Poraďte mi při výběru GPS

Ahoj, geocaching delam rok, nejsem asi vasnivym vyznavacem, spis casto s detmi chodime na vylety a spolu pak hledame… S ohledem na muj amatersky pristup bych si chtel koupit nejakou rucni GPSku, ale nemam s tim zadnou zkusenost. Chtel bych se vyhnout zklamani deti, kdyz uz se s nimi nekam "vyskrabeme" a ani dle hintu kešku nenajdeme…Díky za pomoc Marek

Ahoj, důležité jsi nenapsal - kolik do toho jsi ochotný dát peněz?
Pak se dá vybrat buď ze starší řady Etrexů, nebo za více peněz Oregon, či Dakotu. Poslouží dobře všechny varianty, samozřejmě dražší Oregony a Dakoty toho nabídnou o trochu více.

Diky za odpověď, viděl bych to kolem 5000,- opravdu nepotřebuju žádné dělo. U těch Etrexů bych se mohl vejít, ne? Můžeš mi doporučit nějaký typ z řady? Díky

Vřele doporučuji Vista HCx, nebo Legend HCx (pokud netřeba barometrický výškoměr) - malý, kompaktní, citlivá anténa .. při troše hledání se dá najít i pod 5 tisíc.
Packy

No jety Oregon 300 si myslim, ze do te ceny taky poridis.

Určitě z Etrexů taky doporučím Vista HCx. No a pokud chceš jít kolem 5000Kč tak pokud bys bral i z druhé ruky tak nějaký Oregon 300 bys také sehnal, což si myslím, že je více než dobrá volba. Za 5000 už se dá sehnat slušný zařízení.

Já osobně bych dnes už žádný mapový eTrex nechtěl ani náhodou… To bych si radši přidal pár korun a v nejhorším koupil jetého Oregona. Protože nové mapy jsou na těchto přístrojích děsně pomalé :expressionless: Už TOPO Czech 2Pro na Vistě HCx byla dost o nervy (proto jsem ji dával pryč…), tak si radši ani nepředstavuji jak se na tom bude chovat současná TOPO Czech 3 natož 3Pro, nebo datově stejně náročná úplně nejnovější 3.1…
Však on i Oregon s tím má co dělat, pokud to člověk blbě nastaví a je neskromný se zobrazováním mapových detailů :wink:

Jinak proti eTrexům nic nemám, jsou to opravdu slušné přístroje. Jenom pak hodně záleží jaké mapy se v tom použijí…