Zdravim forum. Pokousel jsem se timhle softem stahnout kese pobliz zadanych souradnic, ale jediny vystup, ktery z toho softu dostanu, je jakoby osekany html vypis stranek stazenych s gc.com a ne pozadovany vystup v gpx formatu. Delam neco spatne, musim to pak jeste nejak zkonvertovat? Chystam se v patek vyrazit na dovolenou do Skotska a rad bych tam neco ulovil, proto chci nejak waypointy kesi ve Skotsku dostat do sveho Palmu do programu GPilotS, ale nejsem nejak uspesny…:o(( Poradi prosim nekdo? Alespon do Mapsource to tak dostat…
Musis si nastavit vystupni format = gpx, vzdalenost atd. Nebo mi posli souradnice kde se budes pohybovat a vzdalenost v milich, na kterou si troufas a ja ti to zkusim stahnout. Ale v GB je pres 6500 kesi, tak trochu brzdi
Kdyz uz jsem ti Geotoad na pandore doporucil :-).
Da se tam nastavit rovnou vystupni format pro gpspilot for palm OS, jestli to chces radsi rovnou.
Aha, tak to jsi Ty :o) Zkousel jsem Ti psat na mejl, ale mas plnou schranku, vratilo se mi to.
Tak tedy priblizne souradnice stredu naseho pohybu jsou na N55 56.420 W3 3.790 a okruh priblizne 200 mili. Pokud by z toho sly vypreparovat jen traditional, bylo by to idealni. A vystupni format…takovy, abych to dostal do Mapsource, tedy bud pcx nebo gpx. Ale s gpx jak ted zjistuju je docela problem. Soubor ceskych kesi tady odsud schroupne v pohode, ale kese evropske take v gpx z
http://home.debitel.net/user/geocaching/data/
uz ne, docela by mne zajimalo cim to je. Nepomuze ani Tebou doporuceny postup znovuulozeni v easygps. Proste mapsource to odmita importovat.
Tak tedy predem dekuji…:o)
P.S: A stejne by mne zajimalo, kde udelal jakej soudruh chybu, ze mi to GeoToad nefunguje…
P.S: A stejne by mne zajimalo, kde udelal jakej soudruh chybu, ze mi to GeoToad nefunguje…
Tak kese uz jsem do Mapsource dostal, cesta, sice trnita, vedla pres GSAK. Nicmene proc mi nejde GeoToad tak jak by asi melo stejne nevim…:o(
Me uz to taky stavkuje. V dubnu to slo normalne, ted chvili hleda a pak to spadne :-(.
Na GC.COM meli namitky proti zatezovani serveru, tak tam autor geotoadu pridal ty pauzy mezi jednotlivymi downloady. Zrejme uz ho ted ustrihli uplne.
Takze se pripojuji k otazce: Pouziva nekdo uspesne GeoToad :-)?
ja pouzivam geotoad pravidelne kazdy tyzden.
pisal som Ti do mailu, urcite Ti funguje a uklada do gpx suboru. na konci stahovania cachi to napise, kam to ulozil a ze mas stlacit enter.
okrem toho mozes meno suboru specifikovat v menu tusim 20 - teraz spamati neviem.
jediny problem, o ktorom viem, je ze blbne na niektorych cachiach a vytvori syntakticky nespravny GPX, ktory potom cachemate odmietne naimportovat. vtedy zuzim polomer vyhladavania a zadam radsej viac bodov, takto sa vyhnem problemom alebo to viem zeditovat rucne…
ak by niekto prisiel na to, v com je tento bug, mohol by to poslat autorovi, ten komunikuje.
ještě začátkem května jsem ho úspěšně použil … výborná věc. Je tam pár věcí, které přeceňují mé chápání, ale asi to jinak nejde. například proč když hledám ve větším okruhu najde cache jen cca 120 mil kolem …
Pouzival DNES nekdo uspesne GEOTOAD? Zkousim to ruzne, ale vysledek vzdy tentyz: do tempu nastahuje html kody stranek kesi podle zadanych kriterii, ale souhrnny soubor (napr. gpx ale ani jiny) nevytvori a bez varovani skonci tj. zavre se okno s cmd radkem. Drive to bylo tak jak pise Drevokocur. Myslel jsem si, jestli neni chyba v GPSBABELu, ale ten pro gpx neni potrebny. Mam z drivejska ulozene stringy, ktere fungovaly, a ted ne. Az se to nekomu povede, dejte vedet. Diky.
teraz som to pouzil na centrum Prahy a crashlo to…
mam verziu 3.7.5
skusme zistit, ktore cache to robia a nahlasime bug…
Taky mi to nefunguje. IMHO problém nebude v GeoToAd, ale v geocahing.com Nevořízli to nějak pro neplatící?
skor zasa zmenili format…
Taky bych rekl, podklady z GC.COM se nastahuji podle filtru, ale script pak nenajde co potrebuje a skonci to chybou.
na strankach geotoad.sourceforge.net je oprava do zdrojoveho kodu, ak sa vam nechce instalovat ruby, tak este chvilku pockajte na verziu 3.7.6.
Diky za upozorneni, stahl jsem detail.rb a uz to bezi.
srry, ale co se má s tím souborem udělat? Nějak jsem to nepochopil ![]()
Ak to mas instalovane so zdrojakmi, nahradis tymto suborom ten povodny v adresari geocache.
Aha, tím se vysvětluje blamáž - já žádný adresář geocache nemám. Mám pouze .exe versi.
Teď jsem si z sourceforge stáhl i adresářovou strukturu se spoustou *.rb V readme popisují nějaký soubor “ruby” přes který se to má spustit, ale žádný takový nemám. Co dál?
Ruby je prostredi, ktere se musi nainstalovat, jinak soubory *.rb nebehaji (obdoba javy?). Nutno stahnout zvlast.
GOOGLUJ :-)!
Tak jsem si nainstaloval ruby, stáhl jsem si zdrojáky 3.7.6ß1 verse GeoToAd a stejně to nechodí ![]()
( o ) User filtering removed 27 caches from your listing.
( o ) First stage filtering complete, 324 caches left
( o ) NOTE: Because you may be downloading more than 300 waypoints
( o ) We will sleep longer between remote downloads to lessen the load
( o ) load on the geocaching.com webservers. You may want to constrain
( o ) the number of waypoints to download by limiting by difficulty,
( o ) terrain, or placement date. Please see README.txt for help.
( o ) Fetching geocache pages with 15 second rests between remote fetches
[ ] (1/324) Fetching details: “Marenka-geocrash” from local
*** Could not parse page information for , retrying download
*** I have failed.
*** Page for Svatebni cache / Wedding cache failed to be parsed, skipping.
*** I have failed.
*** Page for Loustin failed to be parsed, skipping.
./geocache/details.rb:72:in `sleep’: Interrupt
from ./geocache/details.rb:72:in `fetch'
from D:/Prog/GPSBabel/geotoad.rb:440:in `fetchGeocaches'
from D:/Prog/GPSBabel/geotoad.rb:427:in `each_key'
from D:/Prog/GPSBabel/geotoad.rb:427:in `fetchGeocaches'
from D:/Prog/GPSBabel/geotoad.rb:593