omlouvam se za topic, ktery vetsine prijde asi zbytecny, ale po to ce jsem dneska rano malem odlovil vceli hnizdo to vidim trosku jinak .. od ted si dutiny fotim, pokud tam nevidim .. zajimalo by me kolik lidi to tak delava bezne ..
pri navsteve [cache]GC28HT0[/cache] jsem hledal dutiny v cca dvou metrech a nasel .. nastesti mam sam dva metry a tak jsem si usetril dost neprijemnosti .. sice obcas pomaham ve vceline a nejake zihadlo neresim, ale tohle bych si asi uzil dukladne
co me nejvic prekvapilo, ze autor o vcelach vi a v listingu se o nich i zminuje, docela by mne zajimalo kolik lidi se tak peclive pred lovem pripravuje a cte listing a kolik studuje listing az tehdy kdyz nemuze kesku najit .. radsi si ani nepredstavuju ze tam nekdo hrabne naslepo rukou
sry za spam, ale jestli aspon jednomu kacerovi tenhle text zabrani v blizkem setkani tretiho druhu tak si myslim ze to stoji za to ..
Pravdou je, ze kam nevidim, tam si svitim a pokud je to napriklad vysoko, tak si to i fotim nebo natacim video. Nicmene tohle by v uvedenem listingu melo byt opravdu zdurazneno opravdu velkym pismem a cervene.
jj, tohle je dulezite tema. Pripojim jiz zname info o letosnim premnozeni zmiji. Ja do kazde dutiny a skviri nejdrive hrabnu dlouhym klackem a kdyz zadne zviratko nevyleze, pak teprve se tam odhodlam strcit ruku.
Kontaktoval jsi autora aby do listingu tuto poznámku napsal mnohem výrazněji? Je to tam dost ztraceno v textu, chtělo by to velké červené písmo (s nekonečně mnoho vykřičníky)
Díky za upozornění.. Do těhle míst se chystám někdy v červnu…
Když už jsme u těch obrázků, setkala jsem se s tím, že někdo neví, jak vlastně vypadá zmije, tak přikládám jeden obrázek z víkendu..
Tahle kráska vypadá, že je poměrně červtvě svlečemá. Pokud má starší kůži, ty barvy ani čára uprostřed zdaleka nemusí být tak výrazné.
Pozor si dejte ale i na užovku. Ta sice jedovatá není, ale její kousnutí je možná nebezpečnější než zmijí, protože může způsobit otravu krve. a pokud nevidíte hlavičku, je snadno zaměnitelná se slepýšem…
Rada je nezkoumat, co je to za hada, ale vyhnout se tomu obloukem…
Pořídil jsem si teleskopický obušek a tím do děr šťourám.
Jsem poučen po té, co jsem se jednou v zimě, v hromádce listí v kořenech stromu, přes rukavice píchl o zimujícícho ježka.
Tak tuto kešku jsem lovil na začátku března, to ještě včeličky nebyli tak aktivní. Dneska to tam určitě výří, co teprve, až se vyrojí. Chtělo by to přemístění. S prominutím až po dálnici přiletí pražák, tak ten sotva pozná, že tam je hnízdo. Já měl to štěstí, že ten listing jsem si přečetl…
Takže přemístit, jiné východisko nevidím…
Jó, ten jsem si taky pořídil a nedám na něj dopustit - navíc lze použít jako stupínek při šplhání, když se opře jedním koncem o skálu či díru ve stromě a druhým na rameno kolegy.
V Čechách prakticky nenarazíte v přírodě na ohrožení života - když teda nespadnete ze skály nebo nemáte opravdu, ale opravdu pech na uprchlého lva (Ledenice) anebo medvěda (Krumlov)
Všechno ostatní jsou jen nepříjemnosti… takže to jde řešit operativně. Tím neříkám,že nemáte dávat bacha, ale jen to, že není třeba zbytečně panikařit anebo hysterčit.
Paradoxně naprosto největší nebezpečí u nás v lese jsou pro lidi klíšťata… a to zas tak moc neovlivníte. Teda jako že nepomůže prohlížet listí,než si do něj klekneš…
Očkování, pevná obuv, kalhoty v ponožkách, a pamatovat si, ODKUD jsem si klíště přinesl a ODKUD jsem si ho vytočil…když později stoupne teplota anebo se objeví flek. To je tak všechno.
Pravda, je to míň dramatické než roj včel či klubko zmijí,ale zato je to daleko nebezpečnější
Jinak dvě dutiny - jedna s keškou a druhá s vosím (nebo sršním?) hnízdem - jsou také na kešce [cache]GC28HT0[/cache], tak bacha… Já tam lovil v zimě, kdy obyvatelé spinkali.
A můžu se zeptat kde jsi ji viděl, myslím přesně lokalitu, já byl minulý rok převážně kvůli ní v Podyjí, které jsem prošel ze Znojma do Vranova, ale nepřálo nám počasí a neviděli jsme vůbec nic
Nedaleko koupacích lomů v Žichovicích u Rabí. Někde bych našel i fotky, ale bylo to v předdigitálních časech, musel bych je scannovat. Skutečně je zážitek, když se Ti dva metry nad hlavou přehoupává z větve na větev takový macek.