PQ - pozor na archivovane cache

Tak jsem zjistil, že v některých případech, kdy je cache archivovaná, se v následující dávce staženého GPX file přes PQ přestane zcela vyskytovat - už navždy. To má jeden nepříjemný důsledek - nemáte potuchy, že byla archivována.

Nepodařilo se mi zjistit, čím je to ovlivněno, ale mám teorii - tento jev může nastat v případě, kdy se v loglistu objeví rovnou archivace bez předchozího disablování cache. Možná jde o bug u Groundspeaku.

Přišel jsem na to tak, že jsem koukal do přehledu v GSAK a schválně jsem si nechal vyfiltrovat cache, u kterých jsem nedostal za více jak posledních 8 dnů GPX file aktualizaci (což je vždy podezřelé ;-)). No a mezi samými archivovanými kešemi se mi vylouply dvě aktivní cache. (Pitrova cache Mezi depy a Brno Main Station). Kontrolou jsem zjistil, že byly rovnou archivovány a to už před relativně drahnou dobou (z pohledu pravidelného generovani PQ).

Nevím, jak stahování informace o archivaci přes PQ přesně funguje, ale informace o archivaci mi přes PQ vůbec nedorazila.

Zkuste prosím, kdo používáte GSAK, udělat výpis dlouho neaktualizovaných záznamů. (GSAK: menu → set filter → zalozka “dates” → last update GPX → vyberte “not during” → the last “8” “days” a zkontrolujte, zda status kesek souhlasí s realitou.

Není možné, že se ti tam ty správně označené jako archivované dostali díky zaslání pq s vlastními nálezy? Podle mého archivované v těch normálních gpx nejsou. Ale můžu se plést.

Nechávám si posílat obecné PQ (bez podmínek, pouze rozdělené PQ na časová období dle založení). Vlastní nalezené cache si pak mohu snadno odfiltrovat až v offline databázi. Krom toho, jednu z těch zmiňovaných kešek jsem měl nalezenou (Mezi depy) a tu brněnskou nikoliv.

Hmm. tak to nevim. Já tu detekci archivovaných podle data posledního gpx dělal už od začátku a jestli se do výsledku pq někdy dostala i archivovaná jsem si nevšiml.

Mione, me prisla Mezi depy v PQ jako zaarchivovana. V GSAKu ji mam preskrtlou. Celkem jich mam 187 a dle tveho dotazu mi to vyhodilo 172. Mam jeste snad posledni gpx z gc.cz, nez se to zrusilo a tam je tech archivovanych vic. Mas asi pravdu, ze dal uz v PQ nechodej.

Hm, ja mam v databázi taky všechny ostatní zaarchivované označeny správně, ale tyhle dvě to prostě nejak ignorovalo a neupdatovalo. A nechápu proč. A to mne štve :slight_smile:

Kesky, ktere jsou archivovane PQ uz neposila. Proc taky, ze… No a GSAK to nijak nerozpozna, takze vam nezbejva nez seradit podle “last gpx” a bud ji odmaznout (pokud jste ji nenasli) a nebo rucne zmenit na archivni…

Archivovane cache v PQ nechodi (a nikdy nechodily). Jedinou vyjimkou je posilani tebou nalezenych kesi, tam se ten status posle. Dlouze se o tom debatovalo i na foru GSAKu, jedina moznost je opravdu pres datum posledni aktualizace GPX.

Da se to ale docela dobre zautomatizovat - ja na to mam makro, ktery zjisti nejstarsi datum ze stazenych GPX pro CZ, a pak mi vytvori html stranku pro vsechny CZ nearchivovane kese, ktere maji lastGPXDate starsi - z tehle stranky se pak daji jednotlive otevrit, stahnout si prislusny GPX pro danou kes - do GSAKu se mi tak prenese, ze je archivovana vcetne poslednich logu (vetsinou duvod k archivaci)…

Tak proto mi prisla. PQ s nalezenymi stahuji pravidelne.

Tak tohle jsem si rozšířil o volání utilitky, která mi ty gpxy potenciálně archivovaných sama stáhne. To makro to rovnou načte a je to.

Jo, jenze mne to prave zajima spis u tech nenalezenych kesek. :slight_smile:

A nebyl bys ochoten nam tu utilitku nabídnout? Ať nemusím několik dlouhých nocí vymýšlet něco, co už existuje a věnovat se o to více rodině (cache Diagnosis jsem ještě neodlovil) :wink:

Pokud se ti označila jako archivovaná nějaká keška, tak to vypadá buď na načtení gpx kešky, zakliknutí, nebo chyba gc.com. V aktuálních pq gpx ta archivovaná je nebo ne?

Nabídnou jí asi můžu, jen z ní nejdřív vyházim ty závadnější funkce ;-). Takže to nebude hned.

Máš to v mejlu

Muzete mi prosim nekdo (asi Pepa nebo Mion) to makro take poslat? mail je [email protected] moc diky uz se tesim jestli vzniknou CZ stranky pro makra do GSAK na tech ang. nejak nikdy nemuzu nic tak vyborneho najit dik