Posunující se keše ...

Tak jsem si zobrazil mapu keší na GC, aniž bych byl přihláše. Při posunu mapy se posouvají i keše. A to asi náhodně kolem správných souřadnic. Takže něco pro fajnšmekry brute force :D:D:D

Taky jsem na to vyjeveně koukal. Podle mě je to k ničemu, registrace je přeci gratis…

Páni programátoři z GS se asi nudili… Vypadá to sice pěkně, ale je to k ničemu. I průměrně zdatný orangutan zvládne registraci, takže tohle byla akorát zbytečná práce.
Kdyby spíše naprogramovali něco užitečnějšího…

Myslím si, že prostě nechtějí, aby kešky lovili neregistrovaní. Jiný důvod tohoto opatření nevidím.

Je to ale celkem zbytečné opatření, protože neregistrovaní se i z listingu dozvědí hodně, zvlášť, pokud oblast znají, tak není problém kešky najít. A u mystery keší - zvlášť těch jednodušších - je to taky snadné - vzorec vidí, jak na souřadnice mají v listingu, stačí dosadit, vypočítat a hurá na kešku. Registrovat se vůbec nemusí.
A koho baví kešky vybírat, ničit, nebo tam psát "duchaplné výplody", tak má cestu volnou.
Divím se, že neregistrovaným se ukáže vpodstatě kromě zaotazníkovaných souřadnic a matoucí mapy VŠE - komplet listing, nápověda, logy, fotky…:o
Možná by pomohla obsáhlejší registrace společně s úpravou toho, co neregistrovaní vidí a můžou se dozvědět o té které kešce. Ale odradilo by to stejně asi jen část.:expressionless:

quote]Ba ne pánové v tom bude něco jiného. btw.jak by neregistrovaný mohl lovit keš když nevidí listing,souřadnice…?
[/quote]

Zkus jít na gc.com nepřihlášený. Listing uvidíš celý, včetně hintu, fotek, logů. Jen souřadnice jsou vyotazníkované! A pak ta mapa, která kešku "schovává" :frowning: Takže spousta kešek se dá najít i bez přihlášení a registrace.

WitkoAWendy Zkusila jsem nepřihlášená kešku, co jsem nedávno dělala. :wink:
GC12WX8
Souřadnice jsou jako otazníky, ale to je stejně u téhle kešky jedno, protože je mystery. Listing je zobrazený, vzorec taky. Všechno do vzorce se dočtu v listingu, stačí jen pohledat na netu. Dosadit do vzorce, vypočítat a máš souřadnice. Bez přihlášení, bez registrace. A ještě si můžeš počíst v lozích a prohlížet si fotky. To vše jako NEPŘIHLÁŠENÝ.:@

Mě se tedy nic neposunuje, na jaké mapce to vidíte? Jinak je to zbytečnost, hlavně kvůli tomu listingu, což je škoda, že se zobrazuje každému, bo se tím zamezí vykrádání jen tradiček,

Ale bacha na to. Někdy se to bugne a i když jsem příhlášenej, tak to dělá taky…:wink:

Před časem (v létě) jsem jako nepřihlášený neviděl nic. Před tím i po tom vidím všechno mimo souřadnic. Asi se něco mění na GC.

Tak to je docela škoda, protože si myslím, že se to mění k horšímu. Sice je pravda, že registrace je chvilková záležitost a kdo chce kazit ostatním hru, cestičku si najde, ale kdyby se i registrace "přitvrdila" (např. něco podobného, jako je na Aukru), tak by si to někteří vykutálenci třeba rozmysleli.:expressionless:

2snow
Odhlaš se, a pak mrkni třeba SEM. Mapu neposouvej, ale dávej Refresh map now, ikonky kešek budou měnit polohu v řádu pár desítek metrů.

Zbytečná práce to nejspíš je, vlastně ani moc nezáleží na tom, zdali je vidět listing pro neregistrované (někdy to může být i fajn, jsou listingy, které obsahují pěkné informace k místu a mohou pomoci turistům), protože když si někdo usmyslí hrát na kazisvěta, tak se zaregistruje. Je to smutné, ale vandalové jsou padlí kačeři.

2 Alf
Přitvrdit registraci asi nebude v zájmu zeměmluvu. Chce, aby jeho hra byla co nejsnáze přístupná všem zájemcům (potenciálním zákazníkům).
Navíc podíl cíleně zničených keší je naštěstí celkem nicotný, jen nad tím víc lamentujeme, protože to naštve.

Napada mne jeden pripad, kdy je toto vhodne:

Jeste pred moji "geokarierou" mne znama pozadala, abych se podival na gc.com a pripadne naplanoval vylety tak, aby pri nich bylo mozne lovit cache. Tehdy jsem toho nebyl schopen - nic jsem na mape nevidel a duvod se registrovat na nejakem "podezrelem" webu gc.com take ne. Diskutovana vlastnost by mi vsak tehdy pomohla.

Podle mne se jedna o rozhrani pro mudly, kteri bud 1) uvazuji o GC a zvazuji, zda jim registrace vubec k necemu bude a nebo 2) se pohybuji v okoli kacera.

tak teda nevim ale asi mam rozbity tlacitka na mysi :D,protoze me se listingy neukazou
aha,tak ukazou,sorry za nic nerikajici prispevek

No … to je hezká funkce GC.com, ale mě tohle na finále dovede dělat navigace sama od sebe … :D:D:D

2 DUsoft
Vidíš, to mě nenapadlo. Tahle nová vychytávka má možná jen podpořit prodej GPS tím, že ani zaměření podle mapy nebude o nic přesnější:D.

Hlavně netuším, jak by to přitvrzení technicky vypadalo. Veverčím testem? :wink:

Možná je to skrytý marketingový tah od GS. Kdo chce založit kešku neviditelnou pro geolůzu, musí ji nastavit PMO (ergo sám být PM)

To by mě zajímalo jak se k tomuhle vyjádří vedení WBFS. Budou-li se počítat nalezené tradičky vymyslené pouze z mapy pri neprihlaseni.

Taky mi přijde, že by se do věci mělo WBFS vložit a prosadit posunující se keše nejenom i na mapě pro přihlášené, ale v další fázi i náhodnou změnu souřadnic v listingu!

WFBS by z podstaty veci mela prosadit posunovani souradnic pro vsechny - at mame na BF narok vsichni!! B)