Poradíte jak založit vlastní cache?

Ahoj jsem jeden z mnoha nadšenců, prosím vás všechny…poraďte mi jak mám založit novou cache.
Mám připravenou multinu s docela zajímavým příběhem…
Děkuji

Ahoj, zkus si pročíst Wiki http://wiki.geocaching.cz/wiki/Jak_začít a taky docela dobrý článek je na MobilMania.cz – O mobilech víme vše

Děkuju moc!!!
jinak bych se jeětě rád zeptal…
Slišel jsem , že je cache někde na Zelený u Luštěnic…okr. Mladá boleslav. Bych jí chtěl odlovit, ale nenašel jsem jí na mapě ani na com stránkách…
Pomohl bys mi najít nějaké údaje k tétzo cahe?
předem o5 dík :wink:

hledej!!!

Děkuju moc!
Potřebuju ještě poradit prosím, slišel jsem o nějaké cache v okolí Zelená u Luštěnic na Mladoboleslavsku…no com stránkách jsem jí nemohl najít a tady mapa zatím není , uměl by jsi najít info???

jsem dlužník…díky za trpělivost Mike

[quote] Elvis_cz: Děkuju moc! Potřebuju ještě poradit prosím, slišel jsem o nějaké cache v okolí Zelená u Luštěnic na Mladoboleslavsku...no com stránkách jsem jí nemohl najít a tady mapa zatím není , uměl by jsi najít info????

jsem dlužník…díky za trpělivost Mike
[/quote]

Komu neni rady, tomu neni ani pomoci, obavam se. [:(] V 10km okoli od Lustenic je cachi mnoho. Odkaz na mapu uz tu dal Vancosi, zbytek je na tobe. Krabicku za tebe take nikdo najit nepujde.

Pravděpodobně se jedná o mysterku Ivan Tuktukin: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=ac8de37e-c6f7-4545-a1cc-6b9dbafa5785

Přeji příjemné luštění [;)] 

Doplnil jsem do listingu Ivana Tuktukina (GCXNXV) pár slov, aby bylo nad slunce jasné, že uprostřed dálnice opravdu nic není. Lušti a najdeš [;)]

Ok moc děkuji sekla se mi před tím stránka, jsem na služebním netu, ale moc Vám všem děkuji!!!

Ohledně Tuktukina, tadle cache to není, myslím ta co zrovna já hledám, jinak se ale na ní taky chystám :wink: mordova rokle to byla suprovka ták se chci podívat i sem. Navíc Tuktukin je na mapách, ale já jsem opravdu slišel u Luštěnic na Zelený…opravdu to nic nikomu neříká???

[quote] Elvis_cz: Ohledně Tuktukina, tadle cache to není, myslím ta co zrovna já hledám, jinak se ale na ní taky chystám ;) mordova rokle to byla suprovka ták se chci podívat i sem. Navíc Tuktukin je na mapách, ale já jsem opravdu slišel u Luštěnic na Zelený......opravdu to nic nikomu neříká??? [/quote]

ehm. kdo hledá najde.
Jistě znáš pěkný nástroj jménem http://www.mapy.cz, tam si můžeš krásně najít souřadnice té tvojí vesničky a ty pak zadat do formuláře na http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx , ten ti potom ukáže cache vzdálenostně od Luštěnic.

Víc už opravdu vědět nepotřebuješ [:)]

Když už jsme u toho MapSourcu, nevíš, co můžu mít v PC za problém, když mi to po příkazu ke stažení nové verze vyhodí jen příkazový řádek a dál se nic neděje?

početl jsem, zkusil jsem si …Děkuji[Y]

Jinak bych vás chtěl ještě všechny požádat o názor....pokud zdoláváte nějakou multinu,  co vás zaujme? Její příběh, nebo trasa, jste rači když je bodů před finálovkou víc?

Díky za názory [;)]

Ja mam multicache rad a nejlepe v prirode a pokud mozno delsi nez 10km. Zaujme mne jak pribeh tak i trasa. Ve mestech, si rad prectu neco o mistech kam mne multicache privede (pak cely pribeh v listingu). V prirode mam radsi mezipixlicky v kterych je davkovan pribeh po kouskach a jsou tam dalsi souradnice, tak se nemohu pripravit predem a netusim kam a kdy dojdu. O to vetsi je to prekvapeni v cili. Viz "Velka husi cesta" na Kokorinsku nebo "Zanikle vesnice" u Kurivod. Takze mam radsi vetsi pocet bodu davkovanych v rozumne vzdalenosti. Pokud je bodu tak 2-3 tak to beru jako vychodisko z nouze, kdy neni mozne umistit dostatecne velkou pixlu k zajimavemu objektu a chci aby se na tu zajimavost geocacheri podivali a soucasne mohli nekde v povzdali v poklidu ulovit regular cache. Lze pouzit i mystery, ale tam uz je celkem jiste, ze vetsina pujde rovnou k cache a ten vychozi bod vsichni minou (to si myslim, ze neni reseni). Trasa pro multicache by mela byt pokud mozno logicka, razena v linii za sebou a ne chaoticky rozhazena, to pak odvadi pozornost od pribehu a trasy a geocacher neustale musi premyslet, zda se nespletl. Takze ja jsem pro pribeh i trasu a vic bodu (cca 5-12). Vzdalenost pro mistni zajimavost cca do 1km, pro pesi vychazku ve meste cca do 5km, pro pesi vychazku v prirode cca do 20km a pro cyklovylet cca do 50-90km.

Vcelku souhlasím se Solimem. Jen bych se přimlouval, aby u multi, především těch delších, byla uvedena vzdálenost či doba za jakou ji lze projít. Pomúže to při plánování výletu.

Já se přiznám, že multiny a mysterky nemám moc rád, pokud nejde o takové ty z nouze, kdy u regular bodu nelze uložit krabičku a je potřeba odvést hledače někam bokem.. Ve městě jsou multiny dle mého dost zbytečné, jejich místo je do přírody nebo maximálně na to ukázat město.

Na druhou stranu u mysterky ocením nápad, příběh, zpracování u multiny pak v přírodě že mě logicky provede nějakou zajímavou trasou, ideálně pokud je na každé zastávce nějaký úkol, krabička a finale stojí za to :-)

Na to je těžké takto odpovědět, jednak je to určitě individuální u jednotlivých kačerů, jednak je to i individuální i u jednotlivých kešek. Pokud je cache nějak tématická, je jistě zajímavý její příběh. Pokud ji vedeš zajímavými místy, jsou pak zajímavá ta místa. No a s počtem stagí asi takto - jak již bylo řečeno výše, pokud jsou ty body zajímavé, proč ne, ať jich je hodně, ale nic se nemá přehánět. Ale jedno upozornění - čím více bodů multina má, tím méně může být navštěvovaná, ne každý cacher má totiž tolik času, aby ho mohl/ctěl jedné cache věnovat.

No ták to je myslím si dost vyčerpávající odpověď a děkuji všem. dále u své mutiny řeším jeden problém s umístěním pointu.
je to meč na kterém jsou souřadnice a přiložený příběh…potřebuju ho dobře schovat a ták jsem si myslel, že ho dám do nějakého geozajímavého stromu. Někam výš…ale tento point by nebyl právě vhodný pro všechny cachery. Poraďte mi prosím co s tímdle problémem??? Aby se mi hodil do příběhu musí určitě být v přírodě a musí se stahovat ke stromu…ale to by pak hrozilo, že ho nějaký vášnivý houbař uloví…Jak na to???