nic nevydrží. Nedoporučuji.
Troufnu si oponovat - samolepky tisknu na PVC fólii a vydrží mnoho let v exteriéru.
V použitelné velikosti bude, myslím, QR kód nečitelný.
V exteriéru možná, v logbooku ne. Odlepuje se, nalepuje se kam nemá, je tlustá, přečuhuje … a vůbec, samolepky jsou zlo ![]()
Jj, od doby co mám razítko už bych za samolepky neměním. Logování pomocí nich se mi taky nelíbí, z výše zmiňovaných důvodů. Když jde o regularku a logbook v podobě sešitu, tak klidně. Ale do motáku v mikrošce? Fuj!
Razitka jsou o nicem, to ma kazdej druhej
Peknou nalepkou se da pokochat. To ze kvuli par nalepkam clovek nezavre logbook je lehce paranoidni ne?
Co jsem videl tak vetsina ma ty naleky priblizne ve velikosti razitka. My mame nalepky ve dvou velikostech ta mensi ma jen asi 1x1 cm a i tak ne vzdy samolepku davame, navic se vzdy k nalepce podepiseme s datem, takze i kdyz by se casem odlepila tak zaznam byl ucinen, a nejaka ta vypadla nalepka v lese tuhle planetu neznici
A pak jako vzdy zalezi na lovci, aby treba nedavala zbytecne nalepky do motaku v mikrosce nebo do vlhkeho logbooku
Nevyhoda je jen kdyz se za nami tvori fronta a nalepku se nadari oddelit :))
No, ja si necham udelat razitko, ale chtel bych i ty nalepky ![]()
Do µ-keší se pouze zapíšu, černou vlasovou lihovku s sebou nosím vždycky. A do většího LB dám samozřejmě samolepku, moje osobní měří cca 15x9 mm. Dá se nalepit i na vlhkou stránku nebo lesklé desky, pokud je již plno. Když vidím zoufalce kamarády, jak se snaží do zkrouceného potrhaného sešitku položeného na stehně cvaknout trodat, usmívám se ![]()
Není to paranoidní. Pokud někdo má samolepky jen na to, aby je dával do sešitkových velkých logbooků, tak to samozřejmě nevadí (když jemu nevadí, že samolepkou zaloguje každou pátou keš). V mikrovkách nebo i smallkách, všude, kde je logbook poskládaný podle nějakého systému, je za chvilku poskládaný podle samolepky a za další chvilku se začne podle jejích hran trhat.
tak 1. nemám nikdy u sebe tužku - zapomínám ji
do nanokešky se vejde část mého razítka 5x3mm -nick
do mikrokeše dle velikosti stránek razítko pr 17mm, nebo nálepka na folii -20x8mm
a do větších dle nálady.![]()
Chryseis: tak stat se to muze, ale neni to vina samolepek, tedy samolepky nejsou zlo - zlo jsou lide co nepremysli
- vsak vime jak ten nas svet nejen GC funguje ![]()
Tak se ted pochlubim, ze mam raitko ve vyrobe ![]()
@prikryl.michal: jestli ještě stojíš o ty nálepky klidně ti je udělám. Pošli sz
Tak veřejně děkuji drownedovi za pomoc, nalepk jsou super ![]()