Pořadí nálezů

Na GC.com se nezadává čas nálezu, navíc se v seznamu nálezů zobrazují nálezy z jednoho dne v obráceném pořadí. Jak pak zajistit, aby v různých statistikách byly správně takové údaje jako vzdálenosti mezi kešemi nebo milestone kešky?

Myslim ze ked kesky zalogujes v poradi v akom si ich nasiel tak by to malo spravne spocitat vzdialenosti.

Ve statistikách v GSAKu rozoduje číslo logu, takže tam je to v pořádku, taky jsem měl ze začátku strach, právě k vůli vzdálenostem, a dalším statistikám.

A podle čeho se určuje číslo logu? Výhradně podle pořadí logování (navzdory opačnému pořadí na GC.com?) A co když nějakou kešku zaloguju později, ale s dřívějším datem (protože třeba autor chce nejdříve něco poslat mailem a čeká se na jeho odpověď)?

V geogetu se to řídí časem napsaným ručně v logu..proto píšu do logu i čas nálezu.

V PocketQuery je u kazdeho logu i cislo - identifikator logoveho zaznamu. Toto cislo je zjevne nejaky generator, takze cim pozdeji zalogujes, tim vetsi bude mit to cislo hodnotu.

Z toho vyplyva, ze kdyz zalogujes neco pozdeji zpetne, bude to mit vyssi cislo. To znamena, ze GSAK ti to seradi spravne jen tehdy, pokud jsi to ve spravnem poradi i logoval.

To mi prislo opravdu hloupe, proto to v GeoGetu delam jinak, a to podle casu nalezu. Ten si muzes zadat bud rucne, nebo bude dekodovan z textu logu, existuje-li.

A protoze mi prijde vseobecne velmi dobry napad psat cas nalezu do kazdeho logu, uz jen z toho duvodu, aby byl prehled kdo v jakem poradi kesku navstivil, tak je po problemu. :wink:

Jo díky za vysvětlení. Ještě, pokud se rozhodnu časy doplnit zpětně - rozhodí se vše naprosto totálně, nebo se čísla logů přegenerovávat nebudou?

Na GC.COM je zadávám v opačném pořadí, abych je měl v My Account Details ve správném pořadí. Což se mi ne vždy podaří. Např. pokud se mi mezi nálezy dostane Earthcache, tak loguju až po schválení odpovědí od ownera, pak je v tom trochu bordel.
V GSAKu zadávám správné pořadí do pole Usort, a ve statistikách pak je vše OK.
Ale pokud je někde zaznamenáno pořadí logu (MyFinds.gpx?), tak je asi lepší zadávat v pořadí nálezů a smířit se s tím, že v My Account Details to budeš mít v opačném pořadí.

Lidi to je bordel :frowning:

No, bordel… Na GC.com se to v My Account Details řadí podle data sestupně a podle ID logu vzestupně. Já tedy loguju na GC.com vždycky v pořadí, v jakém jsem tu kterou keš našel. Ve statistikách z GSAKu jsem měl vždycky všechno v pořádku, když jsem věděl, že tahle keš je třístá, tak byla třístá i podle statistik. To, že se to na GC.com řadí, jak se to řadí, mne nějak nevadí, zvykl jsem si… :slight_smile: To řazení je trošku nelogický, zdá se, ale co se dá dělat… :wink:

HaLuMa v jakém formátu je třeba psát ten čas do logu?

log musi zacinat na hh:mm. nesmi byt pred tim zadny jiny znak ani slovo. Proste prvni slovo je cas, pak mezera nebo odradkovani, a pak cokoliv.

To jsi to zase zatemnil tím: "první slovo je čas"

Log musí začínat:

16:30
Tak jsem to našel …

jojo, proste log muze vypada nejak tahle:

19:30 blavlabla

nebo:

19:30
blablabla

Už to vidím, jak někdo šíleně ftipnej to začne přesně takhle logovat …

Kdyz to tady procitam, tak vidim, ze cas napsany v logu muze byt opravdu uzitecny, mozna by stalo za to napsat o tom malou poznamku do wikipedie.

Ne, LogID se přidělí logu trvale v okamžiku jeho vytvoření. Následné editace logu nemají na toto ID a tedy pořadí nálezů (vytvořených logů) vliv. To lze využít i pro zde zmíněné logování "na střídačku" např. z důvodu čekání na uznání earthcache či mystery s podmínkou. Prostě v okamžiku, kdy máš logovat v pořadí nálezu tu kešku co zatím nechceš či nemůžeš (neuznáno zatím autorem), stačí napsat note log (např. nalezeno, čekám na uznání autorem), pak logovat další kešky v pořadí a ten note pak dodatečně zeditovat na typ found. Tím se pořadí found logů zachová (i po změně note na found pořadí logu zůstává) a GSAK FindStatGen makro to dělá OK. Nápad jak to dělá GeoGet je každopádně zajímavý.