Narazil jsem na jednu vec, kterou jsem jeste netestovat, ale mozna jste se s tim jiz nekdo setkal. Mam Oregon 550 v 4.30 a stahnul jsem si PQ, ktere jsem pres EasyGPS presunul do Garmina. Kdyz jsem hledal krabicky, povsiml jsem si, ze u nekterych kesi se mi v listingu v Garminu ukazuje Difficulty s peti hvezdickami, ale pritom to neni pravda a na GC.com je hvezdicek mene a i obtiznost nalezeni a vyzvednuti kese odpovida skutecnosti na GC.com. Nejakej sotek asi v moji GPS. ![]()
…asi bych spíš hledal chybu jinde než v GPS. Podívej se do originál GPX z toho tvého PQ a pak to porovnej s tím upraveným z EasyGPS - třeba bude chyba tam
Není to chyba GPS, Easygps do dělá běžně. Nevím sice proč, ale dělá. Já bych PQ do navigace prostě kopíroval jako soubor a bude po problémech.
Přes EasyGPS se soubor z PQ prohání především kvůli tomu, aby se vyčistil zdrojový gpx od entit co pak v navi dělají problémy. Přímé kopírování bude fungovat, ale pak se ti nemusí zobrazit správně listingy atd.
Oregon za to nemuze. Pri pruchodu souboru programem Easy GPS, tento zmeni desetinou tecku na carku (nevim proc) a tak na pr. teren 1.5 prepise na 1,5, coz je potom GPSkou chapano jako teren 5. Co s tim delat nevim, ja to resim tak, ze nejdrive kopii souboru nahraji do GPS a tam ji uz neoteviram. Chci-li se na nej podivat tak koukam do pocitace a pozor - uz jej nesmim prehrat do GPS. Jinak opet nahrada carka za tecku a vse spatne.
Ty programy sice neznam, ale obecne byva s teckou a carkou problem v mnoha programech. Napriklad Excel pri nekterych zpusobech otevreni souboru interpretuje tecku a carku spravne a pri jinych zpusobech otevreni spatne. :-((
Mohlo by pomoci zmenit si v lokalnim nastaveni desetinny oddelovac z , na . nebo se na chvili prepnout na US.