Ahoj, v posledních dnech se v centru Olomouce ztrácí tradiční keše. Pár mých známých přijelo odtud velmi zklamáno… Ani po snahách ownerů keše nahradit, se dále ztrácejí. Může to mít souvislost i s akcí Geokačer, která je určitě zajímavá, ale zřejmě se našli geozmetci, kteří keše ničí a kradou logbooky. ![]()
To mě mrzí, některé Olomoucké keše se mi líbili. Třeba Standovy keše (Chasseur23) se ztrácejí hodně, zrovna on má moc pěkné keše.
Před nedávnem kdosi lítal po Vyškově a vybral všechny tradičky a ještě to drze napsal na internet jako found it. Snad to takové lidi přestane bavit…
Ohledně geokačera - v Olomouci je jen jedna schránka, a to nedaleko Bezručových sadů. Sám tuto hru hraju a co vím, tak ji provozují převážně kačeři (setkal jsem na keši od geokačera se s tými, kteří geocaching nedělají, ale jako vykradači nevypadali).
Jedno zmizení nic není… Jednu svou jsem obnovoval už snad 15x a nedalekou kešku už asi 8x Buďte rádi, že vám ještě neodnesli tolikrát, či do keší rovnou nenakáleli,
Nesmíte se nechat odradit… Byla by to škoda.
Bohužel to není jen jednorázová ztráta, ale pernamentní (viz [gc]GC21470[/gc] a [gc]GC1ZETY[/gc])
Osobně mi těchto dvou až tak moc líto není. Tématicky jsou to hezké keše, to ano, ale to umístění…
Proto se ani nedivím, že tak rychle mizí.
Proč vymýšlet něco vlastního, když to můžu někde odkoukat, poupravit a udělat si na tom reklamu. Jsem zásadně proti těmto typu her založených na Geocachingu.Možná mám zastaralé názory, ale nevidím důvod dělání dalších klonů této hry a to ještě na dobu čtyř měsíců. Proč se nezapojí do Geocachingu normálně? Proč zas nějaký chytrák vymýšlí vymyšlené? No asi proto, že v tomto státě je to normální…
Celý rok mají na nástěnce na kolejích plagát a teď ještě budou loudit prachy za kešing na olomouckém majálesu.
Jediné řešení a obrana je na ty 4 měsíce vše archivovat a pak at si hrají jak chtějí.
Oni ale pro hru zakládají vlastní schránky ![]()
Jen pro informaci:
- toto je už čtvrtý ročník soutěže (čili žádná novinka)
- organizátoři jsou ze 3/4 kačeři (a ten zbytek do soutěže nemluví); čtyři z nich mají víc jak 500 nálezů
- soutěž má vlastní systém, keše, prostě všechno
- soutežícím jsou v každém listingu soutěžní kešky připomínány základní pravidla (krom toho spousta soutěžících jsou aktivní kačeři, kteří lovili už dříve)
- Groundspeak je oficiální partner soutěže
- soutěž je zdarma (žádné poplatky organizátorům)
- cílem hry je vytáhnout středoškoláky (i ostatní) ven a potrápit jim mozkové závity
- kešky jsou čistě vlastní výtvor, nekopírují se listingy od ownerů na geocaching.com
- pokud vím, tak "studentský" Majáles, narozdíl od toho komerčního, je zdarma
Napíšu to velmi neomaleně, normálně jsem velmi slušný, ale píšete h*vna, pánové a dámy.
To, že se v Olomouci ztrácejí kešky se mi vůbec nelíbí, zvlášť, když moje ne-lehká mysterka byla taky vykradená (krabička zůstala, logbook, obsah a 1 TB zmizel).
Možná vykradení nemají spolu souvislost, možná mají, možná ten zloděj na to přišel díky té soutěži, ale to tady nikdo soudit nemůže, tak, prosím, aspoň neházejte špínu na lidi, kteří dělají pro své mladší kolegy ve svém vzácném volném čase soutěž, u které se pobaví, nic je to nestojí a ještě se poučí.
Found-It sice psal, ale nejsem si jist, jestli byl tím, kdo je likvidoval, ani tím, jestli je skutečně našel. Spíš někdo chtěl býti vtipným. Nedávno se dva kačeři s pár nálezy začali obviňovat ze vzájemné likvidace keší, lezením na cizí účet a odesíláním keší do archivu ( [gc]GC2K22N[/gc] - tyto logy jsou již odstraněny či upraveny).
no, nevim, jestli nas pripad souvisi s temi olomouckymi, ale v nasi mohelnicke kesi [cache]GC1EAD6[/cache] zmizel logbook v prvni polovine dubna taky. Krabicka i kindersrot zustal zustaly, ale logbook je pryc.