Koncem října mají georobotci (10 a 8 let) podzimní prázdniny a tak se chystáme vyrazit na pět dní kešovat. Zvládáme pěšky tak 15-20 km za den a nejsme příznivci drive-in kešování, raději to odchodíme.
Poraďte nějakou přírodní lokalitu, případně několik navazujících lokalit, kde by nebyl problém s ubytováním (za rozumnou cenu) a kde je dost zajímavých kešek hlavně v přírodě. Jedno pěkné město bysme taky zvládli, ale vetšinu času bychom raději byli v přírodě. Máme odlovené Olomoucko (naše HC) a část Beskyd a na jaře jsme docela probrali Lednicko Valtický areál a tam to bylo super. Další zajímavou lokalitou byl Český ráj, kde jsme byli o prázdninách, takže bychom rádi navštívili něco podobného.
Může to být také v okolních státech, tam máme odlovenu jen oblast kolem Neziderského jezera a jih Balatonu.
Přednost dáme lokalitě, kde nejsou k odlovu příliš vhodná kola, protože na ně bude už zima a to bychom takové místo raději absolvovali v létě na kolech.
Dík za nápady a podněty.
mohu doporučit severní moravu - Kopřivnicko a okolí, Štramberk, Lysá hory, Pustevny, Smrk a spousta dalších přírodních keší v okolí - prostě Beskydy. Velice pěkné keše. Pokud chcete nějaké bližší info, napište přes SZ:
Pokud se Vám líbilo v Českém ráji, neváhal bych navštívit Broumovsko a oblast Adršpašsko-Teplických skal. A jako město k tomu lze přidat Náchod. Nám se tam loni moc líbilo.
Co takhle Moravský kras a okolí? Nemyslím návštěvu jeskyní, ale procházky po celé CHKO…můžu doporučit ![]()
tatra: Kopřivnici, Štramberk, Pustevny a okolí máme už bohužel prochozené a odlovené ale mohu potvrdit, že je to tam perfektní.
A co Malá Fatra na Slovensku? Na 5 dní zcela ideální. Žádné drive-in a super pochozeníčko s parádními výhledy. Jen by to chtělo pěkné počasí .
Jako lokální patriot mohu a musím doporučit Křivoklátsko. Teď, když jsou místní smíšené lesy v barvách, je to vážně nádhera. ![]()
A jestli rádi chodíte, zavítejte na moji PustoCache, tam se nachodíte víc než dost. ![]()
Krom toho to odsud není daleko ani na Karlštejnsko a tamní kešky v Českém Krasu.
Kokořínsko
Tak napadlo mě Kokořínsko, tam je to určitě moc pěkné - pokličky, skalní hrad Nedamy
No a teď naposledy jsme byli v Moravském krasu, okolo Rudice, např. cache jeskyne Jachymka. Tam jsme absolvovali kurz speleologie v Rudickem propadani - uzasne!
A nebo Krkonose, ale ty jsou takove trosku uz moc sprofanovane, ale mimo vikend určitě Obří důl, Sněžka a údolí labe kolem pramene a pančavského vodopádu.
Česká Kanada a hned jeden výlet: [cache]GC14WT0[/cache] se "sérií" Ďáblův chléb, lože a prdel a spousta dalších kešu. Jen parní mašinou už se v tomto termínu nesvezete.
Díky za spoustu námětů. Na pětidenní výlet mi připadá zatím nejzajímavější to Broumovsko, není to zas od Olomouce tak daleko a vypadá docela zajímavě. Moravský kras je už moc blízko, takže ten spíše budeme navštěvovat o víkendech. Malá Fatra by byla dobrá, pokud bude dobré počasí a to nikdo nezaručí. Ostatní lokality by asi zase chtěly více času, když už bych jel až z Olomouce. Bylo by škoda jet daleko a potom kvůli špatnému počasí prosedět celý čas někde na pokoji.
Ani Žďárské vrchy nejsou k zahození,je tam krásně a krabky jsou také na suprové úrovni..
Na Žďárských vrších (oblast Nové město, Bystřice n. P.) jsem lovil o prázdninách a byl jsem opravdu spokojen. Nic jako drive-in u silnice tady v téměř není, vše na pěkných místech. Doporučuji.![]()
Rozhodně Broumovsko. A když už tam budeš, tak Teplické skály. Je tam míň polsky mluvících občanů a například u Poseidonu bude Geopája skákat dva metry vysoko.
O Střmeni ani nemluvím.
Přidávám se k názoru Adršpach, Broumovsko a Teplické skály. Byl jsem tam v létě týden a je to opravdu pestré.
A ja bych doporucil na podzimni vyletovani hezke mesto Znojmo a jeho okoli … ![]()
Pokud pojedete směr Broumovsko, Teplice, Adršpach, vřele doporučuju Šmídovu Ostaš (GC13JAM).
Btw. Střmen byl taky skvělý, hlavně s malým v krosně na zádech. ![]()
Taky lokalni patriot bych doporucil Javorniky - hreben jak je kohutka, na druhe strane Solan - udoli Velkych Karlovic. A kdyz vyzbude cas, tak preskocit dve udoli a vtrhnout do Hostynskych Vrchu, ktere jsou diky keskobrani "zamorene" keskama a pritom tak 90procent v paradni prirode vcetne jeskyni, skal, vyhlidek.
Určitě Východní Krušné Hory, nebo taky Český Ráj, okolí Spálova a Semil ![]()
A jinak na konci října mám i já podzimní prázdniny a opět vyrážím kešovat do Českého Ráje, který se osvědčil ![]()
Jinak musím naprosto souhlasit s PLAJ family, Česká Kanada, super krajina, super místa, super výlety;)
- bych připojil Lužické hory:)