Jsem začátečník a nemohu se rozhodnout.
Mohu mít GPSMAP 60CSx za 6000,- nebo Colorado za 7000,-
co by jste mi doporučili. Dozvěděl jsem se zde na foru o chybách colorada, netěsnost, chyby ve firmwaru, ovládání atd. ale zase lepší display. Nebo sáhnout po osvědčenám GPSMAP 60CSx s horším displayem (rozlišení) čitelnost má zase lepší. Už jsem z toho Geojelen. GPS budu používat jen pro pěší tůry jako nouzovku i v autě. Děkuji za rady. Ještě bych chtěl říci že GPSMAP 60CSx se mi vzhledově líbí víc.
Colorado má dobrou podporu geocachingu, autonavigaci také zvládá bez problému, dřívější omezující chyby starších FW jsou již odstraněné.
Takže pro GC je lepší Colorado, ale pokud ti jde jen o turistiku, tak stačí 60CSx, snad má i delší výdrž na baterie.
Dlouho jsem měl 60 a nyní Colorado. Zpět bych to neměnil (respektive 60ku mám doma a nepoužívám ji). FW vyřešen, listingy v GPS jsou skvělé, displej je neporovnatelnlý. Pokud to nebudeš házet do vody (déšť nevadí) je Colorado OK.
V rozhodování bych taky asi zohlednil to, že s GPS můžeš někde zmoknout. Co jsem četl, tak Colorado není zrovna vzor vodotěsnosti. Nemá prý dobře vyřešené těsnění a teče do ní.
Nemám ji ale, takže nevím. Prodávám jak jsem nakoupil. Mám doma 60CX a co se týče vody, tak je bez problémů.
Zmoknutí nevadí, 14 km v dešti na kole a pohoda.
Zatím díky chlapy, neví proč, ale mě to táhne k té 60CSx (asi ten military vzhled), je to rozlišení toho displaye tak hrozný? U toho kolouše se mi nelíbí ta velká šipka, jde zvolit jiný ukazatel pozice, něco menšího? Pořád váhám.
Jen taková nepodstatná připomínka… Pokud budeš v 60CSx používat tu novou TOPO 2, nebo dokonce TOPO 2Pro, tak se připrav na to, že to bude přříííšerně pomalé. Na tyhle mapy je nejvhodnější Colorado nebo Oregon, cokoli staršího už je o kompromisu…
Ale ale…
Pomalejší s nimi možná je, ale "přříííšerně" rozhodně ne.
Pokud je pro tebe důležitější vzhled přístroje a šipky než možnosti využití, tak jdi do 60 ky a víc to neřeš ![]()
No nevim, me stacilo kdyz Colorado zmoklo v tasce a odpalilo se podsviceni.
Ja doporucim 60CSx a nova topo neni nijak pomala s porovnanim na Coloradu.
Stejná zkušenost. Občas namažu obě těsnění pro klid duše.
Nevím jak 60tka, ale Colorado je dobře použitelný i jako autonavigace.
Jako jediný handicap oproti 60tce vidím odolnost (ale nejsem žádný drsný zálesák, aby mi to vadilo) a výdrž na baterky. Naopak když jsem poprvé uviděl rozdíl v zobrazení mapy na obou přístrojech, málem, málem mi upadla čelist (ve prospěch Col).
Během 5-ti hodinové plavby na lodi na vodáckém eventu Ahooooooj Vltavo se moje 60-tka válela na raftu pod vodou. Ani tato šílená cesta, kdy ostatní kačeři již mojí GPSku odsoudili k zániku ji nerozhodila a funguje pořád naprosto skvěle.
Ano, Topo2Pro jsou pro tuto navigaci náročnější, ale tím bych to asi ukončil. Kdy poznám tuto "příííšernou" pomalost? Je to při listování mapy do vzdálenějších oblastí, abych tam vyhledal třeba nějakou ulici, či název nějakého POI bodu. Jinak bez rozdílu.
V kvalitě displeje je opravdu značný rozdíl a nepřítomnost listingů keší mě taky štve, ale i přesto stále čekám s nákupem nové GPSky až do doby, kdy Garmin udělá nějaký klon mezi Oregonem a 60-tkou. Neboť v odolnosti je 60-tka špičková.
Tak, tak. Nosím jí na karabině na batohu a vždycky zapomenu a shodím batoh, nejlépe na nějakou skálu. Divím se, že zatím má jenom dva škrábance na displeji a není na několik kusů :).
Také musím souhlasit ve prospěch 60tky.
Používám ji s Topo2Pro a jestli mi překreslí mapu o vteřinu nebo dvě déle (při posunu mapy na dislpleji) mi vůbec nevadí (to bude asi vadit jen při orientačním závodě).
Vykoupení v podobě 100% spolehlivosti a funkčnosti je zatím nepřekonatelné.
Děkuji za rady, rozhodnul jsem se pro Colorado. Kdybych sehnal 60tku do 5000,- bez váhání jsem šel do ni. Bohužel to se nestalo a konečný rozdíl (aukro) mezí 60 a Koloušem byl jen 700,- kč. Mám na něj 2r. záruku a 14 dní na vyzkoušení. V sobotu jdu na kešku a ještě jednou děkuji za rady.
Po týdnu mohu konstatovat, že jsem s colorádem naprosto spokojen.