Jakožto majitel Geka101 a 20 odlovených keší, uvažoval jsem o přechodu na nějaký lepší stroj. Byl jsem si včera u Moutfielda prohlédnout Vistu a musím říct, že mé pocity jsou smíšené… Nechci aby to vypadalo jako že haním něco, co si nemůžu dovolit (cena není problém), ale přišlo mi, že displej (byt výrazně jemnější než Geko) je na slunci mnohem hůře čitelný (nepomohlo ani nastavení kontrastu), navíc některé texty jsou opravdu miniaturní, a co se map týče (tedy hlavní výhoda?), zdálo se mi, že vykreslování trvá hroooozně dloooouho.
A tak si říkám, že když mě Geko101 zatím vždy navedlo bez problémů, zda je vůbec třeba jít do něčeho vyššího. Jediné, co bych možná ocenil je vyšší výdrž baterek (22 hod/AA u etrexů oproti 9 hod/AAA u geka) a snad WAAS, i když zatím jsem s Gekem101, dokonce bez WAAS, nikdy problém neměl.
A tak mi z toho vychází za $99 i s poštovným nový klasický žluťásek etrex, což je vlastně funkčně Geko 201 (tedy o stupínek výš než 101 s WAAS a nejakými obrazovkami navíc).
Ja myslim, ze nepotrebujes. Clovek malokdy potrebuje, vetsinou chce. Kdyz uz, tak bych povysil do tech nej trid. Ale zabavy pri hledani uzijes stejne, s tvou mozna i vic
zlutasek eTrex Ti mozem odporucit, mam ho uz dva roky a nedam nanho dopustit niekedy chyta signal lepsie ako 5 krat drahsie pristroje mapu tam sice nemas, ale spravny zalesak si vystaci s papierovou a odhadom terenu
Protože nikdo z nás (ani ti co o sobě říkají, že jsou závislí) NEPOTŘEBUJE geocaching, potřebujeme jídlo, světlo, vodu, spánek, pohyb atd. Předpokládám, že na toto se autor vlákna ptal
Pokud nechceš moc platit, tak radši než tohle bych na inzerát od někoho koupil toho legenda z MF, rozdíl ceny není takový a ty mapy se někdy fakt hodí, až je budeš mít, dáš mi za pravdu. Jinak bych šel leda do vyších modelů, jde ale hlavně o to, zda se to využije. Upgradovat z nemapového na nemapový model je si myslím zbytečné.
Vista NEMA 22 hodin, to ma len zltak, ostatne maju ovela menej - aspon myslim, je tu vela majitelov, niekto ma snad doplni
Zltak NEMA WAAS. aj ked si myslim, ze WAAS na geocaching nepotrebujes
ja by som si na Tvojom mieste nechal Geko alebo rozmyslal nad upgradom, v tom pripade ale na najnovsi pristroj so SiRF III, takto budes za tyzden rozmyslat, ze existuje zasa nieco ovela lepsie co nemas a co Ti chyba.
To je prave to, co nevim… Prvni zlutasky waas urcite nemely, ale ted je waas uvaden i na garmin.com a i v manualech. Predpokladam, ze je to SW zalezitost na stejnem HW (podle geko 101 a 201 - ty jsou HW stejne, ale 101 podporu nema a 201 ma), takze pravdepodobne s novym FW pro zlutaska umoznili waas i v tomhle zakladnim modelu.
Nevím, jestli nemám zastaralé informace. Ale referenční družice pro WAAS kdysi z našeho území vůbec nebyla vidět. Takže pro místní použití tato technologie neměla smysl. Už se to změnilo?
A muzu predpokladat, ze kdyz mam na GPSr nastaveno WAAS -ZAPNUTO, tak ze si jednim vrzem hleda na pokec i tu EGNOS druzici? Nebo to tak jednoduchy neni?
Vzhledem k tomu, co se píše o 60CSx přístrojích (nestabilita, nepodpora WAAS, problémy s vypínáním, “cestování”) atd., tak bych TEĎ CSx verzi nekupoval. Počkal bych na opravenou verzi.
Tohle bych rozhodně netvrdil. Pokud GPS skutečně podporuje WAAS, což bohužel u části Garminů v Evropě neplatí, pak WAAS korekce značně zlepšují přesnost.
Žádná z uvedených negativních vlastností se u mé 60CSx nekoná. je stabilní, WAAS/EGNOS funguje tak 2x líp, jak na predchozi 60CS, nevypina se, necestuje… nevidím důvod, proč se vyhýbat koupi CSxka. Je to povedeny stroj. Jen ta slabá akustická signalizace pri navigaci mi nevyhovuje… (na motorce)
Unás se chytá jenom EGNOS, zrovna předevčírem jsem měl jen tři satelity + 33 satelit (EGNOS) a měl jsem přesnost 3m! Takže zas až tak kničemu to nebude.
Přechod z Geka 101 na žlutáska, to jako nic moc, to se moc nevyplatí… To radši šáhnout po Legendu od Bédi Trávníčka, Legenda mám už přes dva roky a nedám na něj dopustit, suprovej stroj!
Me Drevokocur pred casem poradil a mam ho,tedy 101,dodnes a jsem spokojeny. vse ostatni jen orazka penez a jak tady nekdo psal otazka chteni nove veci.