Pozdrav Geokaceru

Včera večer jsme se potkali s geokolegy na Havrance a bohužel jsme neslyšeli jejich geonarážky a poznali jsme je až když nastupovali do auta a zablesklo se modré světlo GPSky, docela nás to potom mrzelo, že jsme nebyli akčnější, ale po tmě s dcerkami jsem se opravdu trochu bál přiblížit k poměrně hlučné skupince u auta, o holkách ani nemluvím a tak mě docela zaujala Pitrova myšlenka, nějakého geopozdravu, nebo spíš geoznamení. V denním světle to není problém, ale za tmy je to horší, nevím jak Lucinka, ale naše holky se někdy lekají samy sebe a v tomto ročním období za světla vyrazíme, ale na místo dojedeme po tmě. Zkuste někdo z větší fantazií hodit nějaký nápad, třeba se ujme.

Jinak touto cestou zdravím Pitra s Lucinkou, Matyho, Adp a PC-Romea, když se nám to včera nepovedlo.

Co nějaká cvakátka - jako měli američtí paragáni pri vylodění v normandii.

No ja osobne nosim viditelne GPSku na popruhu batohu, nebo v ruce, tak kdyz se jednou otocim a nekdo mne pozoruje, tak mne dost jednoznacne identifikuje. Takhle jsem byl odchycen Plachtas teamem ve Starem Plzenci na nadrazi. Ja osobne taky hledam GPSku a pak polozim dotycnemu nejakou kontrolni otazku abych se ujistil, ze ma neco spolecneho s geocachingem. Jinak se to chce nebat (to by jsme nemohli v noci do lesa) a navazat kontakt s neznamym clovekem.

Solimovsky zpusob identifinakce jsem zkusil v Brne, kdyz jsem uvidel u cache Petrov podezrele postavy. Naprosto jsem je tim vydesil, jednalo se o jeste neregistrovane cachery kteri si jen cvicne lovili svoji prvni cache. Asi pak asi nabyli dojmu, ze geocacher je kazdy druhy clovek.

http://www.geocaching.cz/Vlakno.aspx?id=4006#4006

Kdyby na me ale nekdo zkusil ten New Jerseyskej, tak asi rovnou utecu. :-))

Michal

No tak mi bychom si mohli vyseknout třeba polku :))

V tedlete ameeerice, nebo aspon na Groundspeaku prave krzeva todle dost frci vselijaky ty tricka. jednak je to dobrej byznys, jednak kazdy kdo lozi po groundspeaku (teda gc.com) a parkrat to tricko zahledne v reklamnim banneru, pak ho v terenu na cloveku pozna. ale staci si oblect kosili a je po srande, a co teprve v zime,ze :] … GPSr nosim vetsinou spis skryte, kdyz vidim v okoli cache nejaky lidi, tak si pripadam nenapadnejsi prave kdyz nekoukam do displeje podivne veci co na mobil ma malo cudliku… (a treba teenageri maji na mobily oko, kde jakej typ jak vypada… takze jasne zelene Geko s peti cudlikama a displayem jaksi naruby je pak taky docela napadne. a prijde mi, ze kdyz mudla uvidi chlapka s divnym pristrojem, tak spis zpozorni a kouka co vlastne dela… /// tim schovavanim Geka do kapsy se ale taky maskuju pro spolucachery, coz je skutecne mozna trochu skoda… tricka u nas nedostat (nektery jsou i pekny, klidne bych si poridil…), na kolo se chystam dat nalepku (tu zlutozelenomodrooranzovou), ale je mala a kolo nemam vzdy ssebou… tak taky nevim. ma nekdo ten genialni napad?

…, na kolo se chystam dat nalepku (tu zlutozelenomodrooranzovou), ale je mala a kolo nemam vzdy ssebou… tak taky nevim. ma nekdo ten genialni napad?

No da se jiste poridit na Groundspeaku (tam si klidne muzes poridit i ramecek na licence plate, teda na znacku,a le nevim, jestli je u nas legalni si ho i instalovat… / jinak svepomoci vytisknout ma jiste taky hodne lidi moznost… ja tu svou nasel a vymenil v jedne cache :] a popravde receno, vypada spis jako vyrobena svepomoci nez z groundspeaku, ale treba se jen pletu :] kazdopadne je mala, asi 3x3cm, na auto by to asi chtelo vetsi (ma-li byt videt za jizdy)

ja jsem si na auto taky jednu prsknul - zn. homemade :))
jinak je to asi objednany z groundspeaku.

Myslim, ze to ani v Cechach nebude problem napriklad v Canone. Das im v .jpg, .gif, alebo .bmp predlohu a do pol hodiny ti spravia cely arsik nalepiek v pozadovanych rozmeroch.

A vyjde ta to asi ako jedna nalepka, dovezena z USA.

to zni celkem logicky, proc me to nenapadlo taky? :))

Vratte se k tematu…moc by me zajimal GeoPozdrav :slight_smile: Treba na neco zajimaveho prijdeme!!!

Navrhuji “Dorkadijón”, zni to cizokrajne a to slovo zname vsichni.

SLUNCE V KEŠI ! ;))

Resi se dve veci naraz, trochu zmatecne. Klidne pozdravim cachera ‘nazdar pepiku’, kdyz uz poznam, ze je to cacher. Jenze jak to poznam, kdyz nema nalepku na cele a GPSr v ruce? to bylo myslim puvodni tema…? /// Ale Slunce v kesi je moc pekny :]

Pockej, jak poznas, ze je to zrovna Pepa??? :slight_smile: Takze zas budes jen u toho nazdar a to je prilis vseobecne… tak ale Slunce v kesi se mi naramne libi!!! Jen aby to vedeli vsichni!!! JA sem pro Slunce v kesi :slight_smile:

Ahoj. No, tak to tedy uz chapu… Je fakt ze tam na tom miste, v noci, banda divnejch chlapku… Uz se az tak nedivim ze jste se neprisli pozdravit. :wink: Tak tedy aspon dodatecne virtualne zdravim, tebe i dcery… :wink: /kolik jim je? ;o)/

Jinak, ja osobne se dycky jen zeptam “geocacheri?” a lidi bud nechapve koukaj nebo se chytej… :wink: Myslim ze nejaky univerzalni pozdravy asi nema cenu vymyslet, stejne je tezko bude znat kazdej…

Ahoj, včera jsme se ještě dívali, jestli vás ještě neuvidíme na Checkmate, ale neviděli, asi jste měli auto dole, nebo úplně jinde. Jinak dcerkám je ještě málo 6 a 10, ale na 4kový terén to stačí :-))).
Jinak normálně za světla s oslovením problémy nemám, zatím jsem se vždycky setkal a popovídal si s příjemnými lidmi se stejnou závislostí, jen jednou, to jsem byl sám, přede mnou dvě kačerky utíkali a nechtěli se seznamovat, přestože to bylo v pravé poledne, no při pohledu do zrcadla se jim vlastně ani nedivím.

No chtělo by to vymyslet nějakou podivnou kontrolni otázku, na kterou by byla jeste podivnejsi odpoved, kterou by znal jen geokacer, pokud bz se dostatecne propagovala. Neco typu:

OT: Slunce v kesi? OD: Dorkadijón.

OT: Hledate neco? OD: Satelity.

OT: Jesterka? OD: Jen ve znaku.

OT: …nebo neco jeste mnohem uhozenejsiho…