PowerTrail Maďarsko

Ahoj všichni,

s přítelkyní a kámošem jsme letos chtěli podniknout PT v Maďarsku.
Bohužel nám nevyšel termín dřív, než 5.9. a 6.9.

Chtěl bych podniknout jako první Somogy a druhý den Pápa.

Předchozí zkušenost na QdW ukazuje, že by to bylo reálné. Tak jako vždy, když lovíme v týmu, je každý člen u každé keše. Chtěl bych to tak i tentokrát, jen nevím jestli 270 cache, 140km okruh na kole v rozmezí cca 6:00 - 19:30 kdy je světlo + do cca 24:00 s baterkami je reálné.

Dotazy jsou následující:

1. kdo dělal Somogy - je možné zvládnout za 1 den - část po tmě?
  2. jsou i u jiných týmů vždy všichni členové u každé cache?
  3. měl by případně někdo zájem se připojit? (máme jedno místo)

Pokud jsou dorazy zcestné, nekamenujte mne prosím :slight_smile:

A pokud se najde někdo s konstruktivní odpovědí, předem díky.

Washa za geotým (Kostarika + Parda + Washa)

Ahoj,

ad 1) urcite se to da zvladnout autem, ale nemuzete moc pauzirovat. Zabralo nam to nejakych 10 - 12 hodin. Koncili jsme vicemene studnou uz za plne noci a pak jeste nas cekala cesta domu az do rana…
Pokud na kole a i kdyz vynechas tady par T5, tak se obavam ze ne…
ad 2) resili jsme systemem (v pripade kesek kousek od sebe): u kese 1 jeden vystoupi a az vime, ze nasel pokracujeme ke kesi 2 (on zatim zaloguje a dojde k autu) zde zustane ridic, ktery dohleda kesku a zatim vyrazi treti smer kes 3. Jakmile je zalogovana kes 2, dorazi zaroven kacer z kese 1 a autem se dojede ke kesi cislo 3, kde jiz je zalogovano a jede se na kes 4… Takze kazdy kes videl, minimalne z auta. U Papa to moc nejde, tam jsou kesky dal od sebe…
Jako vybava pro odlov vsech T5 stacil teleskopicky zebrik 4m a 30 m lana na navazani zebriku do studny…

My jsme jeli v noci z Brna autem a jelikoz prselo, tak jsme se hned pustili do lovu Papa (bez spanku), odpoledne jsme chvili regenerovali v termalech a pak cesta k SPT, konecne spanek a od rana az do vecera SPT a pak cesta az do rana domu…
Ted to jeste je treba zalogovat, coz je teda peknej opruz…

Ahoj,

děkuji za informaci a podrobný popis :slight_smile:
Trošku jsi mě postrašil ohledně toho kola :frowning:
QdW bylo 140cache a pohodovou jízdou nám to trvalo i s obědem v restauraci 8:00 - 16:00. Tak jsem doufal, že 270 by za cca 15-16h šlo dát, navíc je Somogy i Pápa celkem rovina, alespoň podle trackeru…
Ale ještě všechno zvážíme a nakonec to možná také uděláme autem.
Pokud by jsme jeli autem, budeme mít navíc možnost odlovit i T5, které by z kola možná nešly.

Plánujeme zatím 2 varianty, 1. výjezd v noci z neděle na pondělí, dojezd k SPT, odlov, přejezd k Pápa, spánek, odlov a domů.
Druhá varianta, že pojedeme již v neděli, dojedeme k SPT, uděláme část (na kolech), v pondělí se dorazí zbytek a pak již stejný plán.

Těším se moc, jen z následného logování mám taky trošku obavy. Škoda, že jsem si minulý týden rozbil své HTC, tak bych ukládal alespoň FieldNotes a pak by to bylo o něco lehčí…

Jinak jedno místo by stále pro zájemce bylo. Návrat v úterý večer/noci, ve středu již vyrážíme do Dolomit lozit a snad něco i ulovit :slight_smile:

Vetsinu mistnich T5 das i z kola, ale nektere asi ne. QdW byl o hodne rychlejsi i autem (v porovnani casu na jednu kesku) - nevim cim to je.