Pomoc! Zlobí PQ.

Ahoj. Už 14 dní zoufale hledám radu, ale nikde nenašel: tak se ptám.

Poslední zhruba dva týdny mi server www.geocaching.com posílá zmršená pocketqueries. Nic jsem v nastavení neměnil, na první pohled to chodí jako dřív, ale při pokusu o otevření v MapSource to hlásí "soubor gpx není platným souborem MapSource a nejde jej otevřít" a program zhavaruje. GSAK hlásí: "This file does not pass XML validation and will be ignored. …gpx:17236:8: not well-formed". GeoGet se tváří, že soubor nic neobsahuje - nic nezahlásí, ale taky nic nenačte. Pomozte, prosím! Dík.

Ještě bych dodal, že takto zlobí jen některá PQ. Jiná jdou otevřít vždycky jako dřív. A naopak ta, která zlobí, jsou špatná pokaždé - už čtrnáct dní.

Otevři GPX v nějakém editoru a hledej "handy geocaching". U jednoho nebo více výskytů tohoto řetězce potom najdeš mnoho opakujících se divných znaků. Ty smaž. Potom by už import měl proběhnout správně.

Anebo to bude něčím jiným.

GeoGetem nacitam PQ kazdy den, a vsechno chodi jak ma.

Pokud by bylo PQ spatne, Geoget by ti to zahlasil. Pokud by tam byla znama chyba Handy Geocachingu, tak to si Geoget sam pri importu opravi.

Pro GSAK můžeš použít Xixiho opravné makro - viz vlákno GSAK a oprava PQ.

Tiez som mal davnejsie problem s PQ, ked som ich cez IE stahoval z gmailu. Totiz IE niektore ZIP subory ulozi skratene o par bajtikov, cize sa nekorektne rozbalia a robi to problemy. Ale neviem ci to moze byt aj tvoj pripad… ak PQ ukladas z posty manualne (ako ja), skusil by som zmenit browser.

Jo jo, z 10 PQ co mám zlobí pouze jedna o to Brno :slight_smile: a to to exportuju pouze do beeline a dělá totéž, přiznám se, že jsme byl zatím lenošný ji smazat a udělat znovu, protože i z vašich reakcí bych hádal, že to není obecný problém všech PQ :slight_smile: