Povídka o GCAPO11 - poslední keš

napsal jsem krátkou povídku (5stran) o geokešingu trochu jinak. Klidně mi pošlete mejl, nebo napište sem, jak na vás působila. Nezajímají mě nereálnost příběhu ani stížnosti na gramatiku.

Hledám někoho, kdo mi ji věrně přeloží do angličtiny aby byla zachována atmosféra příběhu. :slight_smile:

http://wrauu.wz.cz/X/last_geocache.pdf

A nová povídka ..mnohem kratší…spíš k pousmání :slight_smile:

http://wrauu.wz.cz/X/mise.pdf

Ale jo, proč ne? :smiley:

Pěkné.. mě se to líbilo.. :slight_smile:

Jo, mě se to taky líbilo. Udělej podle povídky mysterku a souřadnice ukryj někde v textu a nebude to mít chybu.

Svoje jsem ti napsal přes SZ, každopádně se líbilo. Ovšem s lalosem nesouhlasím. Jestli máš podobné místo..udělej multinu a snaž se příbeh přiblížit reálu - v přírodě, ne v kanálu:-D … mysterka je kravina!

Povidku jsem zatim necetla, ale kdyz uz davate navrhy udelat podle ni krabicku, tak bud mysterka nebo misto multiny wherigo - pro pribeh je to asi to nejlepsi reseni

PS: prectu si to az prijedu od zubare, budu potrebovat zlepsit naladu tak si to setrim;)

Pěkný, líp bych to ani já nenapsal.

pěkná povídka, až mě zamrazilo v zádech :slight_smile:

Šlo mi o to, že by se dalo najít podobné místo jako z příběhu a udělat krabku na stejné téma. Mysterku bych zvolil asi proto, aby si lovci museli povídku přečíst. Pokud by se povídka převedla do formy listingu se stagema a tak, už by podle mě ztratila jakousi formu. Ale jinak všechna čest, já bych to nenapsal.

A jedno malé stylistické rýpnutí. V jedné větě používáš vedle sebe angloamerickou a metrickou měrnou soustavu, to mě trošku vyrušilo z četby. Ale nic vážného to asi není.

:smiley:
Příbeh dobrý, ale jazykovou korekturu by to rozhodně chtělo!

To by byl závěr! :slight_smile:

Povídka dobrá.

No jo, až mi to někdo zkontroluje tak ten soubor aktualizuju:) Mysterka/multina/wherigo podle povidky? hm..myslím že by to…moment někdo zvoní u dveří…

autora už nikdy nikdo neviděl :smiley:

…‘’ a následkem nevyhnutelné degenerace genetického materiálu z důvodu ibreedingu lidé tak jako tak za několik let úplně vymřeli…‘’
Ale jako zajímavý počtení…

Nelíbí se mi věta ‘’ Eve byla na holku hodně chytrá…‘’

Ovšem generál Šamanov mě dostal :smiley: :smiley:

Pekne sic trochu prehnane, ale libilo se mi to.
Ted si jen zamluvit u Rev. kod GCAPO11 na mysterku :slight_smile:

Jako celek dobré, nicméně:

• jazykovou korekturu to potřebuje jako sůl, protože se lze jen těžko soustředit na příběh, když má věta hned několik hrubek
  • fakticky je závěr nesmysl, vnitrorodinné křížení (zmíněný inbreeding) má opravdu fatální následky, viz např. v médiích propíraný německý sourozenecký manželský pár, který má tuším 4 těžce postižené děti
  • zničit planetu při riskování, že jeden z páru je neplodný nebo postižený genetickou vadou, také smysl moc nedává
  • to, že je Eva na holku dost chytrá, zní asi jako holky jsou obvykle hodně blbé, ale tadle je o něco méně

Před překladem zkusit doladit. BTW v Rusku není náš geocaching prvořadou hrou hledání pokladů.

Povidka dobra, az jsem cekal, kdy se zjevi Terminator - inspirace je vice nez vyrazna :):slight_smile:

Povídka dobrá, obdivuju lidi, co si dokážou vymýšlet nesmysly (v dobrém) a pak to sepsat, aby to mělo aspoň trochu hlavu a patu.

Myslím, že v kódu této "cache" bylo úmyslně použito písmeno "o", aby se vyloučila možnost skutečné cache s tímto kódem. Normálně v kódech se "o" nepoužívá, aby nebylo zaměnitelné s číslicí "0".

Re: AHAteam - korekturu planuju…dopsal jsem to vcera v noci:) Ten závěr, hm je to přitažený za vlasy, ale co už..oůvodně jsem plánoval že se výtah zasekne a neuzavře a ten závěrečný monolog ze záznamu se přehraje nikomu…

Re: S474N ..vidis a terminatora jsem myslel videl jen jednicku, takze inspirace tam nebyla, spis u Fallouta:)

Re: snorchl …kde se da zarezervovat? kontaaakt:)

Re: vsechny holky.. no na vysokou inteligenci Eve jsem prece poukazal tim ze je nejlepsi v biologii, to ze ji to pali zjistila jen postava Adama…

Super, super, super. Korektury máš v mailu.
Jirka

Re: pixies - díky za pomoc, opraveno:)