Na GC.com se nezadává čas nálezu, navíc se v seznamu nálezů zobrazují nálezy z jednoho dne v obráceném pořadí. Jak pak zajistit, aby v různých statistikách byly správně takové údaje jako vzdálenosti mezi kešemi nebo milestone kešky?
Myslim ze ked kesky zalogujes v poradi v akom si ich nasiel tak by to malo spravne spocitat vzdialenosti.
Ve statistikách v GSAKu rozoduje číslo logu, takže tam je to v pořádku, taky jsem měl ze začátku strach, právě k vůli vzdálenostem, a dalším statistikám.
A podle čeho se určuje číslo logu? Výhradně podle pořadí logování (navzdory opačnému pořadí na GC.com?) A co když nějakou kešku zaloguju později, ale s dřívějším datem (protože třeba autor chce nejdříve něco poslat mailem a čeká se na jeho odpověď)?
V geogetu se to řídí časem napsaným ručně v logu..proto píšu do logu i čas nálezu.
V PocketQuery je u kazdeho logu i cislo - identifikator logoveho zaznamu. Toto cislo je zjevne nejaky generator, takze cim pozdeji zalogujes, tim vetsi bude mit to cislo hodnotu.
Z toho vyplyva, ze kdyz zalogujes neco pozdeji zpetne, bude to mit vyssi cislo. To znamena, ze GSAK ti to seradi spravne jen tehdy, pokud jsi to ve spravnem poradi i logoval.
To mi prislo opravdu hloupe, proto to v GeoGetu delam jinak, a to podle casu nalezu. Ten si muzes zadat bud rucne, nebo bude dekodovan z textu logu, existuje-li.
A protoze mi prijde vseobecne velmi dobry napad psat cas nalezu do kazdeho logu, uz jen z toho duvodu, aby byl prehled kdo v jakem poradi kesku navstivil, tak je po problemu. ![]()
Jo díky za vysvětlení. Ještě, pokud se rozhodnu časy doplnit zpětně - rozhodí se vše naprosto totálně, nebo se čísla logů přegenerovávat nebudou?
Na GC.COM je zadávám v opačném pořadí, abych je měl v My Account Details ve správném pořadí. Což se mi ne vždy podaří. Např. pokud se mi mezi nálezy dostane Earthcache, tak loguju až po schválení odpovědí od ownera, pak je v tom trochu bordel.
V GSAKu zadávám správné pořadí do pole Usort, a ve statistikách pak je vše OK.
Ale pokud je někde zaznamenáno pořadí logu (MyFinds.gpx?), tak je asi lepší zadávat v pořadí nálezů a smířit se s tím, že v My Account Details to budeš mít v opačném pořadí.
Lidi to je bordel ![]()
No, bordel… Na GC.com se to v My Account Details řadí podle data sestupně a podle ID logu vzestupně. Já tedy loguju na GC.com vždycky v pořadí, v jakém jsem tu kterou keš našel. Ve statistikách z GSAKu jsem měl vždycky všechno v pořádku, když jsem věděl, že tahle keš je třístá, tak byla třístá i podle statistik. To, že se to na GC.com řadí, jak se to řadí, mne nějak nevadí, zvykl jsem si…
To řazení je trošku nelogický, zdá se, ale co se dá dělat… ![]()
HaLuMa v jakém formátu je třeba psát ten čas do logu?
log musi zacinat na hh:mm. nesmi byt pred tim zadny jiny znak ani slovo. Proste prvni slovo je cas, pak mezera nebo odradkovani, a pak cokoliv.
To jsi to zase zatemnil tím: "první slovo je čas"
Log musí začínat:
16:30
Tak jsem to našel …
jojo, proste log muze vypada nejak tahle:
19:30 blavlabla
nebo:
19:30
blablabla
Už to vidím, jak někdo šíleně ftipnej to začne přesně takhle logovat …
Kdyz to tady procitam, tak vidim, ze cas napsany v logu muze byt opravdu uzitecny, mozna by stalo za to napsat o tom malou poznamku do wikipedie.
Ne, LogID se přidělí logu trvale v okamžiku jeho vytvoření. Následné editace logu nemají na toto ID a tedy pořadí nálezů (vytvořených logů) vliv. To lze využít i pro zde zmíněné logování "na střídačku" např. z důvodu čekání na uznání earthcache či mystery s podmínkou. Prostě v okamžiku, kdy máš logovat v pořadí nálezu tu kešku co zatím nechceš či nemůžeš (neuznáno zatím autorem), stačí napsat note log (např. nalezeno, čekám na uznání autorem), pak logovat další kešky v pořadí a ten note pak dodatečně zeditovat na typ found. Tím se pořadí found logů zachová (i po změně note na found pořadí logu zůstává) a GSAK FindStatGen makro to dělá OK. Nápad jak to dělá GeoGet je každopádně zajímavý.