Ahoj kačeři mám na Vás dotaz, našel jsem 2 místa pro umístění small kešky a jedno je pod poklopem hydrantu co je na silnici a kam se dá keška umístit a nebo v hospůdce mi obsluha vyšla vstříc,že pokud kačer řekne ,heslo´´ tak mu kešku vydají. Je povoleno dát kešku do rukou spolehlivého hostinského ? Je povolené dát kešku pod víko uzávěru hydrantu který se nepoužívá? Lepší místa u rybníka jsem nenašel a voda má kolísavou hladinu a kořeny stromů jsou ,prostě běžné´´. Nebude to velká série ale pro začátek bych si chtěl ujednotit co se může a nemůže.Děkuji
Znám jednu kešku v Kutné Hoře, je umístěna na informačním centru. Řekneš heslo a oni ti ji vydají. Je to neutrální místo, to není problém. Taky vím o keši v čajovně, tam už kačeři remcají, že je to místo, kde člověka nutí si něco dát. I když nenutí. Takže to bych jaksi zvážila.
O hydrantech nevím, není zákaz otevírat taková místa? To spíš promluv s majiteli toho hydrantu.
ANo s tou hospodou máš pravdu,že by alespoň 15Kč na kofole chtěl hostinský trhnout,to máš pravdu. S hydrantem jsem zatím našel,že bych musel mít nějaká povolení,tak navštívím hasiče a uvidím jak semnou vyběhnou
A podvodní keš jsem ještě nezakládal,tak s ní moc nepočítám zatím.
Ale podvodní jednu znám, na dně rybíku by mohla být dobrá. Koruny stromů taky ne? Přiznám se, že do tý hospody bych kvůli tomu nešel. . .
Ta tam je jako mysterka myslím a spíše mám noční můru z toho, že bych uviděl pár velkých bublin a keška má naplňeno :)Koruny stromů mě napadli také ale není tam žádný jehličnan a na nelistnatém se lock lock těžce schovává pokud ji nezamaluju nebo neoblipím kůrou. Hospodu teda můžu vyloučit a jiné místa musím vymyslet
Ahoj, pod poklop na silnici bych jí určitě nedával. Sice netuším, jak je místo a silnice frekventované, ale pokud to místo není zcela odlehlé, tak při větší návštěvnosti kešky to zavání minimálně brzkým vymudlením keše - např. geocachery (obzvláště při noční odlovu) si někdo může splést se spoluobčany, kteří se živí nošením těchlo poklopů do Sběrných surovin ![]()
S tou hospodou to taky není dobrý nápad - vyžaduje to jistou interakci, která není zrovna v oblibě a 90% cacherů ti bude nadávat, že je to komerční keš, která neměla být schválena (pokud bude schválena, což není jisté, ale zrovna nedávno u nás jedna přesně taková, včetně toho hesla, prošla, tak to spíš směřuj dotaz na reviewery).
Já osobně bych volil "běžné kořeny" a třeba "neběžnou", vymazlenou schránku, taková cachery vždy potěší.
Jedna keš co nebyla v hospodě,s obsluhou se vůbec nemuselo mluvit či jinak se před ní ztrapnovat a keš neprošla …
Záleží jak se schvalovači vyspí.
Hydrant a poklop? Neni to kanál? Hydrant je to na co hasiči šroubujou hadice a ten nemá poklop,jen takovou čepičku
a ta oddělat nejde.
to je americkej hydrant, aby bylo ve filmech do ceho bourat s naslednym vodotryskem
u nas je beznejsi hydrant zapusteny, s takovym ovalnym cca 30ti centimetrovym poklopem, uprostred s vytahovacim ockem. hasici si tam svuj nastavec nasazuji.
kes tam bude tak dlouho, dokud neprijde kontrola ![]()
No je to tvaru elipsy litina pod kterou jsou dva vývody. Podobné víko má i uzávěr plynu na asfaltu nebo chodnících. Small se tam vejde a v terénu je to docela kryté. Dá se asi do toho pichnout nějaká pípa,kterou pak hasiči užijí a druhý vývod je asi kouhout. Takže ventil by to mohl být .Foto ještě zkusim pohledat
Tak máme v Hradišti asi americký hydranty ![]()
Jednu kešku v hydrantu znám, je (byla?) na Pálavě (bližší popis záměrně neuvádím). Zaparkovali jsme téměř na ní. Jsi si opravdu jist, že se ten hydrant nepoužívá? Pod poklopem nic není?
Keš v hospodě taky jednu znám - "Tea for free", kačer dostane čaj zdarma. To proto, že v recepci sedí obvykle owner. Ale je jasné, že obojí je dost kontroverzní a určitě sklidíš i odpor.
Třeba tady to máte aj s obrázky, z osobní zkušenosti mohu doporučit, samozřejmě, pokud není přímo na silnici nebo jinak frekventovaném místě, jak už padlo. http://www.ironvia.sk/index.php?MenuID=2&CatID=71
vandrovecz napsal/a:
Třeba tady to máte aj s obrázky, z osobní zkušenosti mohu doporučit, samozřejmě, pokud není přímo na silnici nebo jinak frekventovaném místě, jak už padlo. http://www.ironvia.sk/index.php?MenuID=2&CatID=71
Jeden koupit, umístit na nějakém pěkném tichém místě a keška jak vyšitá ![]()
ale pokud ta cena 1500 kč za jeden je skutecna,tak jsem takovy nejaky nejisty…
být tebou tak to do hydrantu moc necpu i kdyby nebyl používaný tak by měl být neustále funkční kdyby někde poblíž hořelo aby mohli načerpat z nejbliššího hydrantu rozhodně nepojedou pro vodu několik kilometrů ale napíchnou nejblišší a na to aby tam mohli dát tu násadu tak to musí být volné protože ta násada kterou znám já ta se musí našroubovat a když by hydrant chtěli použít tak by je nějaká krabička nezajímala a málo kdo by se obtěžoval ji tam eště vracet,radši se zeptej riwiwra(nevím jak se to přesně píše) pro tvůj kraj jestli by schválil to v té hospodě či v čem
jeden z prvnich odkazu na dotaz "vodarenske poklopy" …
cenik: Homepage - SFB praha
posledni (26.) strana…
podle me staci i ten posledni jen za trista z mista… za tri kila, dobra schovka!.. ![]()
Nebo dojdi do nejakejch sbernejch surovin a poptej se tam… ![]()
Myslim, ze ani jedna moznost neni zrovna idealni. Nechal bych tu kes jeste spat, dokud te nenapadne neco lepsiho.
Do hydrantu to nedávej. A do hospody? To je riziko, mám to co by na kole dojel, a mohlo by to špatně dopadnout.
Když nemáš v oblibě kořeny, udělej falešnou ptačí budku. Nebo poštovní schránku.
Taky si myslím, že tohle jsou názory člověka, kterej moc neuvažuje, nebo nemá dostatek zkušeností či fantazie. Když chceš založit keš, přemejšlej o místě nebo skrýši, kterou poškodíš co nejmíň okolí i ostatní obyvatele. Jestli je hydrant na silnici, tak si buď jistej, že ho dříve či později někdo použije, nebo přinejmenším vyzkouší. Existujou i místa, kam se dá schovat krabička. Stačí použít trochu kamufláže a mudlové si keše nevšimnou.
Jestli nemáš lepší místa, tak s keší radši počkej a nebo ji vůbec nezakládej.
V Lipníku nad Bečvou mají mysterku s číselným zámkem v infocentru a bylo to vpohodě. Hydrantu bych se bál. Bude hořet a může být průser a to, že se nepoužívá, je takový divný. Jednu hydrantovou kešku mám odlovenou. Na řetízku bylo na hydrantu "náhradní" víčko a v něm byla přišroubovaná keš. Bylo to celkem hezké.