Používáte mapu?

Zajímalo by mě jestli si vezmete souřadnice a jdete za šipkou nebo jestli si místo dobře prohlédnete např na google maps?

Otázka asi není zcela položena správně.. myslím, že jsi myslel, jestli jdete podle mapy v navigaci nebo za šipkou. Předpokládám, že valná většina kačerů se při přípravě výpravy za krabičkama podívá do mapy na gc.com nebo dalších na internetu jak vypadá umístění keše. Pak už po přiblížení do cílové oblasti jde za šipkou..

Jak kdy a jak kde. Pokud misto dobre znam, nebo proste vyrazim znenadani, tak jdu za sipkou. Jinak kdyz jedu nekam, kde si nejsem jisty, tak si mapu prohlednu

Jak kdy a jak kde.

Napínavější je jít za šipkou, ale koukám i do mapy současně, protože některé skály je lepší obejít. Ale většinou přepínám mezi šipkou a mapou, líbí se mi, jak se mapa hýbe. A doma se dívám většinou do google mapy jen abych se podíval, kam padly vyluštěné souřadnice.

Já chodim zásadně podle map, podle šipky nikdy. PathAwayTourNavigator nabízí zvětšení na úplné maximum, čili i poslední metry dohledávám dle mapy. Na mapách na gc.com si kešky rozhodně prohlížím, protože záleží na formě přiblížení. Pokud služebně, nemůžu si dovolit jít půl kilometru od silnice kdovíkam a tak během firemních výletů lovim jen drive-iny. Při "soukromém" keškování si to dovolit můžu, ale pokud nemusim jít půlkilometru pěšky, tak nendu a dojíždím autem co nejblíž.

nebot stále lovím bez GPS, tak dobré studium mapy na netu je dobrý, nutný a skoro jediný základ B) … takže ano, studuji

(no ale asi nejsem ten vybrany vzorek od ktereho si chtěl odpověd :slight_smile: )

OziExplorer dělá divy, hlavně tedy dobré a podrobné mapy. Ani šipku většinou kačer nepotřebuje, ale nejsem tak zkušený, mám jen pár caches, takže mě berte s rezervou. Šipku jsem používal - zkoušel jsem (beeline, GeoScout-vše na PDA ,nebo šipku na Garminu-Béďa .-))) Jednoznačně zvítězily mapy pro Oziho. Prostě nej. Nemám tedy žádnou "pětkovou", tam asi spíš ta šipka, to nevím.

Mám GPS MAP60-ku a chodím zásadně podle map. Přece jen bych si tipnul, že se mi podle nich chodí daleko lépe. Hlavně proto, že nechodím jen po keškách.

Spíš mi šlo o to jestli se podíváte opravdu přesně do foto-mapy, takže jste téměř schopní najít místo i bez gps poměrně přesně. Nebo jestli máte turistickou mapu případně šipku za kterou se vydáte.

Co mě zajímá je jestli si nepřipadáte ochuzeni o dobrodružství když předem podle fotomapy víte kde cache je.

Mapa to není zábava zmizí překvápko tak tedy za šipkou.

jak jsme si včera mohli ověřit, bez mapy je to někdy problém, Garmin 300 nás vodil, při správně zadaných souřadnicích cca 300m jižnějc, ale stopu, myslím trasu co zapisoval, zapisoval správně, právě v těch místech, kde jsme se pohybovali, nedokážu si to vysvětlit, slo o 4 marný pokusy, ale mezi tím 2 na metr přesně, kdybychom kombinovali s mapou, nemůžou nám utéct

Já lovím podle TrekBuddyho a v něm jedině podle mapy…

Šipka a PAPÍROVÁ mapa.

Já chodím zásadně s Koloušem, kde mám mapu a malou červenou šipku. Pouze upravuji přiblížení. Velice zřídka tam mám pouze kompas se šipkou.
Když jedem někam kešovat, obvykle si vytisknu přehled keší v dané lokalitě (příp.i očíslované) z GC.com, ideál. je zobrazení terénní. To je pak dobré vodítko pro plánování výprav.
Mám jeden dobrej zážizek z Německa, kdy jsem šla nemajíc tuto lokalitu v mapách podle šipky a v hodobóžovém jsem se vyválela v bahně a potoce. Pak jsem se teprve šla ubytovávat. :o Ještě, že jsem si mohla dát kolem pasu a přes zadek bundu. Moc dobrý. Ale proč na to vzpomínám? Cesta od keše byla krásná procházka zpět k autu, nevím proč jsem k ní šla tak blbě přes kopec…:@

Do mapy kouknu jen letmo. Abych věděl kde zaparkovat a jaké pořadí cache zvolit.
Jelikož ale chodím převážně na lesní cache tak bych podle fotomapy moc nedohledal… (14 smrků rovně, pak 5 vlevo a třetí pařez :D).
Jinak souhlasím s tím co tu někdo psal. Koukat na městské zda je najdu bez navigace, tak se připravuji o překvápko.

Jinak v lese používám už zásadně jen mapy, žádnou šipku.