Rad bych jako novacek znal vase postupy pri hledani cache.
Myslim tim, jestli mate GPSku porad v ruce, nebo ji vytahujete jen kdyz nevite jak dal?
Mate GPS BT modul (pokud ho mate) pripnuty nekde na batohu, ci na rameni aby porad chytal signal?
Mam PDA Acer n35 se zabudovanym GPS, ale pri hledani si pripadam dost napadny, kdyz mi z nej trci antena a porad ho mam v ruce i s tuzkou…
Ovsem kdyz ji schovam, tak ztratim GPS signal a uz neuvidim v mapce trasu kterou jsem sel.
Tak já nosím BT modul v kapse a zcela to vyhovuje, jen např. v husté zástavbě, lese atd. ho při dohledání v cílové oblasti vyndavám ven, aby měl lepší příjem.
Já používám mobil + GPS modul, které nijak neskrývám a neustále k nim mám hlavou skloněnou A že bych si připadal nápadný, to si nepřipadám
Nicméně, kvůli výdrži baterie GPSku někdy vypínám, a to tehdy, mám-li ke kešce ještě poměrně daleko (> 500 m) a je jasné, že nemůžu nikde špatně odbočit. A až tehdy, kdy se mi zdá, že se už přibližuju, modul zase zapnu…
Muj Acer n35 ma starsi 12 kanalovy GPS modul, nevim jaky model, takze by asi nic nechytil kdybych ho mel v kapse, nebo se sklopenou antenou. Taky mi semtam zatuhne, je tu nekdo se stejnym PDA?
Necekal jsem, ze BT GPS moduly staci mit v kapse a v pohode drzi signal, to je super!
Mobil je dobry, protoze s nim chodi dost lidi v ruce. PDA je o dost vetsi. Na jedne cache se me starsi pani ptala, jestli to tu budeme bourat.
Já mám Mio 550, takže integrovaná anténa. Nosím ho na šňůrce kolem krku, resp. v náprsní kapse bundy a chytá signál i tam.
Když mám delší cestu a musím šetřit baterii, tak gps zapínám jen když potřebuji zjisti přesnou polohu a na konečné dohledání, jinak chodím jen podle mapy na display.
Co nejblíže jezdím autem-Tom tom-na skle,Dále pěšky-GPS-PDA v ruce,pro kontrolu,pokud je směr jasný a není kde bloudit,mám PDA v kapse a na místě hledám s PDA v ruce-v kapse bych neviděl na šipku:D…Mobil používám až vyčerpám možnosti možného ukrytí a začínám si rvát vlasy,nechci se vracet(jsem daleko od domova atp…)volám kolegům pro maličký hintík:D loguji a s PDA opět v kapse,spokojený s odlovem odjíždím na další cache vstříc hezkým zážitkům… Vše naprosto nenápadně v červeném geovoze:D
ahoj,
mel jsem taky acer n35 a byl jsem s nim spokojeny, nez jsem poznal sirf III. v kazdem pripade jsem ho nekdy nosil tak, ze jsem antenu ohnul o 90 stupnu a zasunul do vnejsi naprsni kapsy, tak aby couhala pouze antena a bylo to relativne v poho.
pavel
No, ja od ty doby, co jsem cestou z jednoho nejmenovaneho eventu ztratil 60CSx, tak novej kousek nosim na snurce na krku. Ze bych tim byl napadnej, mi nepripada - i kdyz je to snurka s logem geocachingu a na hlave mam cepici geocaching, mudla nevi nic a s dalsim kacerem se aspon lip pozname…
BT modul obvykle nosím v bundě v kapse a nemám pocit, že by to signál nějak výrazně omezovalo.
No a mobil prostě jak je potřeba - když je jasný kam jít, strčim ho do kapsy a jdu, když potřebuju opravdu navigovat, koukám do něj. No ale mi nejpřijde nějak extra nápadný koukat na ulici do mobilu…
A pokud jde o tu nápadnost - myslím že mnohy se náhodný kolega právě svou nápadností může zachránit před DNFkem To jsem takhle jednou ráno spěchal kolem (zrovna pár dní předtím konečně odlovené) [cache]GCRQY8[/cache], poblíž popocházel člověk a zíral do GPS… když jsem ho oslovil tak přiznal, že hint nemá (bez něj je tahle asi fakt poměrně těžká či na štěstí) a za radu se vůbec zlobit nebude, poradil jsem a večer koukal na zalogovaný found it B)
Takže, vážení, s tou nenápadností to ve vlastním zájmu nepřehánějte
PDA na krku na klíčence GC. Při logování šup do náprsní kapy u bundy. Většinou naberu nějakej ten směr a jdu skoro celou cestu s PDA v kapse. Jo a jak to dělám v létě..nevím, to si už nepamatuju;) uvidíme za pár měsíců až se oteplí.
Tak diky.
Presvedcili jste mne, ze chodit s PDA v ruce neni nic divneho a napadneho. Fajn, tak uz si nebudu pripadat trapne.
Jeste musim vyresit uchyceni PDA. Vcera u Brnenske KIKINY mi spadla na zem a GPS v PDA v n35 se vzpamatovalo az doma! Uz jsem v duchu planoval nove GPS…
Taky by to chtelo nejaky obal i proti desti. Mate nejake domaci (rozumej kutilske) reseni na PDA s vyklapeci antenou?
Kdysi, když jsem měl Bluetooth GPSku, měl jsem ji trvale uvnitř v batohu a na jeho vršek byla vyvedená externí anténa = super příjem, v ruce jen PDA (mobil).
Dneska mám všechno v jednom a potom, co mi málem sklouzl přístroj do Dyje a natloukl se, používám klíčenku na krk. Výhodu to má v tom, že se o něj nemusím starat, nemusím ho nikam pokládat…
Jasne, at vime co je nejpopularnejsi.
Ja bych krome poveseni na krk (coz vyresim asi nejdrive) bral i pruhledny obal proti desti a pripadnemu narazu. Bojim se, ze druhy pad tvrdy povrch uz PDA nemusi prezit.
Pouzivam BT GPS modul a smartfoun. Pokud mam batoh, tak na vrchu v batohu, jinak v naprsni kapse. Prijem je ok. Na dohledani si davam GPS pod obleceni na rameno a v zime pod cepici:D:D Tak ma nejlepsi vyhled na oblohu. Nevyhodou je, ze cepice trochu prosvita a ve tme je videt jak blikaj ledky na modulu:D Musi to vypadat divne…
Po prihodeu Mokerho bikera a nasledne rescue mission uz nenosim GPS jen tak v ruce
Legend mam na snurce nastavene machrsnurou, v klidove poloze v bocni kapse velke ledvinky, snura dlouha tak akorat, aby se dal drzet navolno pred sebou a koukat na nej.
Na mestske a jednodenni predmestske lovy mam naramkovy Navilock NL-101H, moc pohodlne.
Jako první jsem používal Acer n35. Neměl jsem nikdy problém keš najít. PDA je sice větší, špatně se s ním manipuluje pokud třeba lezete do nějaké stráně, po skále atd.. ale i tak jsem s ním byl naprosto spokojen. Ted používám mobil+ GPS modul Evolve. Je to přesnější a pohodlnější, ale jak už jsem psal PDA Acer n35 mi sloužilo velice dobře.
Tak já třeba GPS modul nosím v pleteném obalu na mobil se šňůrkou model "Twister" (rozdával se k nanukům Algida) obvykle někde v kapse, kde mi funguje i když řídím auto. Vypínání neřeším, zatím vždy baterie stačila. No a v ruce držím mobil a kochám se hýbající mapkou, případně točící se šipičkou. Pak najdu kešku a pokud jsem si nezapomněl uložit výchozí polohu, tak i třeba auto Ale možná si pořídím i šňůrku na mobil, protože mi už několikrát upadl. Jinak myslím, že není nutné ani do deště na tuto kombinaci pořizovat vodotěsná pouzdra. PDA nosím také v kapse a vyndavám až ve chvíli, kdy potřebuji něco zjistit z listingu nebo si zapsat, co a v kolik jsem nalezl.