Postup pri nalezeni TB

Zdravim, bohuzel nejsem nejak zbehly v anglictine a zajimalo by me jaky zvolit postup pri nalezeni TB. Jak mam oznamit ze TB uz v cache neni a ze ho premistuji? Jde mi o to aby zmizla ikonka s TB na cache a objevil se u me. Na tomto webu sem to nikde nenasel a myslim ze by to mohlo zajimat i nektere dalsi hledace co jsou na tom s anglictinou podobne jako ja… Zvlast kdyz Beda ted tak rozsiruje rady hledacu. Mozna by se i hodil navod na zalozeni cache…

Zdravicko, postup je nasledujici: vlezeš si na stránku s keškou, tam je napsano, že v keši je nějaky travelbug nebo geocoin (po prave straně inventory), klikneš na název travelbugu (pod napisem inventory) a dostaneš se přimo na ten travelbug. Dobre je přečíst si Current GOAL (je tam napsan cíl travelbugu). Nahoře v pravem rohu stranky je tabulka, tak klikneš na “found it, log it”. Otevře se ti další stránka. Máš tam “Type of log” a na výběr : "retrieve from (název cache), nebo “grab it from somewhere else” a write note.

Když jsi ten travelbug našel v keši tak dáš retrieve from … (v překladu vyzvednuto z keše jméno…) - to je tvůj případ. Nebo kdybys ten travelbug našel někde jinde tak dáš “grab it from somewhere else” (v překladu vyzvednuto někde jinde), a “write note” (v překladu napsat poznámu).
Takže našel jsi travelbug v keši dáš retrieve from …, potom je tam date of logged (datum zalogovani), čili datum kdy jsi to vyzvednul z keše. Dale je tam důležitá věc: Travebug tracking - tam napíšeš číslo travebugu což je na štítku travelbugu nebo pokud máš geocoin tak je to přímo na té mici. To čislo nikde nezveřejnuj, pokud budeš Travelbug fotit a přikladat fotku, tak bez čísla. Dale je “comments” (komentář) Tam napišeš, nejlepe anglicky (protože travelbug často cestuje po celem světě) nějakou poznamku. Posledni věc co musíš udělat, potvrdit to co jsi ted vyplnil a to tlačítkem “Submit log entry”. Máš travelbug u sebe
Potom když budeš chtít ten travelbug zalogovat do nějake keše, tak si vlezeš na stranku keše a daš normalni zalogovani (Log your visit) keše jako nalezenou (found it) a dole na strance je tabulka pod napisem “Dropped off any travelbug” (v překladu vložit nějaky travelbug). V tabulce klikneš na travelbug kterej jsi do keše dal a je to, potvrdíš to (Submit log entry). Toť vše.

Nejsem žádnej spisovatel, doufám že ti to trošku pomůže .)

Popis aj dalsich postupov na gc.com v slovencine mas na www.trenkler.cnet.sk/gc

Diky moc tak uz v tom mam jasno :slight_smile: A myslim ze jste tim nepomohli jenom me :slight_smile:

Asi by to chtělo přidat několik základních návodů na web, Béda nám proklatě zvednul počet začátečníků …

Ahoj, mám problém! Mám u sebe zalogovaný TravelBug, ale nemůžu ho napsat do cache, kam jsem ho dal… Dole se mi nezobrazuje ten dialog na vložení TB… Co mám dělat?

Takovy veci se bohuzel stavaji, stalo se to nekomu u myho TB, tak me ho virtualne predal a ja ho zalogoval do cache. Me to slo a jemu ne :frowning: divny. No tak ti radim, zkus kontaktovat taky ownera TB.:wink:

Zřejmě tě někdo předběhl v logování. Pošli odkaz, které je to TB, abychom ti mohli pomoci.

To byl asi tenhle [tb]TB1BF24[/tb] viď? Je dobré uvádět při problému vždycky rovnou odkaz na TB i cache, aby člověk nemusel složitě hledat, popř. hádat, co se asi tak mohlo stát.:wink:
Je to divný… TB se tváří jako správně vyzvednutý, ale zůstal v inventáři cache. Možná zkus vyzvednout znovu jako "Retrieve…" popř i "Grab…", jestli to půjde.

edit: Aha a koukám, že o stejné záležitosti už tu jedno vlákno dokonce máme. :slight_smile:
TB v keši

No mne by zase zajimalo, jestli se da TB/GC z inventory nejak odstranit. Hodne keší má v inventory putovní předměty, které už tam dávno fyzicky nejsou. A zjistit se to dá jenom z předchozích logů.

Myslím, že to může udělat majitel TB, reviewer a pravděpodobně i majitel cache, ale tím posledním si nejsem jistý a nemůžu teď ověřit.

edit: Tak potvrzeno. Viz poslední věta tady.