Neznám nikoho kdo používá k navigaci pocket PC a tak mě zajímá jaké navigační programy používáte vy.
Nemám pda dlouho,ale jako nejideálnější se mi jeví Oziexplorer v kombinaci s VitoNavigátorem anebo rovnou GPS Tuner který testuji právě teď a vypadá velice slibně. Kdyby měl Oziexplorer ještě navigační kompas tak by byl úplně super.
Ja pouzivam PDA s BT GPS a kombinuji OZI na hrube priblizeni a potom BeeLine GPS jako kompas. Do OZIho dam vzdy v sobotu rano aktualni waypointy a ty pak polozim na turisticke padesatky a dle toho se da urcit nejlepsi nastup na kopec. Jednou jsem to neudelal a vymstilo se to. A to vcera, kdy jsme nasli Suburb Vista a k Nache Cache to bylo jen 1.1 km a 300 m pred cilem byl pred nami dost hluboky kanon, tak jsme to museli cele obehnout. Kdybych se podival rovnou do OZIho, tak jsme usetrili spoustu casu. Jinak VITO Navigator II je taky dobry, pouzival jsem jej drive.
Přesně tak používám Oziho i já. Vyzkoušej ten GpsTuner,má sympatické uživatelské prostředí,několik “obrazovek” a kromě kompasu umí pracovat i s mapami a to tak že načteš naskenovanou mapu a zkalibruješ ji přímo v PDA buď podle tobě známých souřadnic nebo si přímo v terénu najdeš dané místo na mapě a podle něj mapu zkalibruješ. Nebo použiješ kalibrovací program do PC kam načteš libovolně velkou mapu,zkalibruješ jí a program mapu automaticky rozseká na čtverce aby je PPC lépe načítal.
Dále GpsTuner podporuje správu geocache,umí je vyhledat podle autora nebo názvu a zobrazí ti podrobnosti o cache. Jenom mě štvě že to neumí načíst,nebo zkonvertovat mapy zkalibrované pro Ozi a pak má taky definované tlačítka na PDA takže mi nefunguje otáčení displeje přes tlačítko.
Také používám Smartmaps s geocaches POI, na bližší přiblížení BeeLineGPS. Umí skvěle pracovat s *.gpx waypointy, např. stažením z geocaching.com mám v BeeLineGPS o kešce všechny informace, které jsou na webu, tj. včetně hintu, dokonce i logů. Na VITO Navigatoru II mi vadila “mapa”, kde je bez neustáleho koukání na displej těžko patrné, jdu-li správným směrem.
Ktery ten SmartMaps pouzivate? Znam jen AutoatlasCR, CykloatlasCR a mapy Prahy a Brna, btw SmartMaps mi fakt divně jede s GPS. Zapnu ukazovani polohy v SM a naskočí křížek, ukazuje kde jsem. Kdyz se zacnu pohybovat popojede jen trochu mym smerem a zastavi se i kdyz ja jedu. Kdyz vypnu a znovu v SM zobrazovani polohy tak to skoci tam kde zrovna jsem, ale proste ne a ne se pohybovat, potvora.
Díky, ale nějak to tam nemůžu dostat. Mám verzi SmartMaps 1.8.5 a návod co je na tom webu vůbec nesedí. Mám aplikaci v program files a mapy na SD kartě v adresáři SINFO.
Jasne, treba tady to muzes koupit http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47361
Jinak kazda kopie v PDA generuje unikatni seriovku, ktera se pak aktivuje pres internet … jen tak pro informaci …
Už jsem si sehnal verzi 2.3.4 s medicínou :))) Funguje to suprově, je tam velký rozdíl oproti té mé staré verzi. Nahrál jsem tam POI cache, akorát ty se mi v mapě zobrazují jako žluté čtverečky s modrým ohraničením, nevíte jestli se dá tato ikonka přeměnit např. za ikonku schránky cache?